סהרונים ושבלולים מבצק שמרים ללא התפחה. לא מאמינים? תנסו אותי:) מתכון מושלם לבצק מושלם שהמצאתי בקפידה רבה ולכן תעבדו עם משקל. יוצאים מאפים רכים ואווריריים, קלים כמו נוצה ומלאים במילויים טעימים. ממליצה בעיקר ללכת על המילויים היבשים כי אז הם לא בורחים החוצה, כמו מלית הפרג או הקינמון. המאפים יוצאים ממש שמנמנים ורכים, לא יאומן שזה בצק שבכלל לא עבר התפחה.
שימו לב שבגלל שלא מתפיחים את הבצק אז המאפים צריכים להיות קטנים, זאת אומרת בצורת סהרונים או שבלולים או קרואסונים קטנים, עד משקל 50 גרם. ככה הם יוכלו לתפוח ולהאפות בתנור. לא מתאים להכנת מאפי שמרים גדולים כמו קראנץ או חלות. אם תרצו להכין מהבצק הזה מאפי שמרים גדולים יותר זה בסדר בתנאי שתתפיחו את הבצק אחרי הצורה הסופית שלו.
את הבצק המצאתי במיוחד עכשיו שאין יותר מידיי זמן בין זומים, שיעורים, ילדים בבית בין הרגליים, כל רגע רעבים, צמאים, עייפים, עצבניים.. אייפפפ, הסגר הזה מעייף וכבד.. אז רצינו מאפה שמרים והיו לי מליות במקרר.. מה מכינים? מאםה שמרים זריז בלי התפחה.. כן, זה אפשרי (שהוא במשקל קטן ועם המרכיבים הנכונים בבצק).
אז קדימה, תכינו עם הילדים.. עוד תעסוקה לימי הסגר המדכאים.. לפחות אוכלים טעים בתקופה הזאת.. חחח…
הכנתם? אהבתם? שלחו לי תמונות או תייגו אותי בפייסבוק או באינסטגרם שלי.
תזכרו.. סהרונים ושבלולים מבצק שמרים ללא התפחה.
סהרונים ושבלולים מבצק שמרים ללא התפחה/אתי משה-חביב:
600 גרם קמח
כף ורבע שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
25 גרם שמן
80 גרם סוכר
200 גרם יוגורט בטעם טבעי
135 גרם מים פושרים (חשוב פושרים ולא קרים)
הכנה:
בקערת המיקסר מנפים קמח ושמים שמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומתחילים ללוש במשך 8-10 דקות. להוציא מהקערה לתת מנוחה 5 דקות ואז לחלק לכדורים שווים, כל כדור 50 גרם. יוצאים 22 יחידות.
לפתוח כל כדור לאליפסה על ידי רידוד הבצק עם מערוך קטן ולמלא במילוי שרוצים. לגלגל וליצור צורת סהרון או שבלול ולהניח בתבנית. ככה לעשות עם כולם.
אין צורך להתפיח.
שימו לב!! המתכון מיועד למאפים קטנים בלבד ולכן הם ללא התפחה. אם תרצו להכין מהמתכון הזה עוגת שמרים תצטרכו להתפיח את הבצק, אחרת הוא לא יאפה לכם מבפנים.
למריחה לפני הכניסה לתנור:
ביצה טרופה.
ניתן לפזר שומשום אם רוצים.
אפיה 180 מעלות עד שמזהיבים, בערך 25 דקות.
שיוצאים מהתנור להבריש בסירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
לבשל על הגז עד שהסוכר נמס.
לשפוך על המאפים מיד שיוצאים מהתנור, שהם חמים.
מתכונים למבחר מילויים:
מילוי קינמון:
3 כפות קינמון
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
מילוי קקאו:
2 כפות גדושות קקאו
חצי כוס סוכר
1 כף גדושה אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
שמן-לזלף לתוך התערובת עד שמתקבל מרקם סמיך אבל ניתן למריחה.
מילוי קרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים דק
75 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)
3 כפות שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית או מים)
1 ביצה m
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
1 כף קמח או קורנפלור (10 גרם)
הכנת קרם השקדים:
להקציף חמאה עם אבקת סוכר למרקם משחתי.
להוסיף קורנפלור/קמח ושקדים טחונים.
להוסיף ביצה,להמתין עד איחוד חומרים.
להוסיף את השמנת המתוקה ולהכניס את המילוי למקרר ל 4 שעות לפחות.
למילוי פרג:
125 מ"ל חלב
125 גרם סוכר
25 גרם חמאה/מרגרינה
2-3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות דבש או סילאן
70 גרם פירורי ביסקוויטים
150 גרם פרג טחון וטרי– בדגש על הטרי!
הכנת המילוי:
להרתיח על הגז את החלב,סוכר,דבש,חמאה ולימון, להוסיף את הפרג והביסקוויטים ולערבב כל הזמן תוך כדי בישול. בערך דקה שתיים של בישול מהרגע שנכנסים הפרג והביסקוויטים. להעביר לכלי אטום ולהכניס למקרר ללילה.
הערה-הכמות גדולה לעומת הבצק, לכן להכין חצי כמות או לשמור את מה שנותר במקפיא לשימוש עתידי.
מתכון סהרונים ושבלולים מבצק שמרים ללא התפחה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
היי באיזה קמח משתמשים ? קמח תופח זה בסדר?
קמח רגיל. לא תופח.
כמה חיכיתי למתכון שמרים ללא התפחה!
אם אני רוצה להשתמש למאפה מלוח (נניח שבלולי פיצה או גבינה) – מה לעשות עם הסוכר במתכון?
איזה כייף. ממש עכשיו בונה את המתכון לגירסה המלוחה. יהיה מתכון במהלך השבוע:)
נראה ממש טוב.
איזה המלצה יש למילוי של גבינות למאפה הזה?
העלתי מתכון גם עם מילוי גבינה, מוזמן להיכנס:)
האם יש גרסת פרווה לבצק
כן. חמאה להמיר למחמאה או מרגרינה. את היוגורט למים פושרים באותה הכמות של היוגורט.
תודה מאמצת את המתכון
באהבה:)
חובה בסוף האפייה לשוך את נוזל הסוכר המומס או שניתן לוותר? השאלה כמה זה פוגם בטעם?
סירופ הסוכר בסיום האפיה נותן למאפה רכות ועסיסיות, לא הייתי מוותרת עליו.
???