בצק שמרים

בצק שמרים מנצח, רך, נעים ונוח לעבודה. תוכלו להכין ממנו כל מה שאתם אוהבים ורוצים- אם זה קראנץ', בבקה שמרים, קוראסונים, גביניות.. ממש כל מה שמתאים לשמרים מתוקים..

כתבתי לכם במתכון אפשרות להכין בבקה או קראנץ', כמובן שאפשר להכין חלק כאלה וחלק כאלה מאותו בצק. מקילו בצק יוצאים 4-5 קראנצ'ים, תלוי בגודל התבנית ואורך פתיחת הבצק.

מי שמכיר אותי יודע ששמרים זאת האהבה הכי גדולה שלי, לא סתם קראתי לעצמי קראנצ'ית 😉 כי הקראנץ' היא העוגה האהובה עליי שתמיד משמחת אותי 🙂 שמרים בכלל זה משהו משמח, ההתעסקות עם הבצק, הסבלנות, הציפייה, האהבה שנותנים לבצק תמיד תחזור אליכם בחזרה.. ולבסוף הכניסה לתנור והריח שמופץ בכל הבית.. ריח מטורף של מתיקות, אושר, חום, של בית, של אהבה, ואין מי שיכול להישאר אדיש לריח הזה.. כולם מתכנסים סביב התנור ומחכים לעוגה שתהיה מוכנה..

ושהיא יוצאת… אחחחח… מה קורה שהיא יוצאת… סירופ סוכר ולטרוף בעודה חמה (נראה אתכם עומדים בזה ומחכים שתתקרר 😉

מוכנים לתת ולקבל אהבה?

שמרים
שמרים

בצק שמרים /אתי משה-חביב:

לבצק:

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 ביצים L

2 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות גדושות דבש

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות שמרים (בחורף 2 כפות מלאות, בקיץ 2 כפות שטוחות ומחוקות. אם אתם מתפיחים לילה במקרר אז לשים כף אחת של שמרים)

עד כוס וחצי חלב פושר (להתחיל בכוס ולזרום עם החצי הנותר, לפעמים צריך יותר נוזלים ולפעמים פחות, בהתאם לספיגת הנוזל בקמח)

כפית שטוחה מלח.
הכנה:
להכניס לקערת המיקסר את החמאה (לחתוך אותה לקוביות) , הסוכר, דבש והביצים+החלמונים ולערבל במשך דקה (עם וו גיטרה).
לערבב את הקמח עם שמרים ולהכניס לקערת המיקסר (להחליף את וו הגיטרה לוו לישה) לערבול של 30 שניות במהירות נמוכה.
להוסיף את החלב בהדרגה לערבול של 4 דקות.
בתום 4 דקות להוריד את הבצק מוו הלישה ולהוסיף את המלח. להמשיך לערבל למשך 4 דקות נוספות.
לקחת את הבצק שהוא מוכן , לשמן ידיים וללוש אותו שוב עם היד לצורה של כדור. להתפיח.

רצוי ומומלץ לשים את הבצק בקערה גדולה, לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח לילה במקרר. זה מה שאני עושה.

קחו בחשבון שאפשר להתפיח גם בחוץ אבל זה פחות מומלץ גם כי הבצק מתחמם והוא מועשר בשומן ומוצרי חלב ולכן יש צורך שיהיה בטמפרטורה מבוקרת, כמו כן זמן ההתפחה בחוץ הרבה הרבה יותר ארוך כאשר מדובר בבצק מועשר.

לשיקולכם.

במידה והחלטתם שינוח במקרר, למחרת לפתוח את הבצק ולמלא במה שרוצים ושוב להתפיח לפני האפייה (הכוונה שאחרי הכנת הצורה הרצויה להתפיח שוב).

במידה והחלטתם להתפיח על המקום, להתפיח עד כמעט הכפלת הנפח, לאחר שתפח להוריד נפח על ידי לחיצות על הבצק כמו אגרופים ושוב להתפיח (התפחה קצרה יותר), לאחר ההתפחה השניה, לחלק את הבצק לכמות שרוצים בהתאם לגודל העוגה שתבחרו, תמרחו את המילוי, תעשו את הצורה הרצויה ולשים בתבנית הרצויה ולהתפיח שוב. (סך הכל 3 התפחות) לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה.

שמרים

למילוי ממרחים קנויים:
שוקולד השחר
שוקולד אגוזים
ממרח נוטלה

לממרח קקאו פרווה בייתי של פעם:

על כל רולדה, להכין קערה עם 3 כפות קקאו, 2 כפות סוכר ולערבב (יש כאלה המוסיפים כפית קינמון- לשיקולכם).

בצד להכין קערה עם שמן ומברשת.

לפתוח כל חלק שתרצו לצורת מלבן, למרוח על המלבן הפתוח שמן ולפזר את הקקאו עם הסוכר על הבצק הפתוח המרוח בשמן. לגלגל לרולדה.

מילוי שוקולד 1:
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
להמיס על הגז ולהכניס לקירור עד שמתגבשש למצב שאפשר למרוח.

מילוי שוקולד 2:
150 גרם חמאה
כוס קקאו
כוס סוכר
6 כפות מים
להמיס על הגז למרקם חלק. לערבב כל הזמןן שלא ישארו גושים. להעביר למקרר להתייצבות.

מילוי קקאו:
4 כפות מלאות קקאו
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
לערבב הכל יחד.
לפתוח חתיכת בצק למלבן, למרוח שמן על הבצקק הפתוח, לפזר מהמלית על הבצק עם השמן ולגלגל לרולדה.

מילוי קינמון:
2 כפות מלאות קינמון
1/2 כוס סוכר חום
לערבב יחד בצלוחית.
לפתוח חתיכת בצק למלבן,למרוח חמאה רכהה מאוד או שמן על הבצק הפתוח, לפזר מהמלית על הבצק המשומן ולגלגל לרולדה.

לקרם פטיסייר-
1/2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
מקל וניל או כף תמצית וניל
להרתיח הכל יחד על האש. לערבב כל הזמן.
בקערה נפרדת לערבב
4 חלמונים m
6 כפות קורנפלור(60 גרם)
לאחד את התערובות כך- לקחת 1/2 כוס מהנוזל החם ולערבב היטב תוך ערבוב מהיר עם תוכן הקערה הקרה. לאחר מכן להכניס את התערובת שנוצרה לתוך הנוזל החם להרתחה לאט לאט כאשר יש בועות לכבות את האש.
לקרר מעט.

 

מה תרצו להכין בבקה או קראנץ':

לבבקה– להכין 2 רולדות, לגלגל רולדה ברולדה בצורת בורג.

לקראנץ'– לחצות כל רולדה במרכז לאורך וללפף בצורת בורג את שני החלקים שיצאו מחיתוך הרולדה.

להעביר לתבנית ולהתפיח (זה הזמן להדליק את התנור).
לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה טרופה עם כף שמן.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות טורבו למשך 30-40 דקות (יתכן פחות ויתכן יותר-הכל תלוי בתנור. עניין של 10 דקות פלוס מינוס).
שיוצאים מהתנור למרוח בסירופ סוכר. העוגה צריכה להיות חמה והסירופ קר או להפך שהעוגה קרה והסירופ חם.

לסירופ:
1 כוס  סוכר
1 כוס מים
כפית מיץ מלימון טרי.
הכנה:
להמיס בסיר קטן על הגז את הסוכר עם המים ולערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.להנמיך את האש להכי נמוך ולתת לסירופ להצטמצם מעט.להוסיף את הלימון,לערבב ולכבות את האש.
מתכון לבצק שמרים

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

שמרים
שמרים
שמרים
דירוג
recipe image
שם המתכון
בצק שמרים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

2 thoughts on “בצק שמרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *