עוגת תפוחים מהירה לפסח, בלי להכין בצק, בלי בלילה.. ממש ממש פשוטה ומהירה להכנה. שכבת "בצק" בתחתית, תפוחים בקינמון במרכז ומעל "קרמבל" ואגוזים.. ולמה הכל במרכאות? כי זה לא באמת שמכינים בצק.. אנחנו פשוט משתמשים בשאריות של העוגיות יין של פסח. אני בטוחה שקניתם מלא ונתקעתם עם סטוק של עוגיות.. והאמת הן כל כך מתוקות וחונקות שהדבר היחיד שכדאי להכין איתם הוא עוגת תפוחים מהירה להכנה וגם כדורי שוקולד (המתכון באתר, נקרא כדורי שוקולד לפסח מ 3 רכיבים)..
בקיצור.. מעט מאוד רכיבים, 5 דקות עבודה, בלי ללכלך כלים, בלי מיקסר.. פשוט וקל.
את העוגה אפשר לאכול עם גלידה וניל בצד שהיא חמה.. יאממי ???
עוגת תפוחים מהירה לפסח/אתי משה-חביב:
לתערובת התפוחים:
3 תפוחים חתוכים לריבועים גסים
כף גדושה סוכר חום
3 כפות סוכר לבן
טיפת קינמון
לקרמבל ולתחתית:
250 גרם עוגיות יין טחונות
100 גרם חמאה מומסת (לפרווה ניתן להמיר למחמאה/מרגרינה)
2 כפות מלאות אגוזים טחונים גס
הכנה:
את העוגה ניתן להכין אפויה או לא אפויה,תבחרו לפי מה שאתם הכי אוהבים. רשמתי לכם שתי אופציות/גירסאות.
בגירסה הראשונה הכוללת אפיה:
לחתוך תפוחים לקוביות גסות ולשים בקערה, לשים סוכרים וקינמון ולערבב.
לקרמבל- לטחון עוגיות יין ולהעביר לקערה עמוקה. להמיס חמאה ולשפוך אותה על פירורי העוגיות. לערבב עם היד עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.
סידור העוגה-
תבנית אינגליש קייק עמוקה ( גודל: אורך 30 ס"מ, רוחב 12 ס" מ, עומק 8 ס"מ)
בתחתית לשים 2/3 מהקרמבל בתחתית, להדק לתחתית. מעל לשפוך את התפוחים המתובלים ומעל לפזר את שאר הקרמבל, לפזר מעל גם את האגוזים הקצוצים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
למשך כ 30-40 דקות. עד שמשחים מעט למעלה.
גירסה שניה ללא אפיה:
לתפוחים-לבשל את התפוחים במחבת עם שאר הרכיבים עד לרכות קלה בלבד,שישאר קצת קריספי.
לקרמבל- לטחון עוגיות יין ולהעביר לקערה עמוקה. להמיס חמאה ולשפוך אותה על פירורי העוגיות. לערבב עם היד עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.
הרכבת העוגה- לשים בבסיס את התפוחים ומעליהם את הקרמבל או להפך ,לשים את הקרמבל ומעליו את התפוחים. לנשנש בהנאה.
את שתי הגירסאות ניתן להגיש בצורה אישית, בצלוחיות מתאימות או בתבניות מאפינס, כעוגה וכו'.
מתכון עוגת תפוחים מהירה לפסח
בתיאבון ובהצלחה, אתי:)
תודה,
אילו תחליפים אפשריים לעוגיות היין?
אפשר להציע תחליף לשאר ימות השנה?
תודה
אפשר ביסקוויטים טחונים או עוגיות חמאה טחונות.
או להכין קרמבל בייתי:
לקרמבל:
100 חמאה
100 קמח
100 סוכר
50 גרם שקדים טחונים
הכנה:
להכניס את החומרים למעבד מזון עם להב ולהגיע למרקם פירורי של בצק. לא מעבר לזה.
אפשר גם לעשות את אותה הפעולה ידנית ובלי מעבד מזון- מתחילים עם קוביות חמאה וסוכר מפוררים יחד עם הידיים ואז מוסיפים בצק ומערבבים תוך כדי פירור הבצק, לא לשים אותו אלא מפוררים.
בהצלחה