לריח ולטעם של קציצות ירק מטוגנות אין תחליף. הן כל כך טעימות, במיוחד בתוך לחמניה עם מטבוחה וחצילים ? פשוט סנדביץ מושלם!
הכנה פשוטה וקלה, מגרדים הכל, מוסיפים תיבול וביצים ומטגנים. קלי קלות. כל אחד יכול להכין.
את קציצות הירק אבא שלי היה מכין לנו. בדרך כלל בגירסה של הקציצות השניות שיש באתר, קציצות בשם עיג'ה.. אני הכנסתי הפעם עוד קצת ירקות כדי להעשיר את הקציצה ועל הדרך להכניס עוד מרכיבים בריאים למנה.. ככה הילדות יאכלו עוד ירקות (אתם כבר יודעים איך זה ילדים.. ירקות ובריאות זה לא בא בדרך טבעית אליהם..חחח.. ). אני מטגנת עם ממש מעט שמן ומעבירה בסוף הטיגון לנייר סופג להשלמת הספיגה של השמן. אתם בטח שואלים אז למה לא לאפות את הקציצות וזהו? אז התשובה שלי היא שזה פשוט לא עובד ולא עובר מבחינת הטעם כאשר זה אפוי, זה חמוד ושם זה נגמר, בגדר החמוד..וגם יום למחרת זה לא לטעמי. אני מעדיפה להשאיר את הדברים כמו במקורות. אגב, הקציצות לדעתי טעימות במיוחד יום למחרת, בלי חימום אפילו, ישירות מהמקרר לתוך הסנדביץ עם החצילים החמים והמטבוחה החמה..הקציצה מבחינתי יכולה להישאר קרה ולהיאכל ישירות מהמקרר 🙂 כל כך טעימה!!!
אז יאללה כנסו למטבח לטיגונים.. ❤
קציצות ירק מטוגנות/אתי משה-חביב:
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
1 קישוא גדול
1 בטטה בינונית
1 גזר בינוני
1 בצל גדול (או 2 קטנים)
צרור פטרוזיליה (רק העלים)-קצוצים דק
עלים מענף אחד של סלרי/כרפס-קצוצים דק מאוד,עדיף לקצוץ במעבד מזון(לא חובה סלרי)
3 ביצים
5 כפות מלאות פירורי לחם או קמח או קורנפלור
כף שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
כף מרק עוף
הכנה:
לגרד את כל הירקות בפומפיה או לקצוץ במעבד מזון. לאחר הקיצוץ,לסחוט אותם היטב להוצאת הנוזלים. לאחר הוצאת הנוזלים להעביר אותם לקערה גדולה, להוסיף לתערובת את הביצים, התבלינים ופירורי הלחם וללוש עם הידיים לתערובת אחידה.
לחמם מחבת עם שמן (אין צורך בהרבה שמן), להכין קציצות עם הידיים ולהניח בשמן, לטגן משני הצדדים עד השחמה.
להוציא לנייר סופג.
קל וטעים.
מתכון קציצות ירק מטוגנות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
אפשר לאפות בתנור?
אם אוהבים את הטעם והמרקם של קציצות בתנור אז כן. לא לשכוח לשמן מעט מתחת ומעל הקציצה.