חלה טבעונית

חלה טבעונית, פרווה,אפשר להכין אותה עם שמן ואפשר בלי, היא ללא ביצים ויוצאת רכה ואוורירית עם קראסט מטריף.
את החלה הכנתי הפעם כחלה טבעונית, הרבה שואלים אותי מה אפשר להחליף את הביצה במתכון ואם אפשר בלי שמן,אז כמובן שאפשר וזה יוצא טעים ממש, מעין בייגל'ה חלה..

האמת שאני לא חובבת ביצים בבצקי חלות וגם לא אוהבת למרוח מעל ביצים, במקום זה פשוט משמיטה את הביצים במתכון וממירה את מריחת הביצה מעל במים או בחלב. טיפ ממני- כאשר החלה יוצאת מהתנור ממליצה לכם למרוח אותה בשמן זית איכותי, אתם לא מבינים כמה שזה מושלם.

מבט פנימה

 

חלה טבעונית/אתי משה-חביב:

מצרכים:
500 גרם קמח לחם
25 גרם שמרים טריים (קוביה או 1/2 שקית) או כף שמרים יבשים (12 גרם)
3 כפות סוכר (36 גרם)
כף מלח (15 גרם)
3 כפות שמן זית או קנולה (לא חובה אבל מוסיף)
כוס ורבע מים פושרים (300 מ"ל)

ציפוי: (ממש לפני הכניסה לתנור)
לטבול במים ואז להעביר לקערת שומשום
או להשפריץ מים ולפזר שומשום
או רק מים
מה שאוהבים.

למריחה מעל (אחרי האפיה)-לא חובה:

שמן זית איכותי.

הכנה:
להכניס את כל חומרי הבצק יחד מלבד המלח (קודם לערבב קמח עם שמרים) ולערבל במיקסר עם וו לישה כדקה, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות נמוכה (2 במיקסר) למשך 8 דקות,חצי דקה אחרונה במהירות גבוהה ולסיים.
להתפיח עד הכפלת נפח. לאחר שהבצק תפח להוריד נפח ולחלק את הבצק לפי הצורה שרוצים להכין. להכין את הצורה שרוצים ולהתפיח שוב-חשוב! .

רק כאשר הבצק בצורת החלה שהכנתם תפח יפה, רק אז מכניסים לתנור שחום מראש ל200 מעלות טורבו. אפית החלה קצרה אם הבצק תפח נכון. סביב ה 20 דקות (תעקבו לפי התנור שלכם) .

לצורה של חלה עם 5 רצועות (כדי לראות סרטוני קליעת חלות כנסו אליי לאינסטגרם) :
הבצק שוקל 840. לחלק ל 2 את הבצק,כך שכל חתיכה תשקול 420 גרם.
לחלק כל חתיכת בצק ל 5 חתיכות שוות, במשקל 84 גרם כל אחת. לפתוח כל חתיכת בצק למלבן ולגלגל לרולדה. לתת מנוחה של 5 דקות. לאחר 5 דקות למתוח מעט את הרצועות ולהכין את החלה.
לחלה של 5 רצועות להעביר את הרצועה הימנית קיצונית מעל 3 רצועות שמאלה, את הרצועה השמאלית הקיצונית להעביר מעל 2 ימינה ואת הרצועה השניה משמאל להעביר מעל הרצועה הימנית שלצידה. וחוזר חלילה עד שנגמר הבצק.
כמובן שאפשר להכין בצורות אחרות ולעשות קליעה ממספר אחר של רצועות (קליעה של 2, 4 , 6 וכו') .
לאחר שמכינים את הצורה שרוצים, להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפיה, לכסות את החלות ולהתפיח שוב, להתפיח היטב,לא לחשוש..שרואים ממש שהחלה גודלת ותופחת ונהית קלה. לאחר שהחלה תפחה היטב, למרוח/לטבול/להשפריץ מים ולפזר מעל שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו לאפייה עד השחמה, בערך 20 דקות.

מתכון חלה טבעונית
בהצלחה ובתיאבון,אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חלה טבעונית
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “חלה טבעונית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *