שמרים בקלאווה

שמרים בקלאווה פשוט מטורף! בצק שמרים מעולה במילוי של בקלאווה- אגוזים,שקדים,פיסטוקים וקינמון, בציפוי סירופ סוכר, מאפה רך עם קראנציות של פיצוחים, פשוט מאפה חלומי.

במקום בצק פילו להכין עם בצק שמרים עשיר ומעולה.

כדי לראות את סירטון הכנת שמרים בקלאווה ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

שמרים בקלאווה/ קראנצ'ית:

מה צריך?
לבצק:
1 קילו קמח
כף ורבע שמרים יבשים -15 גרם
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה -200 גרם
1/2 כוס סוכר- 100 גרם
3 ביצים L –  גרם 170
כוס ורבע חלב (בין 300-360 גרם)
מלח-6 גרם

למילוי:
350 גרם של תערובת פיצוחים טחונים גס של – פיסטוקים, אגוזי מלך ושקדים.
כף גדושה קינמון
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
75 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או 3/4 כוס שמן. העיקר שיהיה משהו שומני למרוח על הבצק.

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון

הכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל הרכיבים וללוש לבצק אחיד. להתפיח לילה במקרר.
לחלק את הבצק ל 4 חלקים. כל חלק לפתוח למלבן ,למרוח על הבצק שמן או חמאה מומסת או רכה מאוד, לפזר את הפיצוחים הגרוסים המעורבבים עם הקינמון והסוכר. לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לעיגולים או לחתוך לרצועות עבות ולגלגל כל רצועה לשבלול.
לסדר את השבלולים בתבנית ,כאשר יש ביניהם מרווח. להתפיח. לאחר התפחה טובה, אפשר למרוח ביצה טרופה או חלב .
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו לאפיה של כחצי שעה בערך, תראו לפי הצבע.
כשיוצא מהתנור לשפוך על המאפה סירופ סוכר.
מי שאוהב טעם של מי ורדים יוסיף לסירופ הסוכר כמה טיפות של מי ורדים.

מתכון שמרים בקלאווה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
שמרים בקלאווה
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *