שמרים

שמרים זה אהבה, אהבה גדולה שלי.. הריח של הבצק, המגע של הבצק, הציפייה למראה התוצר..הסבלנות והתהליך ממה שנוצר מחומרים פשוטים מאוד שיש לכולנו בבית..איך קורה שמערבבים חומרים כמו קמח ומים ביצים סוכר ושמרים ונוצר בצק ריחני שתופח ומתפתח ועם מילויים שונים מגלה טעמים חדשים וממכרים.. פשוט קסם..

קבלו ממני באהבה מתכון מנצח שתמיד מצליח, תמיד יוצא מעולה, טעמים משגעים, מרקם נדיר, פשוט מושלם 🙂

אל תשכחו להודות לי בכל ביס שתיקחו (על הקלוריות אני לא לוקחת אחריות 😉 אבל על האיכות והטעם בהחלט שמשוויצה :).. )

מוכנים?

כל מה שצריכים בשביל המתכון הזה, זה הרבה סבלנות ואהבה.. אם אין לכם חבל על המאמץ..

שמרים

שמרים /אתי משה-חביב:

1.5 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים m
3 כפות דבש
3/4 כוס סוכר
עד 2.5 כוסות מים פושרים או חלב פושר*
400 גרם חמאה רכה (לא מומסת ולא ישירות מהמקרר)
כפית מלח

* לגבי המים הפושרים והשמרים, שימו מים פושרים רק אם אתם רוצים את הבצק לשימוש מיידי. אם אתם רוצים אותו ליום למחרת,לשים מים קרים וחצי מכמות השמרים ותכניסו את הבצק למקרר להתפחה שם למשך הלילה. אני ממליצה להתפיח את הבצק במקרר, הוא מקבל טעמים ומרקמים שונים מאשר שימוש מהיר. לשיקולכם.

הכנה:
לשים את הקמח עם השמרים בקערה ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר, הביצים, הדבש והמים (להתחיל עם 2 כוסות מים ולראות אם הבצק דורש עוד נוזלים,לרוב לא צריך). לערבל למשך דקה ולאחר דקה ותוך כדי ערבול להכניס את החמאה בהדרגה- מה זאת אומרת? לחתוך את החמאה לקוביות או "לחפור" בחמאה עם כפית וכל פעם להכניס קצת מהחמאה, בערך 25 גרם כל חצי דקה תוך כדי ערבול.
בסיום הכנסת החמאה וההיטמעות שלה בבצק, להוסיף את המלח ולהמשיך בלישה לעוד 5 דקות ברציפות במהירות נמוכה.
ללוש את הבצק במיקסר עם וו לישה.
שהבצק מוכן, להעביר לקערה גדולה ומשומנת (לשמן טיפונת את התחתית והשוליים של הקערה) להעביר את הבצק לקערה (כדאי לתת לו לישה ועיצוב לעיגול עם הידיים לפני ההעברה לקערה) לאחר שהבצק בקערה, לשמן את החלק העליון בבצק למניעת קרום יבש ולכסות את הקערה בניילון נצמד ומעליו להניח מגבת.
ניתן להתפיח בחוץ וניתן להתפיח במקרר – לשיקולכם. אם החלטתם להתפיח במקרר תקראו הערה למעלה בסיום מצרכי המתכון.
ניתן להמיר לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה או מרגרינה.
לאחר ההתפחה, ללחוץ על הבצק המנופח עם אגרופי הידיים על מנת להוריד נפח,לחלק את הבצק לכמות ולגודל הקראנצ'ים שאתם רוצים או לשושני השמרים שבחרתם וכו'. התפיחו שוב בתוך התבנית. למרוח ביצה טרופה ולתנור בחום 175 מעלות ל25-30 דקות.

לקראנץ':
לפתוח כל חתיכה למלבן דק, למרוח את המילוי הרצוי (כל מילוי שאוהבים), לגלגל לרולדה, לחתוך את הרולדה במרכז לכל אורכה וליצור צורה של X וללפף כמו בורג את הבצק (יש תמונות במתכון הקראנץ' השני שבאתר).
להעביר לתבנית ולהתפיח עד הכפלת הנפח. לפני הכניסה לתנור למרוח בביצה טרופה. להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 20 עד 30 דקות.

לשושני שמרים במילוי שקדים: (ניתן למלא בכל מה שאוהבים)

למילוי שקדים-
150 גרם שקדים טחונים דק מאוד
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר חום
לערבב הכל יחד למרקם משחתי.
למרוח על הבצק הפתוח למלבן, לגלגל לרולדה ולחתוך לחתיכות של 8 ס"מ. להעביר לרינג בקוטר 22 ס"מ בגובה 10 ס"מ (כמובן שאם יש תבנית אחרת ובגודל אחר אז תחתכו ותעצבו את הבצק בגובה ובגודל של התבנית שיש לכם) ולסדר את השושנים כאשר החלק הפתוח עם המילוי כלפי מעלה והבצק בצדדים. לסדר את השושנים במרווחים כי הבצק עוד תופח-לפני ובזמן האפייה.
לכסות את השושנים שמסודרים ברינג עם מגבת לחה ולהתפיח עד שהמרווחים בין השושנים מצטמצמים (בקיץ 40 דקות בחורף יכול להיות גם שעה וגם שעה וחצי). תראו לפי העין שהמרווחים בין השושנים מצטמצמים.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך 20 עד 30 דקות (תלוי בעוצמת התנור).

שמרים

מילוי שוקולד 1:
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
להמיס על הגז ולהכניס לקירור עד שמתגבש למצב שאפשר למרוח.לא לקרר מידיי,אחרת יהיה גוש מוצק.

מילוי שוקולד 2:
150 גרם חמאה
כוס קקאו
כוס וחצי סוכר
6 כפות מים
להמיס על הגז למרקם חלק. לערבב כל הזמן שלא ישארו גושים. להעביר למקרר להתייצבות.

מילוי קקאו:
4 כפות מלאות קקאו
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
לערבב הכל יחד.
לפתוח חתיכת בצק למלבן, למרוח שמן על הבצק הפתוח, לפזר מהמלית על הבצק עם השמן ולגלגל לרולדה.

מילוי קינמון:
2 כפות מלאות קינמון
1/2 כוס סוכר חום
לערבב יחד בצלוחית.
לפתוח חתיכת בצק למלבן,למרוח חמאה רכה מאוד או שמן על הבצק הפתוח, לפזר מהמלית על הבצק המשומן ולגלגל לרולדה.

לקרם פטיסייר-
1/2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
מקל וניל או כף תמצית וניל
להרתיח הכל יחד על האש. לערבב כל הזמן.
בקערה נפרדת לערבב
4 חלמונים m
6 כפות קורנפלור(60 גרם)
לאחד את התערובות כך- לקחת 1/2 כוס מהנוזל החם ולערבב היטב תוך ערבוב מהיר עם תוכן הקערה הקרה. לאחר מכן להכניס את התערובת שנוצרה לתוך הנוזל החם להרתחה לאט לאט כאשר יש בועות לכבות את האש.
לקרר מעט.

……..

שהמאפים יוצאים מהתנור יש למרוח אותם בסירופ סוכר-
את הסירופ שמים חם על מאפה קר או סירופ קר על מאפה חם (מה שתבחרו).
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ לימון
להרתיח בסיר קטן את הסוכר והמים עד להמסה מלאה של הסוכר ולערבב מידיי פעם. להנמיך את האש ולתת לסירופ להתבשל עוד 2 דקות. להוסיף את הלימון ולתת בישול נוסף של דקה תוך כדי ערבוב.
לכבות ולמרוח על הקראנץ המוכן.

טיפ ורעיון:
מכמות בצק זה יוצאים 6-7 תבניות אינגליש קייק. ניתן להקפיא את המאפים המוכנים- לעטוף היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא.
ניתן להכניס את הקראנצים גם לפני האפייה למקפיא- אחרי הכנת הצורה בתבנית,לא להתפיח אלא לעטוף בניילון נצמד ולמקפיא. כאשר תרצו לאפות את הקראנץ תוציאו אותו מהמקפיא להתפחה הנחוצה לו ואז תאפו אותו.

מתכון שמרים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

שמרים
דירוג
recipe image
שם המתכון
שמרים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

10 thoughts on “שמרים

  1. מכינה ממש ברגעים אלה, גם שושני קינמון וגם קראנצ' שוקולד, מקווה שיצאו רכים וטעימים.

  2. תודה על המתכון, קילו וחצי זה יותר מידי בשבילי אני יכולה לחלק את הכל לחצי? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *