עוגת גבינה אפויה וריבת משמשים/כרמית דהאן
תבנית 24 מרופדת בנייר אפיה גם בדפנות
מחממים תנור ל1500 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור
לתחתית
3/4 שקית פירורי פתי בר
170 גרם חמאה
22 כפות סוכר
ממיסים את החמאה ויוצקים על פירורי הפתי בר מוסיפים סוכר מערבבים היטב ומרפדים את תבנית האפיה תחתית ודפנות מהדקים היטב
אין צורך לרפד עד הקצה
מכניסים למקפיא לרבע שעה
למילוי
גביע גבינת שמנת נפוליאון
גביע גבינה לבנה 5% 250גרם
גביע גבינת ריקוטה 5%
גביע שמנת חמוצה
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
4 ביצים בגודל L
כפית תמצית וניל
חבילה אינסטנט פודינג וניל
44 כפות קורנפלור
מכניסים את הגבינות למיקסר מערבלים מעט ומוסיפים סוכר גרידת לימון מיץ לימון ותמצית וניל תוך כדי ערבול עדין מוסיפים את הביצים אחת אחת אחרי שהביצים נטמעו בתערובת מנפים את הקורנפלור והפודינג פנימה
מערבלים עד שהאבקות נטעמו פנימה ואין גושים
יוצקים את מלית הגבינה מעל הפתי בר ומכניסים לתנור למשך כשעתיים
לציפוי
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
מערבבים היטב
עשר דקות לפני שמכבים את התנור מוציאים את התבנית ויוצקים על העוגה מחזירים לתנור לעשר דקות
מצננים את העוגה בחוץ כשעתיים ומכניסים למקרר ללילה
יוצקים מעל העוגה 3 כפות ריבת משמשים
בהצלחה
אולי יעניין אותך





