עוגת גבינה קרה ללא אפיה


אין חגיגה בלי עוגה.. כך אומרים.. 🙂 אז שיום ההולדת שלך נופל על חג שבועות אין מנוס מהכנת עוגת גבינה. ואני אוהבת עוגות גבינה קרות בטעם וניל, עוגה שמנה ועשירה וכמובן שנראית טוב ומרשימה במיוחד. ללא ג'לטין, ויוצאת יציבה מאוד.

עוגת גבינה קרה ללא אפיה, בטעמים שאני הכי אוהבת של שמנת מתוקה, וניל, חלב מרוכז וריבת חלב.. וממש ממש ממש פשוטה להכנה, 5 דקות והיא שלכם. מה צריך יותר מזה? 🙂

את העוגה הכנתי עם גדר של בישקוטים מסביב ובישקוטים בבסיס, בפנים הכנסתי את העיסה ולסיום מרחתי ריבת חלב וקישטתי בכתר מלכותי ולבן של קוקוס.. מושלמת כבר אמרתי?

אז שיהיה לי יום הולדת שמח 🙂

עוגת גבינה קרה ללא אפיה

 

עוגת גבינה קרה ללא אפיה / אתי משה-חביב:

 

חומרי מילוי העוגה:

2 שמנת מתוקה

2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

1 פחית חלב מרוכז

כוס חלב

3 גביעי גבינה לבנה 5% (סך הכל 750 גרם)

לבסיס ולגדר-

חבילה וחצי של בישקוטים (בערך 30-40 יחידות בישקוטים)

לציפוי-

4 כפות ריבת חלב

קישוט-

כף , שתיים של קוקוס לבן.

הכנה:

להקציף הכל מלבד הגבינה הלבנה.

שהחומרים מוקצפים והופכים לקצף קשה, להפסיק את המיקסר. להכניס את הגבינה (כל ה 750 גרם) ולקפל פנימה לתוך העיסה המוקצפת.

עוגת גבינה קרה ללא אפיה
עוגת גבינה קרה ללא אפיה

 

 

 

 

 

 

סידור העוגה בתבנית/רינג:

יש כמובן עדיפות לרינג במקרה הזה על מנת שהעוגה תצא לא רק טעימה אלא גם מרשימה מהבחינה החיצונית שלה.

לכן, קחו רינג מספר 24, שימו בצד הפנימי, בשוליים, שקף.

את הבישקוטים טבלו בחלב, טבילה ממש ממש קצרה ורק בצד אחד שלהם. תרטיבו את הצד החלק ואותו הצמידו לשקף (זאת אומרת שהצד החלק פונה לבחוץ והצד המחוספס פונה לפנים העוגה. העמידו את הבישקוטים בצורת גדר כפי המוסבר, שהצד החלק כלפי חוץ. סדרו בישקוטים בתחתית העוגה גם כן, תשברו חלק אם צריך על מנת לכסות את כל שטח הרצפה. לטבול את הבישקוטים בתחתית גם כן בחלב ורק את הצד התחתון, לא הצד שפונה כלפי העוגה. לא חובה לטבול את הבישקוטים שבתחתית,אפשר להשאיר אותן יבשות.

אחרי שהבסיס והגדר מוכנים, שפכו את העיסה לתוך הרינג המעוצב.

למרוח מעל ריבת חלב (בערך 4 כפות) ולפזר מסביב קישוט של כתר מקוקוס.

להעביר למקרר ללילה או לפחות ל 6 שעות.

זה הכל. פשוט וקל.

חוששים ורוצים להוסיף לה ג'לטין? לוקחים אותה מחוץ לבית ומפחדים שתגיר נוזלים? הוסיפו לעיסה 7 גרם ג'לטין מומס ב 35 גרם מים. כך העוגה תהיה יציבה ממש.

עוגת גבינה קרה ללא אפיה | Crunch it | אתי משה חביב | קראנצ'ית

מתכון לעוגת גבינה קרה ללא אפיה.

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂   

עוגת גבינה קרה ללא אפיה
עוגת גבינה קרה ללא אפיה
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה קרה ללא אפיה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 32 Review(s)

6 thoughts on “עוגת גבינה קרה ללא אפיה

  1. נראה טוב…
    שאלה לגבי הריבת חלב- אין אפשר למרוח אותה בלי הקרם של העוגה יפריע?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *