לחם קופים מלוח ולא כמו המתוק שאתם בדרך כלל מכירים. הגרסה המקורית היא לחם קופים מתוק שכל כדור עטוף בחמאה וקינמון..אבל הפעם הלכתי על גירסה מלוחה, כי אני תמיד בעד מלוח 🙂
אז למה לחם קופים? שאלה טובה.. יש כל מיני גירסאות לשם שנתנו ללחם הזה, אחת ההשערות היא בגלל צורת האכילה שאוכלים את הלחם הזה, תולשים אותו עם הידיים וכך גם אוכלים אותו..כמו קופים 😉
אבל מה זה חשוב בכלל השם..חחח.. העיקר שזה טעים בטירוף ונראה מליון דולר ?
אני החלטתי לקחת את הלחם לגרסה המלוחה, מילאתי כל כדור בצק במוצרלה ועטפתי אותו בשמן זית, שום ועשבי תיבול.. כל ביס פשוט גן עדן. כולם כאן בבית התעלפו על הלחם ולא יכולנו להפסיק לנשנש ממנו ? כי שזה מושלם, זה מושלם!!! ???
ממליצה לכם להכין, בטוחה שתתמכרו.. אל תשכחו לספר לי איך יצא..
שיהיה בהצלחה ❤
לחם קופים מלוח /אתי משה-חביב:
יש צורך בתבנית קוגלהוף קוטר 24.
מצרכים לבצק-
500 גרם קמח לחם מנופה (3.5 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים (בקיץ כף שטוחה זה מספיק)
2 כפות שטוחות סוכר
320 מ"ל מים פושרים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
למילוי-
250 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה , אפשרי שילוב של שניהם.
לפיזור בין השכבות-
6 כפות פרמז'ן מגורד
לציפוי-
3/4 כוס שמן זית או 70 גרם חמאה מומסת
4 שיני שום כתושות
3 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה
5 עלי בזיליקום קצוצים
אפשר לשים גם כפית אורגנו או כל עשבי תיבול שאוהבים-לא חובה
טיפונת פלפל שחור גרוס
טיפונת/קורט מלח
הכנה:
הכנת הבצק-
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב. להוסיף את המים ולהפעיל את המיקסר במהירות בין נמוכה לבינונית למשך 5 דקות, לאחר 5 דקות להוסיף את השמן ותוך כדי ערבול של דקה להוסיף את המלח ולהמשיך בערבול לעוד 5 דקות.
לשמן את הבצק (למניעת קרום), לעטוף את פתח הקערה שבו נמצא הבצק בניילון נצמד ועל הניילון הנצמד להניח מגבת ולהתפיח עד הכפלת הנפח (בקיץ זה יכול לקחת חצי שעה ובחורף אפילו שעה פלוס).
הכנת הציפוי-
בזמן שהבצק תופח להכין צלוחית עם כל מרכיבי הציפוי ולהניח בצד בזמן התפחת הבצק.
הרכבת המנה-
לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו לכדורים קטנים, לא חייב שיהיו שווים. אני לקחתי כל פעם חתיכה מהבצק ומילאתי כך שלא חייב לחלק מראש. מה שנוח לכם.
כל כדור למלא בחתיכת גבינת מוצרלה או כפית מוצרלה מגורדת, למרוח את הכדור הממולא בציפוי מהקערה של הציפוי שמן זית ותבלינים ולסדר בתבנית קוגלהוף ככדורים על כדורים. בין השכבות לפזר פרמז'ן מגורד. לשמן את התבנית עם שמן זית או חמאה ואז לסדר את הכדורים בתבנית.
לכסות את התבנית עם כדורי הבצק המצופים ולהתפיח תפיחה נוספת. בערך חצי שעה במקום חמים (ליד התנור שמתחמם בינתיים זה יהיה מעולה).
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך 40 דקות.
מה שנשאר מהציפוי לא לזרוק, שהלחם יוצא מהתנור למרוח את החלק העליון שהיה פתוח בשמן הזית הנותר. לחכות 2-5 דקות ואז להפוך את התבנית על מגש או צלחת גדולה ולהגיש.
מתכון לחם קופים מלוח
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
נשמע טוב מאוד
איך זה יום אחרי?
אם נשאר פשוט להקפיא. שרוצים לאכול מפשירים טבעי עד הפשרה מלאה (להפשיר בחוץ לטמפ' החדר), לפני שאוכלים לחמם מעט בתנור/טוסטר אובן. יוצא כמו חדש 🙂
בהצלחה.
תודה על המתכון. שווה לניצול הקמח שנשאר לפני פסח.
320 מ"ל מים כ-1.5 כוסות.
ויתרתי על מריחת השמן לאחר האפייה וגם כך יצא מעדן.
רך, אוורירי, טעים וממלא את הבית בניחוח נהדר.
נהדר, ממש מתאים.
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי
יצא מעולה
הוספתי רוטב פיצה בתוך העיגולים
חבל שאי אפשר לצרף תמונות
מעולה, שמחה שאהבת:)
אפשר להעלות מתכונים הפייסבוק שלי או לשתייג באינסטגרם. כמובן שאפשר גם לשלוח תמונות בפרטי בפייסבוק או באינסטגרם:)
וואוווו
מהמםםםם, תודה רבה ?????
החלפתי מחצית משמן הזית בחמאה מומסת, ערבבתי עם חצי חבילה בזיליקום קצוץ, ובשל חיסכון קלורי, החלפתי את המוצרלה בצפתית ומלוחה 5% שריסקתי וערבבתי עם הגבינה הצהובה ויצא סוווווווףףףףףףף הדרך
נשמע מעולה.. שמחה שאהבת:)
היי
כמה זמן מראש אפשר להכין..?
יכולה להכין בבוקר
ולהגיש בצהריים ..?
או להכין יום לפני..?
אפשר להכין ולהקפיא. זה נשמר מצויין בהקפאה. מפשירים כמה שעות קודם ולפני שאוכלים מחממים קלות בתנור.
היי האם ניתן למלא את זה בבשר מפורק( אסאדו)
היית ממליצה?
רעיון מעולה