בכל בית אוהבים ואוכלים פיצה.. אם לארוחת ערב או ארוחת בראנץ' ,בכל יום חול ובכל חג..
פיצה ביתית היא הכי טעימה שיש, נקייה ואיכותית, היא קלה להכנה ואפשר כמובן גם להכין אותה עם הילדים ולשתף אותם בהכנתה.. אין ילד שלא אוהב להכין או לאכול פיצה, לשים את התוספת שהוא אוהב, ללוש את הבצק, להכין צורה אהובה לפיצה שלו ולאכול אותה מכל הלב כי זאת היצירה שהוא הכין.
גם אין מבוגר שלא אוהב פיצה, במיוחד פיצה ביתית שממלאת את הבית בריח אפייה נהדר שמגרה את החושים.
אם עוד לא הכנתם פיצה בבית זה הזמן להתחיל, ברגע שתתחילו ותטעמו לא תפסיקו..
מתכון פיצה ביתית /קראנצ'ית:
(יוצאים 3 מגשים בגודל של מגש מרובע של התנור)
1 ק"ג קמח (רגיל או לחם)
2 כפות שמרים יבשים-20 גרם (אם משאירים לילה במקרר אז להפחית לכף- 10 גרם)
2 כפות סוכר
1 כף מלח שטוחה
עד 3 כוסות מים קרים (תלוי בקמח,לפעמים צריך טיפה פחות)- בערך 650 גרם
1/4 כוס שמן זית.
הכנה:
להכניס את כל המרכיבים לקערת המיקסר ומערבלים עם וו לישה למשך 8-10 דקות. להתפיח עד שהבצק מכפיל את עצמו.לעשות קיפול אחד או שניים בזמן ההתפחה.
לאחר שתפח לחלק ל3 או 4 עיגולים (תלוי בעובי ובכמות הפיצה שרוצים), לפתוח כל עיגול לצורה של פיצה- ריבוע או עיגול, למרוח רוטב, לפזר גבינה ואם רוצים לשים גם תוספות. כגון פטריות/זיתים/בצל ועוד.
לתנור בחום 200 מעלות למשך 30 דקות בערך (עד שהבצק אפוי מספיק).
לרוטב:
2 עגבניות אדומות ובשלות מגורדות
2 רסק עגבניות ( 100 גרם כל אחד)
כף קטשופ
כף גדושה סוכר
כף שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כף אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
כף אורגנו או כף עשבי תיבול מיובשים
2 עלי בזיליקום קרועים עם היד-לא חובה!
2 כפות מלאות שמן זית
מים לדילול הרסק- בערך 1/4 כוס
לערבב הכל יחד.. ניתן לבשל את הרוטב ואפשר גם שלא.
(אם נשאר רוטב אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם הבאה)
מתכון פיצה ביתית
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂