עוואמה – בצק מטוגן מהמטבח הערבי. מעיין סופגניות שמרים קטנטנות מטוגנות בשמן עמוק, מהירות מאוד להכנה. לאחר הטיגון טובלים אותן בסירופ דבש או סירופ סוכר, מי שאוהב גם מי ורדים מוסיף מעט לטעם.
החלק הטוב והפשוט של הבצק הוא שאין צורך במיקסר בכלל, מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, מכסים וממתינים שהבצק יהיה במרקם יחסית סמיך יותר ממה שהכנתם אותו. הוא לא תופח במיוחד וגם לא קשה או יציב כמו בצק שמרים אופייני.
מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים ישירות לשמן. משם מעבירים לסירופ וזוללים חם.
את העוואמה הכנתי עם חברתי דפנה אוסטר מיכאל ביום כייף של עשייה במטבח.
לסרטון הכנת העוואמה תוכלו להיכנס אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוואמה/אתי ודפנה:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפות קורנפלור
1 כפית שמרים
1 כף דבש
כף גדושה סוכר
קורט מלח
1 + 1/3 כוסות מים פושרים
סירופ סוכר:
3/4 כוס מים
כוס סוכר + כף גדושה דבש
מעט גרידת לימון ותפוז
מי שאוהב מי ורדים שיכניס גם כן לסירופ.
הכנה:
לסירופ סוכר: לבשל על הגז את כל חומרי הסירופ יחד ולבשל על אש נמוכה.
לבצק:
לערבב את כל חומרי הבצק יחד לעיסה חלקה (אין צורך במיקסר, לערבב עם כף עץ או מטרפה ידנית). לכסות את הקערה בניילון נצמד או לכסות עם מגבת ולהניח במקום חמים למשך כארבעים דקות בערך. להעביר את העיסה לשקית זילוף ולזלף לתוך השמן החם (את השמן לחמם לחום של 170 מעלות)
לגזור את הבצק במספריים לתוך השמן, יד אחת לוחצת את השקית ומוציאה את הבצק לכיוון השמן ויד אחת גוזרת את הבצק היוצא לחתיכות קטנות שבטיגון בעצם יהפכו לכדורים שמנמנים ועגולים.
לטגן מכל הכיוונים ולהוציא לנייר סופג. להעביר את הכדורים לסירופ הסוכר ולערבב אותם בסיר של הסירופ או לזלף מעל הכדורים את הסירופ ולערבב קלות.
לאכול חם או לזלף את הסירופ סמוך להגשה, לא לשים סירופ מראש אחרת הן יהיו ספוגיות ולא קריספיות.
מתכון עוואמה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.\
אהבתי
תודה