בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות

בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות,קריספי מבחוץ ורך מבפנים, פשוט מושלם!
את הבייגל'ה כמובן שאפשר לעשות ללא מילוי כלל ולהשאיר אותו כבייגל'ה בפני עצמו.
כאחת שחובבת בצקים והתעסקות עם בצקים, הבצק הזה מאוד נוח לשימוש והתוצאה יוצאת מעולה.
הבעיה היחידה של המאפה הזה, זה שהוא יוצא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו!
ההכנה של הבצק פשוטה, המילוי פשוט, רק צריכים סבלנות וזמן..כי כמו שאני תמיד אומרת לכם, בצק דורש אהבה וסבלנות.. אם לא תיתנו לו את הזמן והאהבה הדרושה לו, הוא לא יחזיר לכם אהבה.. ❤
אל תשכחו גבינת שמנת בצד וזיתים כמובן.
טעים פה!!!

בייגל'ה בלי מילוי גבינות

 

 

בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות/אתי משה-חביב:

לבצק:
1/2 קילו קמח
כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
כף סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן
240 מ"ל מים=כוס מים (יתכן ויהיה צורך בעוד כמה כפות מים,עד תוספת 60 מ"ל שזה רבע כוס (תלוי בקמח, לעיתים סופח יותר נוזלים).

מילוי:
350 גרם גבינה צפתית
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
3/4 גביע גבינה לבנה (מגביע של 250 גרם)
למעוך עם המזלג את הגבינה הצפתית, להוסיף את השאר ולערבב.

לציפוי:
כוס וחצי שומשום (בערך, תראו לפי הצורך)- לשים בצלוחית רחבה ועמוקה.
צלוחית מים.

בייגלה ירושלמי בהתפחה

הכנה:
בקערת המיקסר לשים את הקמח, סוכר ושמרים ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה, להוסיף את המים תוך כדי לישה ,להוסיף את המלח ולסיום את השמן. להגביר מהירות וללוש עד קבלת בצק, בערך 5-6 דקות.
להניח בקערה להתפחה. לכסות את הקערה בשקית ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו ל 6 חלקים שווים. לפתוח כל חתיכה למלבן, למלא מהמילוי ולגלגל כרולדה, לחבר קצוות לצורת עיגול. להרטיב את היד בקערת המים ולהרטיב את הבייגל'ה העגול עם הידיים ומשם להעביר את הבייגל'ה לצלוחית עם השומשום. לצפות את הבצק מכל הכיוונים ולהעביר לתבנית עם נייר אפייה. למתוח את העיגול קצת בתנועת מעגלים על מנת ליצור צורה של אליפסה.
לעשות ככה עם כל חתיכות הבצק. להתפיח שוב בתוך התבנית,לכסות את הבייגל'ה בשקית/ בד נושם. להתפיח בערך 30-40 דקות. להכניס לתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות טורבו למשך כ 30 דקות או עד שמשחים.

אם אתם מכינים את הבייגל'ה ללא מילוי, תפתחו כל חתיכת בצק למלבן וגלגלו לרולדה וסגרו בקצוות. אותו תהליך רק בלי מילוי.

מתכון בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

2 thoughts on “בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *