מתכון קאדה מושלם וממכר. מאפה כורדי ממולא בגבינות, ללא טיגון. במילוי גבינה בולגרית, גבינת חמד, קוטג'. אהוב על הילדים והמבוגרים. נקרא גם כיסוני בצק במילוי גבינה.
הקאדה הוא מאכל כורדי שזכיתי לאכול ולהכיר מסבתא אסתר ז"ל, כל פעם שהיינו באים אליה וישנים אצלה, בבוקר היינו קמים לריחות הקאדה הטרי, החם והטעים והיינו מתענגים מכל ביס..
אם יש משהו שהוא טעים במיוחד, ממכר ושכל הילדים והמבוגרים אוהבים זה קאדה גבינה.. הקאדה למי שלא מכיר זה מאפה גבינות אפוי על מחבת ללא שמן.
מבטיחה לכם התמכרות קשה, שלא תגידו שלא אמרתי.. 🙂
סרטון להכנת הקאדה מחכה לכם אצלי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
**לגבי המילוי: המילוי מבוסס על המילוי של סבתא, היא היתה מכינה עם פחות רכיבים, אני הוספתי תוספת גבינות.
קאדה /אתי משה-חביב:
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר
כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
2.5-3 כוסות מים פושרים, בין 600 ל 650 גרם מים (זה תלוי בקמח לפעמים סופח יותר נוזלים) לפי כוס מידה= 240 מ"ל.
הכנה:
ללוש את כל החומרים יחד מלבד המלח למשך 5 דקות, לאחר 5 דקות להוריד את הבצק מוו הלישה ולהכניס את המלח. להמשיך ללוש לעוד 3 דקות.
להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון ולשים מעל מגבת. להתפיח עד שמכפיל נפח.
מילוי:
200 גרם בולגרית מעודנת
חבילת גבינת חמד 5% (250 גרם)
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה (לא חובה)
1/2 קופסת קוטג' (125 גרם)
1/2 כפית פלפל שחור (לא חובה)
(הכמות של המילוי מתאימה לקצת יותר מחצי קילו. לקילו תכפילו את גבינת החמד והקוטג', כל השאר נשאר זהה)
הכנת הקאדה:
לאחר שהבצק תפח לחלק לכדורים (מקילו יוצאים בין 20-25 קאדה בינוניים)
לשמן או לקמח קלות את משטח העבודה.
כל כדור למלא במילוי הגבינות- המילוי נעשה כמו מילוי קובה (עושים בור בבצק,מכניסים מילוי, סוגרים ומגלגלים).
לאחר סגירת הכדורים עם המילוי מרדדים כל כדור עם מערוך לעיגול בינוני (גם אם נפתח קצת או נקרע לא קורה כלום,הגבינה פשוט תצא קריספית וחרוכה שזה טעים ).
מעבירים את הקאדה למחבת – אין צורך לשמן את המחבת בכלל! ואם רוצים בכל זאת לשמן אז ממש ניגוב קל עם שמן או טיפונת חמאה.
מטגנים במחבת עד ההשחמה הרצויה ולטרוף..
*מה שנשאר לכם, אחרי שהכנתם, ניתן להקפיא בשקית אטומה היטב.
מתכון לקאדה,
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
שלבי הכנה:
הי אתי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שאת מעלה!
חשקה נפשי להכין קאדה לילדי המתוקים לבית הספר..איך נראה לך הכי יעיל?
להקפיא כבר מוכן או להכין עד שלב המחבת?
תודה
ענבל.
שמחה לשמוע 🙂
תכיני הכל ותקפיאי מוכן. שתרצו לאכול פשוט להפשיר על השיש עד להפשרה מלאה ואז רק לתת חימום קל בלבד במיקרוגל.
נתן גם להפשיר בתוכנית הפשרה של המיקרוגל.
בהצלחה 🙂
מבאס לחלוטין בצק מעולה אבל במילוי כששמים במחבט מתחיל לצאת נוזלים משהוא לא תקין במילוי
את יכולה לעשות את המילוי פחות דליל ולהשתמש בגבינות קשות. למשל חמד צהובה וקוטג' בלבד.
יכול להיות גם שהסגירה לא היתה מוחלטת.
בכל אופן, זה טעים גם שהגבינה יוצאת והיא מקבלת טעם חרוך.. 🙂
אפשר להוסיף קצת קמח במילוי כדי שיהיה יותר סמיך.
אפשר אבל אין צורך. גם אם תצא מעט גבינה זה לא כל כך נורא.
אתי את אלופה !!
כשמוצאים מהמחבת לכסות אותם כמו את הלאפות ?
תודה :). תמיד כדאי לכסות במגבת מאפי שמרים.. ❤
מתכון פצצה הכנתי שילשום מגבינות שנישארו לח לי:בדיוק שעה וקצת לסיחם את כל ה23 יח
מה שכן היתי צריכה לכסות את המחבת כי היו כמה שלא התבשלו מספיק והבצק הייה חיי.
זה כבר טעות שלי
מעבר לזה טרפו כמו שלא טרפו מעולם
הייה מדהים וכמובן שאכין שוב אבל במילוי בשרי
תודה רבה על המתכון
איזה כייף, שמחה שאהבתם 🙂
את יכולה גם לדקק יותר את הבצק ואז הוא יאפה טוב יותר , כמובן לא על אש גבוהה מידיי אחרת נשרף מבחוץ ונשאר בצקי בפנים.
שבוע טוב הכנתי יצא מושלם !!!! במקום חמאה שמתי חצי כוס שמן זית מומלץ
מעולה, שמחה שאהבת 🙂
היי
אפשר להכין את הקרבה בתנור?
ואם כן על כמה מעלות וכמה זמן
אפשר.
180 מעלות בערך חצי שעה. אם את מכינה בתנור אז תתני להם מנוחה בתבנית של 20-30 דקות מכוסים במגבת ואז תכניסי לתנור.
אפשר להכין עם גבינת טוב טעם במקום החמד?
לא במקום.
תודה על המתכון.
האם אפשר להכין את הבצק ממולא, להקפיא ואחר כך לאפות?
לא ניסיתי. אבל אפשר להכין ולהקפיא, זה נשמר מצויין במקפיא עטוף בנייר כסף או אפיה ועם שקית ניילון.
לדעתי המילוי שהכנת הוא מילוי של בורקס הקאדה האורגינלית, מושחים את הבצק בחמאה מומסת
ומפוררים את הבולגרית על זה וסוגרים זהו. זה מה שראיתי אצל אמא ואצל סבתא ואצל כל הדודות.
צודקת, יש כמה סוגים של מילוי לקאדה. קאדה אורגינל זה עם בולגרית או חמד ועוד תוספת של גבינה רכה וחמאה או מרגרינה.
גם כתבתי בהתחלה שהמילוי מבוסס על מתכון של סבתא שהוספתי לו קצת גבינות נוספות.
אין על קאדה, טעים עם כל מילוי:)