קציצות עם קינואה

קציצות עם קינואה, שמעתם על קציצה כזאת? קציצה פשוט מושלמת. בריאה וטעימה. יש בקציצה כל מה שצריך- בשר,קינואה,בצל,שום, ירק ועוד. קציצה אוורירית ורכה במיוחד, כל ביס פשוט אגדי.

לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה. הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום. הקינואה איננה מכילה גלוטן, ועל כן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק (ויקיפדיה).

קציצות בריאות וטעימות, קלות ומהירות להכנה.

ממליצה להכין בחום 🙂

ניתן להכין גם ללא תפוחי האדמה בתחתית, רק קציצות ורוטב. כמובן שניתן לטגן את הקציצות או לצלות אותן במחבת פסים עם טיפונת שמן.

קציצות עם קינואה-לפני בישול הקציצות

קציצות עם קינואה /אתי משה-חביב:

לקציצות-
חצי קילו בשר טחון
חצי כוס קינואה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצים דק
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה (לא חובה)
3 כפות פירורי מצה (כן,כן..פירורי מצה,זה שמטגנים איתו שניצלים בפסח :))אם אין אז קמח רגיל
כפית אבקת סודה לשתייה
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה כורכום

תוספת לקציצות-
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 שיני שום פרוסים לעיגולים

לרוטב-
1 רסק עגבניות קטן
כפית שמן
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה ומחוקה כורכום
כף סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מים חמים שיכסו את תפוחי האדמה

קציצות עם קינואה
קציצות עם קינואה-אחרי בישול

הכנה:
הכנת הקציצות-
להתחיל בשטיפת הקינואה במסננת צפופה מתחת לברז ולהעביר לקערית עם מים חמים. להשאיר בצד בזמן שמכינים את שאר הדברים.
בקערה גדולה לשים בשר טחון, בצל קצוץ, שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה ותבלינים. ללוש הכל היטב, לסנן את הקינואה מהנוזלים ולהכניס לתוך העיסה של הבשר. ללוש הכל עם היד, ללוש 2-3 דקות עם היד.

הכנת הרוטב והתוספת-
בסיר רחב לשים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה יחד עם המים החמים לבישול, בצלוחית עמוקה לשים את הרסק,השמן והתבלינים ולערבב, להוסיף על הרסק כוס מים רותחים ולערבב ולהוסיף את התערובת לסיר של תפוחי האדמה והבטטה ולנער את הסיר. להכניס את השום ולערבב.. להתחיל בישול על אש גבוהה ומכסה סגור. בזמן שזה מתבשל להכין את הקציצות.
תפוחי האדמה והבטטה מתבשלים 15 דקות קודם על אש גבוהה, לפני הכנסת הקציצות.

לגלגל כל כדור קציצה ולהכניס ישירות לסיר של תפוחי האדמה.. בשלב הזה להנמיך את הלהבה להכי נמוכה. להכניס את כמות הקציצות שרוצים ולסגור מכסה. מידיי פעם לנער את הסיר על מנת שהקציצות יתבשלו מכל הכיוונים ויקבלו את הרוטב עליהן.
לבשל יחד 15-20 דקות על אש נמוכה.

קציצות מושלמות..פשוט טעימות ברמות אחרות. מי שאוהב קינואה פשוט יעוף עליהן.

מתכון קציצות עם קינואה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

קציצות עם קינואה-אחרי בישול

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות עם קינואה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *