עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות

עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות  /  קראנצ'ית

————

עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות מדהימה, רכה ועסיסית במילוי מטורף וטעים. עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר,לבדוק, לטעום ולהנות. המאפה מזכיר גביניות אבל לא בדיוק אבל לא בדיוק. אם תרצו מתכון לגביניות יש באתר קראנצ'ית,תכתבו בחיפוש גביניות שמרים וזה ימצא לכם. כאן הכנתי מאפה שמרים במילוי פשוט של גבינות וקונפיטורת אוכמניות שהכנתי, שילוב מושלם וטעים. ניתן להמיר את האוכמניות לדובדבנים או צימוקים.

עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות טריות שבישלתי, הגבינות הן גבינות ריקוטה ושמנת, מה יכול להיות רע בשילוב המושלם הזה? לשבת עם הקפה/שוקו/תה בבוקר או אחה"צ ולנשנש חתיכת מאפה טעים ליד, זה בדיוק המאפה הזה.

התהליך וההכנות נשמעים ארוכים ומפחידים אבל זה באמת אפשרי, רק תארגנו לכם את הזמנים והתהליכים נכונה ואתם זורמים עם זה. כתבתי לכם את סדר העבודה כדי שיהיה לכם הרבה יותר קל. מתחילים בבצק ומילוי האוכמניות שצריכים זמן קירור והתפחה והשאר כבר באותו היום. לכן תכננו לכם את הזמנים בהתאם.

הכנתם ואהבתם או שאתם רוצים לראות סרטונים של הכנת מאפים ומאכלים, בואו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם, בלחיצה על הקישור:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות/אתי משה-חביב:

לבצק השמרים:
500 גרם קמח רגיל
כף שמרים יבשים
180 גרם מים מהברז
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 כפות דבש
2 ביצים m
100 גרם חמאה רכה, לחתוך לקוביות (להוציא חצי שעה ,שעה לפני השימוש, תלוי בטמפרטורה שבבית)
כפית שטוחה מלח

למילוי:
1 גבינת ריקוטה 5% – 250 גרם
1 גביע גבינת שמנת 30% – 200 גרם
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל או 2 כפות קורנפלור וכפית תמצית וניל איכותית
1/2 ביצה

לאוכמניות:
2 קופסאות אוכמניות (סך הכל 250 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם) – ניתן להפחית מכמות הסוכר בהתאם לטעם האוכמניות
כף מיץ לימון
לבשל יחד עד צמצום קל

למריחה מעל:
1/2 ביצה שנשארה מהמילוי

אופציה לקישוט:
שקדים מולבנים

סירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
לבשל עד המסת הסוכר ולהניח בצד.

הכנה:
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר, ביצים, דבש, מים ומתחילים ללוש, שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה (לא מומסת!) לישה של 5 דקות בערך, לסיום מוסיפים את המלח וממשיכים לישה לעוד 3 דקות.
מעבירים את הבצק לקערת התפחה או קערה שתעטפו בשקית ניילון. להכניס למקרר ל 8 שעות.
לאחר 8 שעות להוציא ולחלק את הבצק ל:
אופציה 1: ל 2 חלקים ואז להכין רולדות, קראנצים או צמות שמרים.
אופציה 2: לחלק ל 3 וכל חלק לפתוח למלבן, למלא ולגלגל ולחתוך לעיגולי שושנים.
אופציה 3: לחלק את הבצק לכדורים שווים, לכדרר, להתפיח ואז למלא בזילוף את הכדורים עם המילוי.

הכנת המילוי:
לערבב הכל יחד בקערה.  כדי להכין רולדות/שמרים או צמות/שושנים ניתן למרוח עם כף או מרית. כדי להכין כדורים/מאפינס להעביר את המילוי לשקית זילוף עם צנטר למילוי מאפים(זה שממלאים איתו סופגניות, הוא ארוך. מספר 230 בחלק מהחברות)

הכנת מילוי האוכמניות:
ניתן להשאיר כמה אוכמניות טריות לתוך המאפה שיבואו יחד עם סוג של קונפיטורת אוכמניות זריזה:
לבשל יחד עד צמצום קל.שישארו חתיכות פרי. לצנן במקרר.

הרכבת המנה וסדר עבודה:
את הבצק ומילוי האוכמניות מכינים יום קודם לפי ההוראות למעלה. את מילוי הגבינות מכינים שעה לפני הכנת המאפה ושמים במקרר. בינתיים מכינים סירופ סוכר.

מחלקים את הבצק לפי הצורה הרצויה לכם, שמים מילוי גבינה ומעל נגיעות או פס ממילוי האוכמניות, סוגרים או מעצבים את הצורה שבחרתם להכין ומתפיחים שוב עד שרואים שהנפח גדל.
מברישים בביצה הנותרת (ניתן לקשט גם עם שקדים מולבנים מעל) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו, אפיה של כ 20-25 דקות, יתכן גם חצי שעה, תלוי בצורה שבחרתם ובתנור שלכם. הצבע הסופי אמור להיות חום.
להוציא מהתנור ולהבריש מיד בסירופ סוכר.
זהו, לזלול בהנאה:)

מתכון עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שמרים במילוי גבינות ואוכמניות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *