עראיס צרוב מבחוץ ועסיסי ביותר מבפנים ? אז מה זה בכלל עראיס? עראיס זה בעצם פיתה במילוי בשר טחון צרובה על המנגל או על מחבת פסים או על פלאנצ'יה. החריכה והטעם ה"שרוף" עושים את ההבדל בין סתם פיתה עם בשר לפיתה עם בשר קראנצ'ית וטעימה.
אני הוספתי שידרוג טעים במיוחד,בכל אופן ככה אני אוהבת ולכן הכנתי את העראיס קצת פיקנטי והוספתי לתיבול אריסה, שתכינו תבינו את ההבדל. כתבתי לכם גם טיפ איך להכין את העראיס שישאר עסיסי מבפנים ומלא במיצים ולא יהפוך ליבש וחונק.
מתכון פשוט פשוט להכנה, קל ומהיר והכי חשוב טעים ביותר. כל אחד יכול להכין.
שאתם מכינים, ספרו לי מה אתם חושבים ושלחו תמונות ,אפשר לשלוח באינסטגרם ואפשר בפייסבוק.. מחכה לכם 🙂
עראיס/אתי משה-חביב:
4-5 פיתות שלמות, לחתוך לחצי. סך הכל 8-10 חצאי פיתות.
למילוי-
500 גרם בשר טחון (עדיפות לבשר שמן או להוסיף קצת שומן לבשר רגיל)
1 בצל גדול מאוד קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה (צרור או חצי צרור, תלוי כמה אתם אוהבים)
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון או בהרט (תלוי איזה טעם אתם אוהבים)
לשידרוג אני מוסיפה כף אריסה מתוקה או חריפה
לציפוי מבחוץ ומבפנים-
שמן זית
להגשה-
טחינה
צ'ילי מתוק
הכנה:
לחתוך את הפיתות לחצאים או רבעים.
את המילוי לערבב וללוש יחד בקערה נפרדת.
לזלף או למרוח בתוך כל חצי פיתה מעט שמן זית (זה מה שישאיר את הבשר עסיסי ואת הפיתה רכה מבפנים),
למלא במילוי הבשר, למרוח על כל פיתה שמן זית מכל הכיוונים (כולל החלק של הבשר) ולצלות במחבת פסים או על הפלאנצ'ה או על מנגל.
איך צולים כדי שהבשר יתבשל בפנים? מתחילים את הצליה כאשר החלק של הבשר שבפיתה פונה כלפי המחבת/פלאנצ'ה/מנגל. זאת אומרת שהחלק שנצלה ראשון הוא החלק עם הבשר הגלוי. לתת צליה טובה כדי שהבשר יתגבש ויתבשל. לאחר שמקבל צבע שחום ניתן לצלות משני צידיו השניים של הפיתה.
ככה לעשות עם כל הפיתות, לצלות קודם את החלק הפתוח עם הבשר כאשר הבשר פונה כלפי המחבת/פלאנצ'ה/מנגל ורק אחר כך את הצדדים.
להגיש לצד טחינה וסלט רענן.
מתכון עראיס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
היי
נראה טעים מאוד וקל להכנה!
האם לקנות פיתות רגילות או פיתות קטנות? מה שנקרא פיתה ביס
פיתות רגילות ופשוטות זה גם מעולה. לא חייב פיתה קטנה,גם ככה חוצים את הפיתה לחצי או לרבע.מה שרוצים.
יצא מעולה,תודה
איזה יופי. שמחה שאהבתם.