קרסה- לחם מרוקאי במחבת (של אמא)

קרסה – לחם מרוקאי במחבת (של אמא) , איזו אמא אתם שואלים? מה נראה לכם? ברור שאמא שלי.. חחחח.. כל המתכונים הכי שווים זה ממנה:)

קרסה זה לחם שמכינים אותו על המחבת. יוצא כמו ספוג, רך ואוורירי וממש ממש טעים. אני אוהבת לאכול אותו חם ולשים עליו חתיכת חמאה שנמסה עליו באושר.. אחחח.. כמה טעים.

לחם מבצק טבעוני.

את הלחם הזה אמא שלי מכינה לנו כבר שנים, עוד שהיינו ילדים.כמעט כל שישי וגם בחגים.. הבעיה עם הלחם הזה זה שאיך שהוא יוצא חם מהמחבת הוא כבר נעלם.. לא עומדים בפיתוי עם הריח המטורף והמרקם הענני שלו.. צריכים לקרוא לו הלחם הנעלם:) חחח…

קחו רק בחשבון שיש לו טיפונת שלבים ובחורף זה לוקח יותר זמן בהתפחה אבל התוצאה שווה את זה. גם הבישול/אפיה שלו לוקחים זמן ועם הרבה בקרה תוך כדי האפיה.. צריך להשגיח עליו כל הזמן.

בקיצור, אתם חייבים להכין.. ולא רק להכין גם לשלוח אליי תמונות שהכנתם, אחרת איך אני אדע שיש בשביל מי להתאמץ עם כל המתכונים שאני מעלה לכם, לא ככה?

שלחו לי באינסטגרם או בפייסבוק, מחכה לכם:)

קרסה – לחם מרוקאי במחבת (של אמא) :

חצי קילו קמח- 500 גרם

כף שמרים

כפית מלאה מלח

כף וחצי סוכר

כף שמן

כוס עד כוס ורבע מים פושרים – שמתי 275 גרם מים (בין 240 ל 300 גרם מים)

הכנה:

שמים קמח ושמרים בקערת המיקסר ומערבבים עם כף. שמים את כל שאר המרכיבים (מים מתחילים עם כוס ולאט לאט מוסיפים בהתאם לצורך. זה כמובן תלוי בקמח שהשתמשתם, בטמפרטורה וכו'), הבצק אמור לצאת יציב ונקי מדפנות הקערה.

לישה של 7-8 דקות.

להתפיח את הבצק עד הכפלת נפח (אין זמן מדוייק, זה יכול לנוע בין 45 דקות לשעה וחצי).

לאחר שתפח, לחלק את הבצק ל 5 חלקים שווים. בערך  160 גרם כל חתיכה.

לכדרר כל חתיכת בצק לעיגול. להניח בצד להתפחה נוספת של 20 דקות, מכוסים במגבת.

לאחר שתפחו מעט לפתוח כל חתיכת בצק לפיתה ולהניח בצד, להמתין 2-3 דקות ושוב לחזור לחתיכת הבצק שהתחלנו איתה ולפתוח עוד קצת. ככה עד שמתקבלת צורה של פיתה גדולה ושמנמנה (לא לפתוח עם מערוך בשום אופן! ולא לדקק את הבצק). להניח מגבת על הבצק הפתוח בצורת פיתה גדולה, להתפיח כ 30-40 דקות.

לחמם מחבת ולהעביר כל פעם פיתה אחת למחבת, הבישול נעשה עם מכסה ועל אש בינונית-נמוכה, צריכים לעקוב ולהיות עירנים. לאחר שמתקבל צבע זהוב להפוך את הפיתה/לחם לצד השני לצריבה.

להעביר את הלחם/פיתה לאחר שמוכנים על מגבת נקייה ולעטוף אותו עם המגבת. ככה לעשות עם כולם.

למרוח חמאה ולזלול ?

שלבים וסרטונים להכנת הלחם תמצאו אצלי באינסטגרם, בואו לעקוב. 

מתכון קרסה-לחם מרוקאי במחבת (של אמא) 

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קרסה- לחם מרוקאי במחבת (של אמא)
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “קרסה- לחם מרוקאי במחבת (של אמא)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *