פלאפל

פלאפל טרי וחם תוצרת בית זה בהחלט הרבה יותר טעים מבחוץ. גם נקי וגם איכותי.  הפלאפל קריספי מבחוץ ורך מבפנים, בריא, צמחוני, טבעוני.

המתכון לפלאפל עובר אצלנו בבית כבר המון שנים והוא הכי מוצלח שטעמתי עד היום.

תוספות אפשריות שניתן להכניס לתערובת הם כף שומשום ופלפל חריף למי שרוצה קצת טעם פיקנטי.

הרבה חושבים שפלאפל הוא ישראלי וגם אימצנו אותו אלינו בהרבה אהבה, אבל המקור של הפלאפל הוא מצרי ועשוי בכלל מפול, בארץ אימצו אותו חלק עם פול וחלק עם חומוס. בגלל רגישות מצד הרבה אנשים לפול (למי שרגיש ל G6pd) החליפו את המקור לחומוס.

טיפים לפלאפל מוצלח:

להשתמש בחומוס טרי ולא קפוא או משימורים, זה משנה את כל התערובת וגם מפריש נוזלים לא רצויים, מה שיכול לגרום לתערובת להתפרק בטיגון.

כמו כן, טגנו סבב אחד של פלאפל, אם התפרקו בטיגון יכול להיות שיש יותר מידיי נוזלים או פחות מידיי נוזלים, בדקו את עצמכם.

חשוב להשתמש בשמן חם.

שיהיה בהצלחה ותעדכנו איך יצא.. יכולה להבטיח לכם שתאהבו וגם הילדים שלכם יאהבו.. זאת גם אחלה מנה ליום העצמאות..

 

 

פיתות ביתיות, עם פלאפל ביתי, חומוס ביתי, טחינה ביתית זה הכי טעים 🙂
כל המתכונים באתר קראנצ'ית

 

פלאפל/אתי משה-חביב:

מצרכים:

חצי קילו חומוס במשקל/יבש (הכוונה לא קפוא או שימורים)

2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים

7-10 שיני שום (תלוי באהבה לשום,אצלי כמה שיותר:) )

½ חבילה כוסברה, אפשרי להוסיף גם כפית זרעי כוסברה (טעם שונה לחלוטין אבל בשני המקרים זה טעים מאוד)

½ חבילה פטרוזיליה

חתיכת לחם רטובה וסחוטה ממים

כף קמח (במידת הצורך, לא תמיד צריך)

תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית כמון, כף שטוחה סודה לשתיה או שקית אבקת אפיה. אפשר להוסיף גם שומשום אם אוהבים. כמובן תטעמו ותתקנו תיבול לפי הטעם האישי שלכם.

 

 

הכנה:

להשרות את החומוס לילה מראש בסיר גדול עם מים- שהמים יכסו את החומוס (לפחות 12 שעות, עדיף אפילו קצת יותר).אפשר להשאיר את הסיר עם המים והחומוס במקרר.

לסנן את החומוס מהמים ולטחון את החומוס במטחנת בשר,או מגימיקס ואחריו את כל החומרים לטחון גם לעיסה חלקה ללא גושים. אפשר לשים את כל המרכיבים יחד.

לערבב הכל יחד ולהוסיף תבלינים,לסיום את הסודה לשתיה. לתת לעיסה מנוחה של  20-30 דקות במקרר ולטגן בשמן עמוק (אני לא תמיד מטגנת בשמן עמוק,אפשר גם שמן עד לחצי מגובה הקציצה).

תוספות אפשריות להגשה:

צ'יפס, פיתה, חומוס למריחה,טחינה וכל סלט שאוהבים..

 

מתכון פלאפל

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פלאפל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

12 thoughts on “פלאפל

  1. שלום לך!
    כאחד שמתמחה באוכל נכנסתי להרבה אתרי אוכל
    לדעתי האתר הזה מוצלח ברמה גבוהה מתכונים מעולים
    עפ הרבה אופציה לחשיבה עצמית
    בהצלחה!

    1. כמו שכתבתי, להשרות את החומוס כ 12 שעות.אם לחוצים בזמנים אז אפשר להשרות מראש (ביום שנוח לך) ולהקפיא בשקיות אחרי השריה ואז להוציא מהמקפיא מתי שרוצים להשתמש.
      לא צריך להשרות במים חמים, את ההשריה עושים במים קרים מהברז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *