קובנה עשבי תיבול וחמאה

קובנה עשבי תיבול וחמאה קריספית מבחוץ ורכה כמו עננים מבפנים. החמאה ועשבי התיבול פשוט מקפיצים את הקובנה כמה דרגות מעל כולם. כל ביס פשוט חלומי.

אנחנו נהנים לאכול את הקובנה עם שמנת חמוצה, עגבניות מגורדות עם סחוג וביצה קשה בצד פשוט חלום.

קובנה עשבי תיבול וחמאה שמתאימה לבראנץ של שבת או לכייף של ארוחה חלבית או בשרית (ניתן להמיר את החמאה לתחליף של מחמאה/מרגרינה וכיו"ב), בקיצור טעים בכל יום ושעה 🙂

אפשר כמובן להכין את אותו המתכון בדיוק בגירסה ללא עשבי התיבול והחמאה , פשוט לא להוסיף את עשבי התיבול לבצק ואת החמאה להמיר לתחליף פרווה כפי שרשמתי למעלה ובמתכון. אם תחליפו את החמאה הקובנה תהפוך לטבעונית למי שמעוניין

מוזמנים לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם כדי לראות סירטונים ולייב מהמטבח שלי. תלחצו על הקישור הזה ותגיעו:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

לפני התפחה
אחרי התפחה

קובנה עשבי תיבול וחמאה / קראנצ'ית:

מה צריך?
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים (10 גרם)
3 כפות סוכר (30 גרם)
כף דבש
כוס ורבע מים (300 גרם)‪
כף שטוחה ומחוקה של מלח

תוספת עשבי תיבול:
כף אורגנו טרי קצוץ- רק העלים- לקצוץ
4-5 ענפים של טימין טרי- רק העלים
20 ענפים של עירית- לקצוץ דק

למריחה על ובתוך הבצק:
100 גרם חמאה רכה (אפשר לשים תחליפים לפרווה-מחמאה/מרגרינה וכיו"ב)

הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים ולערבב, להוסיף סוכר, מים ומעל הכל מלח וללוש עם וו לישה 8 דקות עד שמתקבל בצק, להוסיף את עשבי התיבול ולהמשיך לישה לעוד 2-3 דקות.
להתפיח מכוסה.
לאחר שתפח, לחלק את הבצק ל 5-6 חלקים, כל חתיכה לפתוח למלבן ארוך, עד כמה שאפשר, למרוח את מלבן הבצק שפתחתם עם קצת מהחמאה הרכה (את החלק העליון), לקפל את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל על צד ימין המקופל, נוצר לכם מלבן צר וארוך. לגלגל את הבצק מהצד שלכם כלפי חוץ לגליל מלא שכבות ושמנמן.
ככה לעשות עם שאר הבצק.
לסדר את השבלולים בסיר ג'חנון – לשמן את הסיר בחמאה/מרגרינה, כולל המכסה בחלק הפנימי שלו. לסדר את הבצק עם מרווחים כי הוא תופח, לא להצמיד אותם.
אחרי שסידרתם את כל שבלולי הבצק בסיר, תסגרו מכסה ותנו לבצק לתפוח היטב.
אחרי שתפחו היטב, תכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לאפיה של שעתיים- האפיה נעשית עם המכסה.
אחרי שעה ורבע תציצו בתוך הסיר לראות את מצב צבע הבצק ולפי זה תמשיכו אפיה בהתאם. זה לוקח בערך שעתיים זמן אפיה, כמובן שתלוי בתנור שלכם ועד כמה הוא חזק.
שימו לב- לאפות עם המכסה, לא מורידים מכסה בשום שלב של אפיה.
יש אפשרות אפיה ללילה בתנור- מתחילים אפיה של 200 מעלות לשעה ואז מורידים ל 100 מעלות לאפיה של 5-6 שעות.

מתכון קובנה עשבי תיבול וחמאה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קובנה עשבי תיבול וחמאה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “קובנה עשבי תיבול וחמאה

    1. אופים ומקפיאים. ביום שרוצים לאכול מפשירים הפשרה טבעית על השיש ואז רק חימום קל על הפלטה או תנור. לעטוף בנייר כסף כשמחממים. חום נמוך לכמה דקות בודדות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *