עוגת מוס שוקולד-קפה, עם תחתית עוגת שוקולד מפוררת ומעל ספירלת דקוואז קוקוס וכמובן קישוטי אבני שוקולד צבעוניים ותלתלי שוקולד מריר..עוגה פשוט מושלמת!
את העוגה הכנתי לכבוד יום הולדת 40 של בעלי, העוגות שהוא הכי אוהב הן עוגות מוס והכי אוהב שהן בטעם שוקולד מריר וקפה.. אז לא נכין לו משהו שהוא אוהב? בטח נכין 🙂
אז כמובן שמעגלים מספרים ביום ההולדת מקבלים עוגה מושקעת במיוחד.. (ולא רק עוגה אחת.. קיבל 3 עוגות השנה ?, בינינו, זה היה סתם תירוץ בשבילי להיכנס למטבח ולהשתגע..שששש..אל תגלו.. ?)
הפעם אני לא יכולה לכתוב לכם כמו תמיד שזה קל ופשוט להכנה..כי לא לכולם זה יהיה קל ופשוט להכנה.. מה שכן, תעבדו לפי ההוראות אבל לפני הכל תקראו את כל המתכון ואופן ההכנה היטב ולפחות פעמיים, תכינו את כל החומרים ליידכם, כולל התבנית וכולל כל מה שצריך, תשקלו הכל מראש ורק אז תתחילו להכין. אתם צריכים להיות מרוכזים מהתחלה ועד הסוף.
במתכונים מהסוג הזה אתם צריכים שיהיה איתכם משקל בבית על מנת לשקול את המצרכים.אין דרכי קיצור.
עוגה מושלמת לחג הפסח, ללא גלוטן, בלי קמח בכלל, בלי אפיה.
שיהיה בהצלחה..אתם מסוגלים!! ❤
מוס שוקולד-קפה /אתי משה-חביב:
לקרם אנגלז-
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
6 חלמונים מביצים גודל L (חשוב)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלאה וגדושה נס קפה
תוספת-
6 גרם ג'לטין מומס ב 30 גרם מים
להמסה-
360 גרם שוקולד מריר 60%
להקצפה-
480 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי/תחתית-דקוואז קוקוס-
6 חלבונים
50 גרם סוכר
150 גרם קוקוס
60 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
להקציף חלבונים עם סוכר, לקפל פנימה קוקוס,אבקת סוכר ותמצית וניל.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 14 דקות או עד שמשחים מעט.
הכנה:
להרתיח חלב ושמנת,להוסיף את הקפה ולבחוש כל הזמן.
בקערה נפרדת לטרוף חלמונים עם סוכר.
לערוך השוואת טמפרטורות- לקחת מעט מהחלב הרותח ולהכניס לתערובת החלמונים ולערבב מהר מאוד, להכניס כל פעם מעט מהחלב החם ולערבב יחד עם תערובת החלמונים, חשוב לערבב מהר ולא להתמהמה עם הערבוב.
להחזיר את כל התערובת לסיר ולהמשיך לערבב ולבחוש יחד עם לקקן.
לסיום להעביר את התערובת במסננת צפופה על מנת להימנע מגושים במידה ונוצרו מהתקשות הביצים.
להמיס מעט את השוקולד המריר במיקרוגל ולהוסיף אותו לתערובת החמה. לערבב עד למצב שהכל חלק. לטחון עם בלנדר מוט לתערובת חלקה ומבריקה.
להניח בצד להתקררות קלה. להוסיף את הג'לטין המומס. לערבב.
להקציף את השמנת המתוקה לקצף רך כמו יוגורט ולקפל לתוך תערובת השוקולד.
להעביר את התערובת לרינג מס' 22 או 24 עם שקף ולהכניס למקפיא.
לקישוט קוקוס-להקציף את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר. לקצף קשיח מאוד. להוסיף את שאר המרכיבים בצורה ידנית ולקפל. לזלף לגודל שקטן מגודל הרינג שבחרתם לעוגה (זאת אומרת שאם הכנתם את המוס ברינג מס' 24 אז את הדקוואז תכינו בגודל של רינג מס' 22). לאפות. לקרר ולהניח מעל העוגה סמוך לחיתוך.
לקשט כיד הדמיון.
בתחתית ניתן לשים ביסקוויטים טחונים עם חמאה, ניתן לשים פירורי עוגה, ביסקוטים ועוד.
מתכון מוס שוקולד-קפה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
היי אתי,
בעוגה שלך רואים מתחת לדקואז קוקוס קרם שוקולד שנוטף על מוס הקפה. מדוע איני רואה אותו במתכון? כיצד מכינים.
תודה מראש על תשובתך
זה גנאש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לחמם שמנת ולהמיס בה את השוקולד. לצנן מעט ולשפוך על העוגה שהיא קפואה. לא לשפוך שזה רותח, לחכות מעט.
בהצלחה 🙂