פטאייר מנגולד

פטאייר מנגולד עסיסי במילוי מטריף מתובל וטעים מבצק שמרים עננים. את הפטאייר ניתן למלא גם בתרד או שילוב של תרד ומנגולד ובעצם במה שאוהבים.

אני ושרית עטר המהממת, בעלת הבלוג "מתקתקת" ולא סתם היא עם שם כזה כי היא באמת מתקתקת ואלופה ❤️ הכנו לכם יחד את הפטאייר הזה בשתי גירסאות- גירסה אחת אפויה כמו במקור, הוספנו לה גבינת פטה מגורדת. וגירסה נוספת במחבת ללא גבינה, שיכולה להיות בעצם גירסה טבעונית ופרווה למי שמעוניין.

הפטאייר יצא פשוט מדהים, בגירסה שבתנור יצאה קריספית ובגירסה שעל המחבת יצאו כמו עננים רכים.

רוצים לראות איך הכנו? כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

*את התמונות צילמה שרית.

בגירסה על המחבת
בגירסה בתנור

מילוי הפטאייר
קורצים עיגולים. בגירסה של המשולשים בתנור
צורת המשולשים לגירסה בתנור
צריבה במחבת על אש נמוכה בגירסה שעל המחבת

פטאייר מנגולד/אתי ושרית:

לבצק:
1/2 קילו קמח -500 גרם‪
כף שמרים יבשים
כפית דבש (10 גרם)
כף סוכר (10 גרם)
5 כפות שמן זית
מים- כוס ורבע= 300 גרם‪
כפית שטוחה מלח (5 גרם)

למילוי:
1 בצל גדול
2 שיני שום כתוש
מנגולד- מארז שלם
שמן זית-בערך 5 כפות
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סומק
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום

תוספת אפשרית למילוי:
גבינה בולגרית מעודנת או גבינת פטה

בגירסה האפויה:
ביצה
שומשום

בגירסה על המחבת:
מעט שמן זית- כ 4 כפות

הכנה:

הכנת הבצק:
לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב עם כף, להוסיף סוכר ואת שאר המרכיבים וללוש עד קבלת בצק חלק ואחיד, לישה של 8 דקות. לגבי המים- תתחילו ב 280 גרם ואם תצטרכו עוד תוסיפו.
להתפיח. בקיץ התפיחה מהירה יותר, בחורף קצת ארוכה יותר. יכול לנוע בין 45 דקות לשעתיים.

הכנת המלית:
במחבת לשים שמן זית ולטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את המנגולד (לקצוץ אותו לפני כן), לערבב עד שהמנגולד מצטמצם, להוסיף 2 שיני שום כתוש ולערבב.
להוסיף את התבלינים ועוד 2 כפות שמן ולערבב לפתיחת התבלינים.
להוציא ולהניח בצד שיתקרר לפני המילוי.

לגירסה במחבת:
לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לכדורים שווים בגודל של 30 גרם. לתת מנוחה ל 10 דקות. לפתוח כל חתיכה עם מערוך לאלפיסה, למלא במילוי ולסגור לחצי ירח. להדק עם מזלג או עם האצבעות. לצרוב מכל הכיוונים על מחבת משומן בשמן זית. לצרוב ממש מכל הכיוונים על אש נמוכה.

לגירסה האפויה:

לפתוח את הבצק למלבן שטוח ולקרוץ ממנו עיגולים, כל עיגול למלא במילוי ולהכין צורה של משולשים. ניתן לפתוח את הבצק ולקרוץ עיגולים עם קורצן או כוס.
בגירסה האפויה למרוח את המשולשים בביצה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש למאה שמונים מעלות טורבו עד הזהבה.

מתכון פטאייר מנגולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
פטאייר מנגולד
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *