מופלטה של אמא סימה היא המופלטה הכי טעימה ב-ע-ו-ל-ם!!!! מורחים חמאה ומזלפים דבש, מגלגלים וזוללים..
אז נכון שכל אחד אוהב את המופלטה של אמא שלו אבל כאחת שטעמה מופלטות אני בטוחה שהמופלטה של אמא שלי היא אכן הטעימה בעולם 🙂
יש כאלה שמכינים מופלטה בלי שמרים, עם שמרים, בלי ביצה, עם ביצה, בלי סוכר, עם סוכר וכו' וכו' וכו'..
אמא שלי מכינה עם שמרים וזה בהחלט נותן למופלטה אווריריות, קלילות ונפח. לא מכינה עם ביצה וגם לא מטביעה את הבצק בשמן.. והמופלטה יוצאת רכה ואוורירית, נשמרת טריה לאורך זמן ובהחלט ממכרת בטעמה.
אין צורך לחכות להתפחה, ההמתנה היא 10 דקות בלבד. חשוב אבל ללוש היטב את הבצק ולעבוד עם ידיים משומנות.
אז יאללה קדימה להכין..
תרבחו ותסעדו ❤
כדי לראות את הסירטון של הכנת המופלטה ולעוד סירטונים אחרים תעקבו אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מופלטות של אמא סימה/ אתי משה-חביב:
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
כף מלאה מלח
כף שמרים
כף שמן (לא חובה)
מים פושרים -כמה שנכנס (שיהיה בצק רך,לא דליל) בערך 3 כוסות.
הכנה:
ללוש הכל יחד. את המים להכניס בסוף ובהדרגה עד שהם נספגים בקמח, להתחיל עם 2.5 כוסות ולהוסיף בהתאם. הבצק צריך לצאת רך ונעים למגע אבל לא דליל. ללוש היטב. לתת מנוחה של 10 דקות. ללוש שוב ועוד מנוחה של 10 דקות. להכין צלוחית עם שמן (בערך כוס), לשמן את הידיים ולהכין עיגולים קטנים על השיש. השיש צריך להיות משומן-למרוח שמן על כל המשטח שיהיו בו כדורי הבצק ואיפה שפותחים את המופלטה לפני ששמים על מחבת.
עם ידיים משומנות להכין כדורי בצק ולסדר אותם על השיש המשומן.
לפתוח כל כדור בצק לעיגול עם הידיים המשומנות ולהעביר למחבת. להפוך ולשים על המופלטה הראשונה עוד בצק פתוח ושוב להפוך ולשים על המופלטה העליונה עוד בצק פתוח וכן הלאה..
מילוי מסורתי- חמאה ודבש. למרוח חמאה ולזלף דבש, לקפל ולגלגל או לקפל לחצי ואז לרבע.
תרבחו ותסעדו.
מתכון מופלטה של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
נראה מעולה!! כמה מופלטות יוצאות?
תודה רבה, לא ספרתי מעולם 🙂 יוצאות הרבה מופלטות..
היי, באיזה כוס את משתמשת?
כוס זכוכית עם ידית..