עוגת גבינה, חלבה וקפוצ'ינו

עוגת גבינה, חלבה וקפוצ'ינו, מיוחדת ומרשימה במיוחד שהכנתי לחג השבועות.
העוגה אמנם נראית מסובכת וקשה להכנה , אבל היא ממש לא.. 🙂 וזה מה שמיוחד בה.
אז נכון שיש לה שלבים בהכנה, אבל הם פשוטים מאוד.
כמו כן, המרכיבים בה נמצאים בכל בית ואין בה מרכיבים מוזרים או מסובכים לשימוש.

אפשר להכין את העוגה כמובן כקינוח כוסות ולא רק כעוגה..אפשר לשחק עם הטעמים והשילובים של הבסיס והציפוי.. בכל מצב היא יוצאת טעימה 🙂
אז למי שאוהב חלבה, גבינה וטעם קפה, העוגה הזאת במיוחד בשבילכם.

למתכון כשר לפסח: ***בפסח להמיר את הביסקוויטים הטחונים בעוגיות יין טחונות***

בלי הרבה חפירות ודיבורים, ניגש למתכון.. 🙂
בהצלחה..

עוגת גבינה, חלבה וקפוצ'ינו/ אתי משה-חביב:

לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם חלבה מפוררת (חצי חלבה טעם וניל וחצי טעם שוקולד)

למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 שמנת חמוצה 15% (2 גביעים. סך הכל 400 גרם)
2 שמנת מתוקה 38%
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין
כ- 1/4 כוס מים או חלב (35 גרם)

לציפוי- קרם קפוצ'ינו:
1 כף אבקת נס קפה
2 כפות מלאות מים רותחים
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב (60 גרם)
כף מלאה אבקת סוכר
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: לא חובה
כף אבקת קקאו

הכנה:
לתחתית-
לטחון את הביסקוויטים לפירורים דקים, להמיס חמאה, לפורר עם היד את החלבה. לערבב הכל יחד לעיסה אחידה.
להכין תבנית או רינג מס' 24 עם נייר אפיה בתחתית ושקף בדפנות.
להדק את העיסה לתחתית בשכבה שווה.
להכניס למקפיא.
בינתיים מכינים את המילוי.

למילוי-
משרים את גרגירי הג'לטין ב 1/4 כוס מים או חלב ומחכים 15-20 דקות. רצוי להתחיל את הכנת העוגה בתהליך הזה.
להקציף שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וסוכר לקצף תפוח.
בקערה נפרדת שמים את הגבינה הלבנה. ממיסים את הג'לטין המושרה בצלוחית קטנה במיקרוגל בפולסים קצרים עד המסה מלאה ומערבבים.
לוקחים כף גדושה מאוד מהגבינה הלבנה שבקערה ומערבבים היטב עם הג'לטין בצלוחית נפרדת, מסננים את התערובת שנוצרה מהג'לטין והגבינה לתוך קערת הגבינה הגדולה ומערבבים היטב.
מאחדים את תערובת הגבינה עם הג'לטין יחד עם השמנות המוקצפות.
מעבירים את תוכן המילוי על תחתית הביסקוויטים הקפואה. מכניסים שוב למקפיא.

לציפוי-
תחילה להמיס את הנס קפה במים הרותחים ולערבב היטב עד שאין גושים. לקרר.
להקציף את כל מרכיבי הציפוי יחד עם הנס המומס הקר לקצפת תפוחה. לא נוקשה.
להעביר את תוכן הציפוי המוכן לשקית זילוף ולקשט את העוגה הקפואה. ניתן גם למרוח כקרם. לשיקולכם.
לסיום אפשר לפזר אבקת קקאו לקישוט קליל ומרשים. לא חובה.
לאחסן את העוגה במקרר..

מתכון עוגת גבינה,חלבה וקפוצ'ינו
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

*מי שלא אוהב חלבה, אפשר לוותר עליה.
*מי שלא אוהב קפה, יכול להכין עם קרם אחר או להשתמש בכמות הפירורים גם לתחתית וגם כציפוי ואז תיווצר עוגת גבינה פירורים.

ניתן להכין גם כקינוחי כוסות

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה, חלבה וקפוצ'ינו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *