קציצות ירק טבעוניות

קציצות ירק טבעוניות, בלי ביצים ורק עם ירקות ירוקים. ניתן להוסיף לתערובת גם קישואים סחוטים מנוזלים והקציצה הופכת עשירה יותר.

את הקציצות ניתן להכין בלי קמח ולהחליף לקורנפלור והן הופכות גם ללא גלוטן, כך שאין ספור אפשרויות הכנה למתכון הזה.

אפשר לאפות את הקציצות בתנור- לרסס את נייר האפיה שעליו יונחו הקציצות ולרסס או למרוח מעט שמן גם על הקציצות, חום של 180 מעלות עד שמשחימות. יתכן ותצטרכו להפוך אותן באמצע האפיה, תלוי בתנור שלכם.

בואו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם כדי לראות סרטונים:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

קציצות ירק טבעוניות /קראנצ'ית:

לעיסת הקציצה: 
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק – רק העלים
1/4 צרור כוסברה קצוצה דק – רק העלים
10-15 גבעולי עירית-לקצוץ דק
1 כרישה מבושלת וקצוצה דק, אפשר לטחון במעבד מזון
2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ומגורדים (ניתן להוסיף גם קישוא קלוף ומגורד, סחוט מנוזלים)
כף גדושה קמח או קורנפלור
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כפית מרק עוף אם אוהבים

לטיגון:
מעט שמן, שמגיע לרבע מגובה הקציצה

הכנה:
לערבב הכל יחד וללוש היטב עם הידיים או עם כף. לתת מנוחה של 2-3 דקות ולטגן. לקחת כל פעם מעט מהעיסה עם כף ולהכין עם הידיים קציצה שטוחה ולהעביר לשמן החם. לטגן משני הכיוונים.

להגיש עם גבינות מטובלות, עם ציזיקי או לנשנש ככה בכייף. כמובן שאפשר גם להכניס לסנדביץ עם ממרחים שאוהבים, למשל מטבוחה, חומוס וכיו"ב.

מתכון קציצות ירק טבעוניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
קציצות ירק טבעוניות
תאריך פרסום
זמן הכנה

4 thoughts on “קציצות ירק טבעוניות

  1. היי,
    חדשה בתחום הטיגון, באיזה שמן כדאי להשתמש? כמה זמן כל צד? וכמה זמן לפני הגשה כדאי לטגן?
    תודה

    1. אפשר שמן קנולה ואפשר שמן זית.
      אין שימוש בהרבה שמן,זה לא טיגון עמוק, ממש שכבה דקה שמכסה את תחתית המחבת.
      אין זמנים מדויקים שמטגנים קציצות, הן צריכות להיות עשויות וזהובות בצד התחתון ורק אז להפוך אותן. חשוב לא לטגן על אש גבוהה מידיי ולא נמוכה מידיי,משהו באמצע.
      לגבי זמנים לפני הגשה, אפשר להכין מתי שרוצים. הן טעימות גם בטמפרטורת החדר וגם כשהן קרות. ממש אין צורך לעמוד לטגן סמוך להגשה.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *