חומוס בייתי

חומוס בייתי טרי,נקי ואיכותי, לנגב עם פיתה חמה ואתם מסודרים.

אז נכון שאין בסלט החומוס הרבה מרכיבים ונכון שזה לא כזה מסובך להכין אותו, אבל חומוס הוא תורה שלמה. יש סדר מסויים לעבודה ושלבים בתהליך. כמובן שחשוב להקפיד על הכללים ויותר מכך להיות ערוכים 12 שעות קודם עם השריית החומוס.

ניתן כמובן להשרות כמות גדולה ולחלק למנות ולהקפיא וכך תחסכו את זמן ההשריה.

במתכון כתבתי לכם הסבר מדוייק איך להכין את החומוס, עם כל השלבים המפורטים. קראו קודם את המתכון מהתחלה ועד הסוף ורק אחר כך הכינו את החומוס.

אחרי שתכינו פעם אחת, החומוס הקנוי יראה לכם פתאום תפל ולא טעים 😉

כמובן שאחרי פעם אחת כבר תאמצו לכם את התיבול הנכון לכם, המרקם והטעם הסופי. יש כאלה שמוסיפים שום או בצל או תיבול נוסף. נתתי לכם כלים ומתכון בסיסי, תכינו ממנו ותוסיפו או תפחיתו לפי טעמכם האישי, סומכת עליכם.

מנה שמתאימה כסלט בארוחה, כארוחה בפני עצמה, בעל האש ומי כמונו הישראלים אוהבים לשים חומוס על השולחן בכל הזדמנות 😉 כך שבעצם המנה מתאימה תמיד..

כדי לראות סירטונים ולייב מהמטבח שלי כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

בהצלחה ובתיאבון 🙂

פיתות ביתיות, עם פלאפל ביתי, חומוס ביתי, טחינה ביתית זה הכי טעים 🙂
כל המתכונים באתר קראנצ'ית

חומוס בייתי/אתי משה-חביב:

מצרכים:

2 כוסות חומוס לאחר השריה
כוס טחינה גולמית
כוס מים ממי הבישול-(תוסיפו או תפחיתו את הכמות לפי הסמיכות שאתם מעוניינים)
מלח לפי הטעם
מיץ מחצי לימון טרי
כמון-לפי הטעם ואם אוהבים

הכנה:
מתחילים בהשרייה של החומוס לילה קודם, לפחות 12 שעות. לשטוף קודם את החומוס ואחר כך לשים אותו בסיר עם הרבה מים ולהשרות ללילה. גרגירי החומוס מתנפחים וזה מצויין. אחרי השריית הגרגירים לזרוק את המים שהם הושרו בהם, לשטוף את הגרגירים מתחת לברז ולשים מים חדשים בסיר שיכסו את החומוס לגמרי.
לבשל את החומוס במים החדשים עד לריכוך החומוס (הזמן תלוי בטיב החומוס ובטריותו. הבישול יכול להימשך בין 40 למעבר לשעה). במידה ואחרי שעה פלוס הגרגירים עדיין קשים, הוסיפו כפית אבקת סודה לשתייה וזה ירכך את החומוס.
לאחר הבישול יש לקרר את החומוס. בשום אופן לא לטחון אותו שהוא חם. כמו כן לא זורקים את מי הבישול, נשתמש בהם לממרח החומוס. בזמן הבישול לעיתים נוצר קצף, לאסוף את הקצף עם כף ולזרוק אותו. אם חסר מים פשוט להוסיף.
אפשר לטחון את החומוס עם הקליפה שלו ואפשר שלא – החומוס ייצא הרבה יותר אוורירי וקל ללא הקליפה. לרוב הקליפות צפות בבישול.
שהחומוס קר להכניס רק את גרגירי החומוס למג'ימיקס ולטחון קלות. להכניס את הטחינה ולהזרים את המים בהדרגה תוך כדי טחינה להפסיק בהתאם לרמת המשחתיות שתרצו (חומוס דליל או חומוס סמיך-לשיקולכם). לסיום הוסיפו את התיבול של המלח והלימון ואם אתם אוהבים כמון אז גם אותו. תטעמו ותקנו תיבול לפי טעמכם האישי.

בהגשה כמובן אפשר לשים מעל גרגירי חומוס מבושלים, פפריקה מתוקה, שמן זית, פטריות חמות עם בצל, בשר טחון מבושל ועוד.
לנגב עם פיתה חמה ויש לכם ארוחה מטריפה.

מתכון חומוס בייתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
חומוס בייתי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “חומוס בייתי

  1. הקצף שנוצר במהלך בישול החומוס (וקטניות בכלל) מורכב ברובו מחלבון, כך שלא כדאי להשליכו., וכמו"כ, זה מתמוסס לבד במהלך הבישול הארוך.

    ואגב, את מי בישול החומוס (הידועים גם כ-Aquafaba), אפשר ומומלץ לצמצם, לסנן, ולהשתמש בהם כתחליף חלבון ביצה צמחי ומופלא – שאיתו אפשר להכין ממיונז ועד מרנג – וכל מה שבתווך ! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *