עוגת טורט תפוזים מושלמת, אף פעם לא מאכזבת.
אפשר להשתמש במיקסר ידני, כל מה שאתם צריכים זה 2 קערות- אחת לחלבונים והסוכר והשניה לכל שאר המצרכים.
עוגה שתמיד מצליחה, מכינה אותה לפחות פעם בחודש,היא הכי מבוקשת אצלנו בבית.אין מי שלא אוהב אותה.
כדי לראות את הסירטון להכנת העוגה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת טורט תפוזים/ אתי משה-חביב:
מה צריך?
6 ביצים L או 360 גרם ביצים
כוס וחצי סוכר (300 גרם)
1 סוכר וניל (10 גרם)
3/4 כוס מים/מיץ תפוזים (סך הכל 180 גרם של נוזלים)
2 כוסות קמח תופח (280 גרם) אפשר 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה.
3/4 כוס שמן (150 גרם)
קורט מלח
כפית מיץ לימון
הכנה:
בקערת המיקסר או במיקסר ידני להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר וסוכר הוניל למרקם של קצף יציב ומבריק (לא קשה מידיי ולא נוזלי מידיי).להתחיל בהקצפת החלבונים לבד עד קבלת בועות קטנות בצדדים ואז להכניס את הסוכר בהדרגה.
בקערה נפרדת לטרוף את כל שאר המצרכים (חלמונים, שמן,מיץ תפוזים או מים,מלח,קמח).
לחבר בתנועות קיפול את תערובת החלבונים עם הקערה של שאר המצרכים המעורבבים, להתחיל עם חיבור של כמה כפות ולקפל, להוסיף עוד כמה כפות ולקפל ואז לחבר הכל ולקפל היטב עד שקבלת עיסה אחידה.
להעביר לתבנית מס' 24 של קוגלהוף או נקראית גם תבנית עם רגליים או סיר פלא.
או ל 2 תבניות אינגליש קייק בגודל 24×15 עומק 6 (לא חד פעמי) , אפשר בתבנית רגילה מס' 26. אפשר 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמי.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 165-170 מעלות למשך כ שעה. שימו לב שלכל תנור יש את הזמן שלו, לכן תבדקו עם שיפוד, אם יוצא יבש אז העוגה מוכנה, אם לא אז תוסיפו או תפחיתו זמן בהתאם. כמובן גם תלוי בגודל התבנית שתחרתם, לתבניות קטנות או נמוכות הזמן קצר יותר.
אם הכנתם בתבניות קטנות או 2 תבניות אינגליש אז זמן האפיה מתקצר ל 50 דקות.
אבל לא להסתמך אף פעם על השעון.. לקראת זמן סיום האפיה (10 דקות לפני הזמן המשוער) פשוט לבדוק עם קיסם או שיפוד אם העוגה מוכנה, אם הקיסם יוצא יבש אז העוגה מוכנה, אם יוצא לח ועם עיסת עוגה לא אפויה סימן שיש צורך בתוספת.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, במידה והשתמשתם בתבנית עם הרגליים יש צורך לעטוף את החלק העליון בניילון נצמד ולהפוך מיד עם היציאה מהתנור ולחכות עד שתתקרר.הוספתי תמונות בסיום המתכון.
מתכון עוגת טורט תפוזים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.