לאפות במחבת

לאפות במחבת רכות וטעימות שנשמרות לאורך זמן טריות וטובות. ניתן להקפיא לאחר ההכנה ולהפשיר במידת הצורך, יוצאות מהמקפיא כמו חדשות.

אין כמו לאפה טריה וחמה ישר מהמחבת, שמתקפלת ברכות ועסיסיות. אחת כזאת עוד לא נתקלתי. כולם פה התאהבו בה בצורה קשה וממכרת.

כבר הרבה זמן רציתי להכין לאפות בבית וכל פעם זה נדחה, כי הכנתי פעם לפני הרבה זמן אבל מי היה מצלם אוכל באותו הזמן? חחח..וזכרתי שהן היו נהדרות והייתי חייבת להכין שוב. אז לפני פסח זה קרה כי רציתי לסיים כמה קמחים פתוחים וזאת היתה הזדמנות להכין את הלאפות האלה שוב:) את הלאפות מילאתי לילדות עם שווארמה בייתית (כן, גם להן יש מתכון:)

הלאפות נזללו בהנאה גדולה והילדות כבר ביקשו שאכין שוב ליום העצמאות:)

בקיצור, הצלחה מובטחת והטעם ממכר.

אתם כבר עוקבים אחריי באינסטגרם כדי לראות סרטונים?  כנסו כאן בקישור ??

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

רכות ומתקפלות בקלות

לאפות במחבת/קראנצ'ית :

לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
1 כף שטוחה מלח
20 גרם שמן קנולה
כוס מי סודה לשתייה ( 240 גרם)
חצי כוס מים פושרים ( 120 גרם)

הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים ולערבב עם כף, להוסיף סוכר, שמן ומי סודה ולהתחיל ללוש לדקה ואז להוסיף את המים ואת המלח. ללוש עד קבלת מרקם אחיד, בערך 7-8 דקות על מהירות נמוכה עד שהבצק מתגבש.
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות (כפית שמן זה מספיק) להניח את הבצק ולמרוח מעט שמן גם על הבצק מעל (ממש טיפונת שמן) לכסות את הקערה בניילון או מגבת או מכסה במקרה של קערת התפחה. להתפיח עד כמעט הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, להוציא אותו לשיש משומן, לחלק את הבצק ל 6 חלקים שווים של כ 150 גרם כל חתיכה (פחות או יותר).
לפתוח כל חתיכת בצק עם ידיים משומנות קלות על משטח שיש משומן גם כן קלות.
לחמם מחבת טפלון/נון סטיק על אש בינונית ולהעביר את הבצק הפתוח למחבת, לכסות עם מכסה, שמשחים מלמטה (עניין של פחות מדקה, תישארו צמוד למחבת), מורידים מכסה והופכים את הלאפה שבמחבת שתקבל צבע גם מהצד השני (הצד השני נאפה בלי מכסה). להעביר את הלאפה למגבת ולכסות עם המגבת. ככה לעשות עם כל חתיכות הבצק.
לערום את כל הלאפות אחת מעל השניה בתוך המגבת.
לזלול בהנאה:)

מתכון לאפות במחבת
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

שלבי הכנה:

שלב ראשון-מחלקים לכדורים
פותחים כל כדור לעיגול שטוח
מעבירים למחבת ומכסים
מורידים מכסה והופכים (לא מכסים שוב)
עורמים על מגבת

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
לאפות במחבת
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

8 thoughts on “לאפות במחבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *