אזני המן

אזני המן, הכוכב של משלוח המנות, הדובדבן שבקצפת.. מתכון שנמצא איתי למעלה משלוש שנים, אחרי ניסיונות כושלים להכין את העוגיה שהרבה מפחדים ממנה וכל פעם היתה יוצאת מאכזבת. אחרי הרבה ניסיונות הגעתי למתכון האידיאלי הנותן עוגייה רכה, פריכה ונמסה בפה, מבצק פריך, קטיפתי, רך ונעים למגע. כל ביס נמס בתוך הפה. בצק עדין ומיוחד.

כמו שאתם כבר יודעים, אני לא חסידה של עוגיות עם בצק שצריכים להתעסק איתו, כאלה עוגיות עם בצק המצריך לקרוץ צורה ונשאר בצק ושוב לפתוח ושוב לקרוץ, פשוט סיוט..חחח.. מזל שפורים רק פעם בשנה, כי אני ועוגיות כאלה לא חברים (רק בהכנה,כן? כי לזלול הן בהחלט חברות שלי ..חחח…)

במתכון גם תקבלו טיפ והסבר מדוייק לאפייה נכונה, שלא תמצאו את העוגיות שלכם יוצאות כמו פיתה ונמעכות באפייה 🙂

את אזני המן תוכנו למלא במגוון של מליות, מקוקוס, ריבה, שוקולד, תמרים ואפילו ריבת חלב.. כל מה שתכניסו בפנים יהיה מצוין. הבצק כל כך מושלם שלא תפסיקו לנשנש. בצק עדין ורך, אחד הטובים והטעימים שתכינו, מבטיחה לכם.

לפרווה ניתן להמיר את החמאה למרגרינה או מחמאה.

שיהיה פורים שמח 🙂 🙂 🙂

אזני המן /אתי משה-חביב:

3 כוסות קמח רגיל מנופה (420 גרם)
כוס קורנפלור (140 גרם)
4 חלמונים L
300 גרם חמאה (לחתוך לקוביות)- להוציא מהמקרר שעה לפני השימוש
כוס וחצי אבקת סוכר (180 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
כפית גרידת לימון או תפוז (לא חובה)

לקישוט:
אבקת סוכר לפיזור על העוגיות לאחר האפייה.

הכנה-
לערבל במיקסר את החמאה ואבקת הסוכר למרקם משחתי, להוסיף את החלמונים ובהדרגה את מיץ התפוזים. להוסיף את גרידת הלימון/תפוז ולסיום להוסיף את הקמח והקורנפלור.
יתכן והבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר גמור. לסיום ללוש אותו מעט בידיים על משטח מקומח ולעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה לפחות. אפשר אפילו להשאיר לילה במקרר אם אין זמן.

לאחר הקירור לפתוח את הבצק על משטח מקומח קלות, לקרוץ צורות של עיגולים עם כוס או קורצן/חותכן.
למלא במה שאוהבים ולסגור לצורה של אוזן המן. להכניס למקפיא לחצי שעה (זה הסוד שישאיר את העוגיה שלמה ולא תהפוך לפיתה ותיפתח בזמן האפייה!!)
מיד מהמקפיא להעביר לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 15-20 דקות. להזהבה קלה מאוד (לשים לב מידי פעם לאפייה, יש תנורים שגם 10 דקות מספיקות).
שיוצאות מהתנור לחכות שיתקררו טיפה ולפזר אבקת סוכר. לטרוף..

טיפים לאפיה נכונה: 

1. לשמור שהבצק תמיד יהיה קר.

2. לא לעבד את הבצק יותר ממה שצריך, כמה שפחות מגע עם הידיים או בערבול במיקסר.

3. אחרי הכנת הבצק לתת לו מנוחה במקרר לשעה לפחות עטוף בניילון (ניתן גם להקפיא או לשים במקרר יום-יומיים עטוף בניילון נצמד).

4. עדיף וכדאי לחלק את הכמות של הבצק לשניים-שלושה (אחרי ההכנה ולפני ההכנסה למקרר), הרבה יותר קל לרדד אותו אח"כ.

5. אחרי העיצוב לצורת אוזן המן ולפני האפיה מומלץ וכדאי להקפיא לחצי שעה.

6. שימו מילוי שהוא לא נוזלי.

מילויים שאני הכנתי:
ממרח תמרים עם אגוזים.
ריבת תות עם קוקוס.
ריבת חלב עם קוקוס.
שוקולד השחר או ממרח נוטלה מעורבבים בקורנפלור או קקאו.
מתכון אזני המן

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
אזני המן
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *