לאפות/פיתות שטוחות עם עשבי תיבול במחבת

לאפות/פיתות שטוחות עם עשבי תיבול במחבת מדהימות,מדהימות,מדהימות.אתם יכולים לקרוא להן פיתות או לאפות,זה לא באמת משנה כי רכות כל כך, בשרניות ונשמרות רכות לאורך זמן. לא החלטתי אם הן יותר לאפות או יותר פיתות שטוחות, שאגב אפשר להכין מהבצק גם פיתות שמנמנות. יש הסבר להכנת פיתות באתר תחת שם המתכון "פיתות ביתיות". אתם יכולים להכין את הבצק הזה ולהכין כפיתות לפי ההסבר שם.

בכל אופן, תשמרו את המתכון הזה כי הוא הולך לככב אצלכם בבית. מתכון לא קשה בכלל ויש גם סרטון הכנה בשבילכם ששמור אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לאפות/פיתות נהדרות, עשבי התיבול נותנים טעם עמוק יותר , טעים יותר, אפילו ילדים אוהבים את הטעם שלהן (למרות שיש בה צבעים ירוקים שהם לא מתחברים אליהם באוכל..חחח…). לאפות שהן פרווה,טבעוניות ומתאימות לכל ארוחה. נעשות על המחבת כך שאין צורך בשום כלים מיוחדים או לכלוך כלים, פותחים את הבצק עם הידיים על משטח משומן כך שגם אין צורך במערוך.

בקיצור,תכינו ותתאהבו. אל תשכחו לשלוח לי תמונות ולספר לי עד כמה אהבתם.

לאפות/פיתות שטוחות עם עשבי תיבול במחבת/ אתי משה-חביב:

מה צריך?
1 קילו קמח לבן
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כף דבש
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן (קנולה או זית)-100גרם‪
מים –  600 גרם
כפית שטוחה מלח

לתוספת בתוך הבצק:
כ 1/4 כוס אורגנו טרי-רק העלים
כ 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה טריה- רק העלים
כ 1/4 כוס עירית טריה קצוצה
כף או שניים של טימין טרי – רק העלים
*סך הכל 3/4 כוס ירק קצוץ. ניתן לשלב גם קצת כוסברה קצוצה אם אוהבים.

למריחה על הפיתה אחרי שהיא מוכנה:
שמן זית עם שום קונפי וכף פטרוזיליה קצוצה יבשה או טריה

הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים ולערבב עם כף. להוסיף סוכר, דבש, שמן ומים ומעל הכל את המלח-להניח הכל לפי הסדר הכתוב במתכון. ללוש עם וו לישה את כל המצרכים יחד כ 10 דקות. לאחר 10 דקות לישה במהירות נמוכה להוסיף את עשבי התיבול וללוש עוד 3 דקות. להתפיח ל 30-40 דקות. לחלק את הבצק ל עיגולים שווים ולהניח במשטח משומן, תמרחו על השיש או על תבנית או קופסא שמן וגם על הכדורים שמן. לכסות במגבת או ניילון ולהתפיח 30 דקות. לפתוח כל כדור לאפה/פיתה עגולה ולהעביר לצליה במחבת נון סטיק (ציפוי טפלון) . לצלות משני הכיוונים, להוציא לתוך מגבת ולעטוף את הלאפה/פיתה שיצאה, לערום את כל הפיתות אחת על השניה ושישארו עטופות במגבת.
לאחר שכל הפיתות מוכנות למרוח עליהן את השמן זית עם שום קונפי ופטרוזיליה קצוצה. לזלול בהנאה ?

מתכון לאפות/פיתות שטוחות עם עשבי תיבול במחבת
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
לאפות/פיתות שטוחות עם עשבי תיבול במחבת
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *