לחם שמרים מהיר

לחם שמרים מהיר (יחסית כמובן:)) לעומת לחם מחמצת שדורש הכנה והיערכות ולוקח כ 24 שעות להוצאת לחם אחד או/ו מהיר לעומת לחם שמרים פשוט שמכינים ביתר מהירות והופך יבש ולא טרי כבר אחרי כמה שעות.

כאן מדובר על לחם שמרים שנשאר טרי גם לאחר הרבה זמן, נשמר בהקפאה בצורה מדהימה ויוצא כאילו הכנתם אותו באותו היום. לחם רך מבפנים ו קראנצ'י מבחוץ, מקבל את הקליפה המתפצפצת כמו לחם שקניתם בסופר.

אני השתמשתי בקמח לחם לבן ולעיתים גם בשילוב קמח מלא, השילוב שלהם יחד בעיניי הוא המושלם בלחמים.

הכנסתי תוספת של זיתים- זיתי קלמטה קצוצים, טימין וזרעי פשתן. שילוב מנצח מכל הבחינות.

מבטיחה לכם שכזה לחם לא הכנתם מעולם.

*****שימו לב! לפני שאתם מכינים את המתכון תעברו לפחות פעם אחת על המתכון והוראות ההכנה, יש כמה שלבים שצריכים להבין ולהערך עם זמנים בהתאם. *****

לסרטון הכנת הלחם כנסו אליי לאינסטגרם ותעקבו:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

לחם שמרים מהיר/ קראנצ'ית:

סך כל החומרים:
400 גרם מים
500 גרם קמח לחם/לבן
8 גרם שמרים יבשים או 25 גרם טריים
20 גרם סוכר
10 גרם מלח

לבצק המקדים הזריז, לוקחים מסך כל החומרים הרשומים למעלה:
100 גרם מים פושרים (מתוך ה 400 הרשומים למעלה)
8 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
3 כפות קמח (מתוך כמות הקמח הרשומה למעלה)

הכנה:
לוקחים 100 גרם מסך כל המים ומערבבים עם השמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים מתוך סך הקמח כ 2-3 כפות מהקמח הכללי ומערבבים לתוך התערובת של המים והשמרים.
עוטפים בניילון נצמד ומכסים במגבת. מניחים בצד ל 20-30 דקות (עד שמבעבע ותופח).

בקערת המיקסר שמים את הקמח הנותר, המים הנותרים ואת הבצק המקדים המוכן, לשים במיקסר עם וו לישה כשתי דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה לעוד כ 8 דקות.
מעבירים את הבצק לקערת התפחה או קערה רחבה נוחה ומרווחת, מכסים וממתינים 20 דקות, מקפלים עם הידיים ושוב ממתינים ושוב מקפלים, ככה עד שהבצק יציב וחזק, בערך 2-3 קיפולים .

מעצבים את הצורה שרוצים ומניחים על נייר אפייה, מעבירים לתנור שחומם מראש ל 240 מעלות עם משטח נירוסטה או אבן שמוט או תבנית הפוכה.
התבנית/המשטח/האבן צריכים לההתחמם מראש עם התנור למשך כ 40 דקות לפני הכנסת הלחם פנימה. תעריכו את הזמן בהתאם.
כשהתנור חם והלחם מוכן מבחינת תפיחה, מכניסים את הלחם על המשטח החם ויוצרים אדים ע"י תבנית עם מים רותחים מהקומקום בתחתית התנור (איך זה נעשה? מכינים תבנית בתחתית התנור וברגע שמכניסים את הלחם שמים גם מים רותחים בתבנית שבתחתית התנור וכך זה יוצר אדים). סוגרים את התנור ומכניסים לאפיה של חצי שעה. אחרי חצי שעה פותחים את התנור ומנמיכים את החום ל 220 להמשך אפיה של 20 דקות.
למי שיש סיר ברזל יצוק מיועד לאפית לחמים, מכניס את הסיר עם המכסה לתנור למשך כ 40 דקות בחום 240 מעלות, להכניס סיר ריק.
לאחר מכן,כאשר מכניסים את הלחם, מורידים את המעלות ל 220 מכניסים את הלחם לסיר עם נייר האפיה, סוגרים מכסה ואופים כ 30 דקות. לאחר 30 דקות מוציאים את המכסה וממשיכים אפיה לעוד 20 דקות.

בנוגע לזמנים, שימו לב לפי התנור שלכם, אם הצבע הופך שחום מהר מהרגיל, תוציאו את הלחם קודם.

לא לשכוח לשים כפפות מתאימות ולא לגעת בסיר הלוהט עם הידיים! לא לפרוס את הלחם חם מידיי.

מתכון לחם שמרים מהיר
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לחם שמרים מהיר
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

8 thoughts on “לחם שמרים מהיר

  1. כשהתנור חם והלחם מוכן יוצרים אדים…
    את מתכוונת כשהלחם עדיין בצק ולא אפוי. האם הבנתי נכון?
    תודה רבה על המתכוו

    1. התנור צריך להיות חם ממש (מדליקים 40 דקות מראש יחד עם משטל האפיה שאופים עליו את הלחם) , ברגע שמכניסים את הלחם (הלא אפוי) מיד יוצרים אדים וסוגרים את דלת התנור.
      יצירת האדים נעשית על ידי תבנית עם מים רותחים, את המים הרותחים שמים באותו הרגע שהלחם נכנס לתנור.

    1. אין זמנים ספציפים,זה תלוי בקצב ההתפחה,יכול להיות חצי שעה ויכול גם שעתיים. תלוי בטמפרטורת החדר וטמפרטורת הבצק. מרקם ושלב הבצק. צריך לראות שהבצק תפוח יפה,כ 80%,לא עד הכפלת הנפח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *