אצבעות לחם שום במילוי גבינות

מאפה אצבעות לחם (לחמניות) שום במילוי גבינות מטורף ברמות על! אחד המאפים השווים והמושחתים שיש!  איזה ריח ואיזה טעם.. ואיך שהגבינה נמתחת מבפנים בכל ביס זה אלוהי.. וואוו וואוו וואוו, תנו לי לעוף על עצמי מה איכפת לכם?

יש בו קצת שלבים אבל אין בו מקום לטעויות, תקראו טוב טוב את המתכון, תכינו לכם הכל מראש, תראו את הסרטונים (הם שמורים אצלי בהייליטס באינסטגרם שלי) ותכינו.. מבטיחה לכם שהוא הולך לככב אצלכם בכל הזדמנות שבא לכם להפתיע ולהשקיע בארוחה שווה. אצלי הילדות עפו עליו, נחטפו חם ובמהירות ישר מהתבנית.. יאמי..

בלי הרבה מילים, שמרו לכם את המתכון במועדפים ותודו לי אחר כך.. חחח…

מתנצלת מראש על הקלוריות, על זה אני לא אחראית.. חחח..

אצבעות לחם שום במילוי גבינות/אתי משה-חביב:

לבצק-
3 כוסות קמח מנופה ( 420 גרם)
כף שמרים יבשים (10גרם)
2  כפות סוכר (24 גרם)
1  כף שטוחה מלח (20גרם)
3  כפות שמן זית
3/4 עד כוס מים פושרים (180-240 גרם)

למילוי:
גבינה בולגרית במליחות מעודנת של משק צוריאל-לחתוך לרצועות
חצי כוס גבינה מוצרלה מגורדת
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

לציפוי:
למרוח על הבצק את הרוטב:
6 שיני שום קטנות כתושות (או כמה שאוהבים)
כף אבקת שום,
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה,
4 עלי בזיליקום קצוצים,
1/4 כוס שמן זית (קצת יותר מרבע כוס) ,
מלח גס-ממש טיפה

לפתוח כל חתיכת בצק
לשים מהמילוי
לגלגל
לסדר את כולם בתבנית
אחרי התפחה ולפני הכניסה לתנור למרוח קצת מהציפוי

 

הכנה:
לערבב קמח עם שמרים להוסיף את שאר המרכיבים ולערבל במיקסר במשך 8 דקות. הבצק צריך לצאת רך ונעים למגע (אם מרגיש לכם יבש תוסיפו עוד טיפונת מים,כל פעם טיפה עד שתגיעו למרקם הנכון). שהבצק מוכן להעביר לקערה משומנת טיפה ולמרוח מעל הבצק טיפת שמן זית, לעטוף את הקערה בשקית ומעל מגבת או להתפיח בקערת התפחה.
להתפיח עד הכפלת הנפח.

הכנת המאפה:
לאחר שהמאפה תפח, לחלק אותו לכדורים במשקל 50 גרם, יוצאים 14 כדורים, לפתוח כל חתיכה למלבן, בכל מלבן להניח גבינות ולסגור בצדדים ואז לגלגל לרולדה (כמו אגרול), להניח בתבנית, לא לשכוח להניח קודם נייר אפיה, להניח במרווחים של 2 אצבעות.
ככה לסדר את כולם. להתפיח חצי שעה ארבעים דקות.
לפני הכניסה לתנור למרוח חצי מהתערובת של הציפוי, אפשר לפזר מעל פרמז'ן (לא חובה) .
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175‪
מעלות טורבו עד השחמה, בערך 30 דקות.
מיד שהמאפה יוצא מהתנור למרוח עליו את יתרת הציפוי.
להגיש חם ולזלול ?

מתכון אצבעות לחם שום במילוי גבינה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
אצבעות לחם שום במילוי גבינות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *