קבב

קבב עסיסי ורך, טעים במיוחד. אפשר לצלות על המנגל ואפשר לצלות במחבת ביתי (רצוי פסים או על הפלאנצ'ה). מתכון עם 2 רכיבים שיעשו לכם את כל ההבדל מעוד סתם קבב לקבב פגז, הרכיבים הם סודה לשתיה וסילאן..תנסו אותי ותגידו לי מה אתם אומרים.

יש כמה גירסאות לקבב בייתי, בעיקרון הקבב בבסיסו מורכב מבשר טחון,בצל,פטרוזיליה,מלח ופלפל שחור כל השאר זה תוספת לפי הטעם האישי. כל אחד מכין לפי מה שהוא מכיר ואוהב. זאת הגירסה שלי שהכי אהבתי, מתובל היטב ועם הרבה בצל.. קצת מלוח ועם טיפת מתיקות. כמו כן אני מוסיפה שומן לתערובת,מה שנותן לקציצה רכות ועסיסיות.

ניתן להכין את העיסה לקבב יום קודם, להכין כקציצות שטוחות על מגש,לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקרר.

חשוב!!! ללוש את העיסה היטב היטב, ממש לעסות אותה מכל הכיוונים. כמו כן כדאי להשתמש בבשר טרי ולא מהמקפיא שמגיר נוזלים וכמובן לשים שומן בעיסה לקבלת עסיסיות ורכות.

רוצים לראות סרטונים שלי כולל סרטון הכנת הקבב? כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

קבב/ אתי משה-חביב:

מצרכים:
500 גרם (1/2 קילו) בשר טלה טחון
50 גרם שומן כבש
1 בצל גדול מאוד מאוד חתוך לקוביות קטנות (או 2 בצלים בינוניים)
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה (רק עלים)
כפית מלח (או לפי הטעם)
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה ומחוקה בהרט (לא חייב אם לא אוהבים)
פלפל גרוס לפי הטעם
כף גדושה סילאן
כף שמן קנולה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

הכנה:
את הבשר והשומן להניח בקערה אחת, בקערה נוספת לשים את הבצל,הפטרוזיליה והתבלינים ולערבב היטב כך שהחיבור בין שתי הקערות יהיה מאוזן.לחבר בין התערובות וללוש הכל יחד עם הידיים. ללוש היטב (הלישה חשובה מאוד לכן אל תתעצלו), להמתין 5-10 דקות ועם ידיים משומנות להכין קציצות קבב ולצלות על המנגל או על הפלאנצ'ה.
זה הכל. קלי קלות.

מתכון קבב
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

***מבוסס על מתכון של חברה אהובה ורדה חדי.

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
קבב
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *