פרעצל

פרעצל מטורףףף! הפעם הכנתי כלחמניות פרעצל ולא בצורת הבייגל'ה /הפרעצל הנפוץ. לחמניות קראנציות מבחוץ ורכות ממש מבפנים. מאוד מאוד רכות כמו עננים. בצק חלבי, נעים ונוח למגע, פשוט בצק מהמם.

ניתן להמיר את הבצק לפרווה בצורה הזאת: את החלב להחליף במים ואת החמאה במחמאה/נטורינה/מרגרינה. ויש לכם לחמניות פרעצל פרווה.

אצלנו בבית קבוע מכינה לילדות בייגל'ה רומני, אני קוראת לו באתר בייגל'ה ב 10 דקות כי הוא באמת בלי התפחה ומהיר להכנה, אבל תמיד רציתי להכין גם פרעצל, כזה שחום בטעם של פעם, כזה שנראה כמו בסרטים:) והנה הכנתי לנו ואין מי שלא אהב ועף עליו, פשוט התאהבנו. אז כנראה שמעכשיו נעשה משמרות בין הבייגל'ה ב 10 דקות לפרעצל כי אנחנו לא יכולים לבחור.. חחח…

בקיצור, תעשו לעצמכם טובה ותכינו לכם פרעצל מטורף כזה, באמת שלא מסובך ולא קשה להכנה, רק מעט סבלנות והוא שלכם.

*המתכון מבוסס על מתכון של פרעצל מאתר אמריקאי שראיתי ברשת עם שינויים קלים שלי*

תעקבו אחרי באינסטגרם, מחכים לכם שם גם סרטונים: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

פרעצל / אתי משה-חביב: 

1 קילו קמח לחם
כף וחצי שמרים יבשים (15)
3 כפות שמן קנולה
3 כפות סוכר לבן (36)
כף דבש (22)
300 גרם חלב
270 גרם מים
70 גרם חמאה
20 כף מלח

לבישול:
2 ליטר מים
2 כפות סוכר חום (כהה)
כף סילאן
2 כפות מלאות אבקת סודה לשתייה

לציפוי:
מלח גס
או תערובת לבייגל'ה

הכנה:
בקערת המיקסר להכניס את הקמח והשמרים ומערבבים עם כף, מוסיפים סוכר, דבש, מים, שמן וחלב ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתגבש, לסיום מכניסים את החמאה בהדרגה, כל פעם חתיכה עד שהחמאה נטמעת בבצק ואז מוסיפים עוד. לסיום מכניסים מלח ולשים עוד 5 דקות.
מתפיחים, מחלקים לחתיכות שוות של 80-100 גרם (תלוי בגודל הפרעצל שאתם רוצים), מעצבים צורה ומתפיחים 15-20 דקות ואז מעבירים לבישול (כל פעם כמה שנכנס בסיר), מבשלים 10-20 שניות ומעבירים עם כף מחוררת לתבנית עם נייר אפיה. ככה עושים עם כולם. חורצים עם סכין חדה (אפשר גם עם סכין יפנית) פסים על הבצק ונותנים התפחה של עוד 10 דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו עד השחמה, בערך 15 דקות.

מתכון פרעצל
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

*המתכון מבוסס על מתכון של פרעצל מאתר אמריקאי שראיתי ברשת עם שינויים קלים שלי*

דירוג
שם המתכון
פרעצל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *