קציצות כרישה / פראסה

קציצות כרישה או קציצות פראסה, איך שלא תקראו להן, הן הלהיט של חג פסח. ניתן להכין אותן צמחוניות ללא עוף טחון וניתן להכין אותן יותר בשרניות עם עוף טחון. לשיקולכם.

קציצות קלות ופשוטות להכנה, מכניסים הכל לקערה, לשים, מכינים קציצות ומטגנים.

הקציצות נחטפות חמות מהמחבת.. יאמי..

מוכנים?

לביבות כרישה (פראסה) / אתי משה-חביב:

4-5 גבעולי כרישה גדולים קצוצים היטב וסחוטים מנוזלים
250 גרם חזה הודו או עוף טחון (אם רוצים בשרי)
1 תפוח אדמה קטן מגורד וסחוט מנוזלים
2 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1/4 כוס קמח מצה/פירורי מצה/פירורי לחם
מלח-לפי הטעם
פלפל שחור/לבן- לפי הטעם
כף שטוחה מרק עוף (לא חובה אם לא אוהבים)
טיפה כורכום
כפית אבקת שום

*לצמחוני לוותר על העוף הטחון.

לטיגון: שמן.

הכנה:

מתחילים בבישול הכרישה, אם החלק הירוק נקי ויפה תשתמשו גם בו. חותכים את הכרישה ל 3-4 חלקים שמים בקערה עם מים ומלח לניקוי חול ולכלוכים, זורקים את המים ומעבירים לסיר עם מים רותחים. לבשל את הכרישה על אש בינונית במשך 20-30 דקות (עד שמתרככת). לאחר שמוכנה לסנן אותה, לייבש עם נייר מגבת, לטחון ולסחוט מנוזלים. לסחוט היטב.
לערבב עם כל שאר המצרכים יחד בקערה וללוש היטב עם הידיים.
להכין מהעיסה קציצות ולטגן במחבת עם שמן , השמן אמור להגיע עד לרבע/חצי מגובה הקציצה. לטגן משני הכיוונים.
להעביר לנייר סופג ולנשנש להנאתכם.

מתכון קציצות כרישה/פראסה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות כרישה / פראסה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *