סמבוסק גבינות מבצק שמרים מעולה, מתכון מדוייק כל כך, הבצק פשוט אליפות שאין דברים כאלה.. הכי מדוייק שיש, נוח לעבודה, אין מקום לטעויות.
המילוי מושלם, במליחות מדוייקת, אפשר לשחק עם התוספות לפי הטעם האישי.
בכלל כל המתכון מאוד מאוד טוב ומדוייק שאי אפשר לא להצליח איתו. בנוסף המתכון יכול לשמש אתכם במלא וריאציות של מילויים שונים על הבסיס הקיים.
בקיצור, אתם עדיין כאן? יאללה להכין..
סרטון ותמונות הכנה נמצאים באינסטגרם שלי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv/



סמבוסק גבינות מבצק שמרים/אתי משה-חביב:
לבצק-
500 גרם קמח לחם לבן מנופה
כף שטוחה שמרים יבשים
כפית מלח
50 גרם מרגרינה או חמאה חתוכה לקוביות(או 1/4 כוס שמן, פחות ממליצה על שמן במקרה הזה)
כוס עד כוס ורבע מים (250-300 גרם)
למילוי:
1גבינת חמד 16% – 250 גרם
1 קופסת קוטג'- 250 גרם
1 ביצה m
למריחה מעל:
ביצה טרופה
לפיזור מעל:
שומשום, אפשר גם פרג
תוספות אפשריות יחד עם הגבינה:
עלי סלק/מנגולד
בצל מטוגן
עירית
תרד
הכנה:
הכנת הבצק-
לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את המרגרינה לערבל מעט ולהוסיף את שאר המצרכים. ללוש עד קבלת בצק רך וגמיש. להתפיח בקערה משומנת קלות.
הכנת המילוי:
למעוך במזלג את כל הגבינות ולסיום להוסיף ביצה. לערבב הכל יחד.
הכנת הסמבוסק:
אחרי שהבצק תפח התפחה ראשונה, להוציא אותו מהקערה ולהוריד נפח. אפשר להכין בשתי דרכים את הסמבוסק: אחת לחלק את הבצק לכדורים שווים, בערך 50-70 גרם כל כדור ואז לתת מנוחה של 10 דקות, כל כדור לפתוח עם מערוך לעיגול ואז למלא ולקפל לחצי עיגול, להדק ולשים בתבנית התנור על נייר אפיה. דרך נוספת היא לחלק את הבצק ל 4 כדורים, להניח עליהם מגבת ל 10 דקות. לפתוח כל כדור למלבן ולקרוץ עיגולים, כל עיגול למלא במלית, לשים מילוי על חצי עיגול ולקפל את החצי הריק על המילוי, זאת אומרת לסגור לחצי ירח. להידוק טוב ועל הדרך גם למראה יפה של המאפה תסגרו עם מזלג את הקצוות.
את הסמבוסק שהכנתם להעביר לתבנית האפיה (לשים קודם נייר אפיה כמובן) ולכסות עם מגבת, לתת מנוחה ל20-30 דקות.
לאחר שתפחו למרוח בביצה ולפזר שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
למשך 30 דקות או עד השחמה יפה מכל הכיוונים.
מתכון סמבוסק גבינות מבצק שמרים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
שלבי הכנה:









אולי יעניין אותך






כמה זמן התפחה ראשונה? ובערך כמה יחידות יוצאות?
שלום רב,
אוהבת מאוד את האתר והמתכונים,
אשמח להצטרף לעדכונים במייל
בתודה, לימור
בשמחה, תכניסי את המייל שלך בתחתית עמוד הבית, יש שם אפשרות כזאת להיכנס לרשימת תפוצה והמיילים יגיעו אלייך.
אהלן,
מה צריך לשנות במתכון כדי שאפשר יהיה להשתמש בקמח כוסמין ולא קמח חיטה?
צריך יותר מים? כמה?
אם בכלל אפשרי לדעתך…
תודה!
אפשרי בהחלט. לגבי המים תצטרכי לראות לפי העין כי כמות מדוייקת אני לא יכולה לתת לך בלי לנסות קודם. זה גם תלוי באיזה קמח השתמשת, יש כאלה שסופחים פחות נוזלים ויש כאלה שיותר וגם כמה אחוזי כוסמין הקמח.. תתחילי עם כמות כמו שכתובה במתכון הזה ותראי אם צריך להוסיף או לא.
שלחי לי עדכון בפייסבוק או באינסטגרם . בהצלחה:)
אפשר את המילוי בלי ביצה? או משהו שיחליף אותה
כף קורנפלור