פרסבורגר פרג

פרסבורגר פרג, מה זה בכלל המאפה הזה? בצק פרסבורגר הוא מעין בצק פריך-שמרים, אמנם יש בו מעט שמרים אבל הוא כלל לא מתנהג כמו בצקי שמרים אחרים וגם אין את הטעם והמרקם. השילוב בין הפריך לשמרים יוצר בצק יותר נוח לשימוש מבצק פריך כפי שהוא וקל יותר למילוי כך שהבצק לא נשבר כמו שניתן לקבל מבצק פריך. השילוב בין הפריך לשמרים יוצר קליפה וציפוי פריך וקראנצ'י והשמרים נותנים את המרקם הרך הפנימי והנוח למילוי של המאפה.
את האמת? אני ופרג עוד לא סגורים אחד על השני, אני רק בתחילת הדרך לחבב אותו 🙂 יש לנו מערכת יחסים מורכבת ? בהתחלה בכלל לא הייתי מסוגלת לטעום, לאט לאט טעמתי והיה נורא,טעם מעופש ומגעיל (סליחה מהמכורים) ופה ושם היו טעימות נחמדות. אבל לא היה משהו שגרם לי להגיד וואוו. אבל תמיד בתוך תוכי הייתי סקרנית להבין על מה המהומה סביב הפרג, מה אני לא רואה או מרגישה שאחרים כן.. ואז התחלתי לחקור את העניין וגיליתי את הדבר החשוב מכל במאפים עם פרג, שהפרג חייב אבל חייב להיות טרי, הכי טרי שיש! זה לא עוד סיסמה ולא סתם אומרים, ניסיתי, תאמינו לי שניסיתי וטעמתי,לא טעים על גבול המר והמגעיל שזה נוגע לפרג שהוא לא טרי.
לכן באותו היום שרציתי להכין הלכתי לחנות תבלינים איכותית,קניתי פרג וטחנו לי על המקום. מיד הכנתי את המלית והכנסתי לקירור.
לא מבינים איזה הבדל של שמיים וארץ בין פרג מבושל שהוא טרי לבין אחד כזה שלא. ישר התקשרתי לחברה ואמרתי לה וואלה טעים, אני אפילו מלקקת שאריות מהסיר (לא האמנתי על עצמי שטעים לי .. חחח.. ) ..
אז אם גם אתם חוששים או לא הכי אוהבים, תנו לפרג צ'אנס, אולי גם אתם תתאהבו.

*******את המתכון לבצק (רק לבצק) לקחתי מהבלוג של bakery 365 , https://bakery365.co.il/2017/03/09/%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%92-2/    עשיתי בו שינויים ממש קלילים. במקור אין סוכר רק אבקת סוכר אבל הרגיש לי שחסר קצת מתיקות בבצק אז הוספתי ושילבתי בין אבקת סוכר לסוכר רגיל,במקור רשום 25 גרם, אני שיניתי ל 40 גרם+ כף סוכר.
הפחתתי את כמות השמרים ל 10 גרם,במקור רשום 15. זה הכל. הבצק מדהים! ונוח לעבודה.
את המילוי לא לקחתי מהבלוג אלא לקחתי מחברה בתוספת שינויים קלים. ******

בקיצור, לכו קנו פרג טרי ותכינו את המאפה. אל תשכחו לשלוח תמונות ולתייג שאשוויץ בכם ❤

פרסבורגר פרג / אתי משה-חביב:

לבצק:
בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה
40 גרם אבקת סוכר
כף סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
10 גרם שמרים טריים

למילוי פרג:
125 מ"ל חלב
125 גרם סוכר
25 גרם חמאה/מרגרינה
2-3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות דבש או סילאן
70 גרם פירורי ביסקוויטים
150 גרם פרג טחון וטרי– בדגש על הטרי!

הכנת הבצק:
נתחיל מזה שאת הבצק השארתי לילה במקרר וכך גם את המילוי. הכנתי את הבצק ועטפתי בניילון נצמד ,הכנסתי למקרר למשך הלילה, את המילוי גם הכנתי לילה קודם ושמתי במקרר להתגבשות ויציבות המרקם.
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים אבקת סוכר,סוכר, חמאה ומלח.
מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות. לסיום מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר ללילה.
הכנת המילוי:
להרתיח על הגז את החלב,סוכר,דבש,חמאה ולימון, להוסיף את הפרג והביסקוויטים ולערבב כל הזמן תוך כדי בישול. בערך דקה שתיים של בישול מהרגע שנכנסים הפרג והביסקוויטים. להעביר לכלי אטום ולהכניס למקרר ללילה.

הרכבת המאפה:
לאחר לילה שהבצק והמילוי במקרר, להוציא ולפתוח את הבצק למלבן בגודל של 30×30 בערך, למלא במילוי ולגלגל לרולדה. להדק את הבצק בסיום הגלגול ולסגור את המאפה בקצוות. להעביר לתבנית התנור (לשים כמובן נייר אפיה על התבנית), למרוח מעל ביצה (למכורים אפשר לפזר מעט פרג מעל) ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 40 דקות, עד שמשחים יפה.

מתכון פרסבורגר פרג
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
פרסבורגר פרג
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

6 thoughts on “פרסבורגר פרג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *