עוגיות קראנצ'יות , ללא גלוטן, ללא ביצים, ללא קמח.. טבעוניות לגמרי. אז מה בעצם יש בהן? הרבה חומרים טעימים ובריאים..כן,כן יש דבר כזה טעים ובריא מסתבר…חחח…
אז למה בעצם הכנתי אותן? עכשיו שכולנו נמצאים בבתים בגלל הקורונה, עושים פחות פעילות גופנית, הילדים אוכלים שטויות מהשעמום בבית חשבתי שאולי כדאי קצת לאזן.. אם כבר אוכלים מתוקים ועוגיות אז לפחות שיהיו עם חומרים בריאים יחסית. אני חושבת שזאת מחשבה שעברה ללא מעט אמהות שנמצאות בבית עם הילדים שלהם בימים האלה. קיבלתי מספר הודעות גם באינסטגרם בבקשה למתכוני מתוקים בריאים.. ניסיתי לחשוב על משהו שיהיה טעים גם לילדים וגם למבוגרים, יהיה קל ומהיר להכנה גם למבוגרים וגם לילדים, כי בינינו למי יש זמן עכשיו להכנת דברים מורכבים?
אז מה בריא בעוגיות האלה ומה יש בהן?
קוואקר- שיבולת שועל. לא מכילה את חלבון הגלוטן ולכן מתאימה גם לחולי צליאק. עשירה בסיבים תזונתיים, תורמת להורדת הכולסטרול, מונעת סוכרת ועוד.
טחינה- יש בה כמויות גבוהות של סידן, ברזל,מינרלים ועוד. כמו כן הטחינה משמשת כתחליף לביצים בעולם הטבעונות.
שמן קוקוס- כמעט אינו מכיל כולסטרול, עשיר בויטמינים,מינרלים וחומצות שומן.
זרעי צ'יה/פשתן- עשיר באומגה 3, סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים, מינרלים ועוד.
בקיצור, אמנם זה עדיין קינוח, כן הוא שומני וכן הוא עם סוכר..אבל הוא לפחות מורכב משומנים בריאים יחסית 🙂
הערה חשובה לגבי העוגיה..היא משתטחת בתנור ומתחברת עם שאר העוגיות כאילו לעוגיה אחת, לכן מוציאים ונוגעים בעיסה אך ורק לאחר שהן מתקררות על התבנית. ההוצאה היא רק עם מרית, ככה הן מצליחות להיפרד ולהישאר עגולות. להעביר אותן לקופסא אטומה. לערום אותן אחת על השניה ולא בזוויות שלא ישברו. למחרת הן אפילו יותר טעימות ויציבות.
עוד אפשרות היא להכין מהעיסה פירורים כמו גרנולה.. מה זה אומר? לשטח הכל בתבנית, לאפות ושמתקרר לפורר עם הידיים לפירורים, להוסיף פירות יבשים חתוכים ולסגור בצנצנת אטומה היטב.
יאללה, בלי לחפור לכו תכינו ותעדכנו אותי..
עוגיות קראנצ'יות/ אתי משה-חביב:
מה צריך?
כוס שיבולת שועל מהירה להכנה – 100 גרם
3 כפות גדושות טחינה גולמית
50 גרם שומשום
כף קוקוס (10 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם) אפשר לשלב חצי סוכר חום בהיר וחצי סוכר לבן.
1/2 כוס שמן קוקוס (100גרם). ניתן להמיר ל 70 גרם חמאה מומסת.
20 גרם שוקולד מריר מגורד -להכניס בסוף.
2 כפות זרעי צ'יה/פשתן מושרות ב 2 כפות מים (השריה של 10 דקות)
הכנה:
לערבב הכל יחד, חוץ מהשוקולד. את השוקולד המגורד להכניס ממש בסיום אחרי שערבבנו את כל השאר. לערבב את השוקולד קלות בסיום. להכניס את התערובת למקרר לחצי שעה. להוציא ולהכין כדורים קטנים, למעוך את הכדורים עם היד. לסדר על נייר אפיה בתבנית, לסדר במרווחים כי הן משתטחות והופכות לפיתות (כן, כן, זה בסדר, זה כל המטרה שיהיו דקות וקראנצ'יות). להכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות ל כ 15 דקות. שמוכן להוציא ולא לגעת!!!! בהתחלה הן עדיין רכות ומתפוררות. מחכים שיתקררו ואז מוציאים את העוגיות עם מרית (באפיה הן משתטחות ואפילו קצת מתחברות אל תדאגו, שמוציאים עם המרית הן חוזרות להיות עגולות.לא לגעת בעוגיות שהן חמות! אך ורק שהן קרות). קחו בחשבון שהן ממש עוגיות עדינות ומתפוררות.. ממש כמו חטיפי גרנולה. אבל הן טעימות וקראנצ'יות בטירוף. את הפירורים שנשארו במגש תשמרו לכם ותאכלו כמו גרנולה עם יוגורט או סתם ככה לנשנוש.
מתכון עוגיות קראנצ'יותבהצלחה ובתיאבון, אתי:)
הי, נראה אחלה מתכון!
רק הערה קטנה…
שיבולת שועל מכילה גלוטן ולא מתאימה לצליאקים.
יש מוצרים מיוחדים שבהם הוציאו את הגלוטן משיבולת השועל וניתן לראות שרשום את זה על גבי האריזה.
הי, נראה אחלה מתכון!
רק הערה קטנה…
שיבולת שועל מכילה גלוטן ולא מתאימה לצליאקים.
יש מוצרים מיוחדים שבהם הוציאו את הגלוטן משיבולת השועל וניתן לראות שרשום את זה על גבי האריזה.
נכון. צודקת. תודה על התגובה:)