עוגיות רייבה, גרייבה, רייאבת, עוגיות חול וכו' יש לעוגיות האלה כמה שמות..מה שבטוח זה שלא משנה איך תקראו להן הן מתחסלות בשניות שאפילו לא תספיקו לומר את השם שלהן הן יעלמו.
עוגיות הרייבה הן עוגיות מרוקאיות שבעיקרון מבוססות על שומן וקמח (מה רע?) והן נמסות ומתפוררות בפה שנוגסים בהן, לכן קיבלו את השם גם עוגיות חול, כי הן מתפוררות בפה כמו חול.
ההכנה של העוגיות האלה פשוטה במיוחד ולא דורשת מאמץ מיוחד.. בנוסף גם אין להן מרכיבים יותר מידיי מסובכים.
את העוגיות ניתן להכין כפרווה או חלבי. במקור מן הסתם השימוש היה עם מרגרינה, היום נוטים להמיר את המרגרינה בחמאה. כך או כך הן יוצאות טעימות מאוד עם כל רכיב שתבחרו, אם חמאה ואם מרגרינה או מחמאה.
שומרי הכשרות ודאי יבחרו אותן כפרווה, שאגב הטעם לא נופל מעוגיה זו עם חמאה. לדעתי אפילו עדין יותר.
אני הכנתי הפעם עם מחמאה, יצאו אש ?
העוגיות גם טבעוניות, הן ללא ביצים ואם מכינים אותן פרווה אז יכולות להתאים מאוד גם לטבעונים.
לתשומת לבכם, אלה עוגיות נדירות, טעימות וממכרות בטירוף, כך שתיקחו בחשבון שתחסלו כמה עוגיות חמות מהתנור בלי אפילו להרגיש 🙂 והכי חשוב, שהן קלות ופשוטות להכנה שתוכלו להכין אותן שוב ושוב ושוב בלי לחשוב פעמיים (אלא אם כן תחשבו על הקלוריות..חחח..)
הכנתם? תייגו אותי או שלחו לי תמונות באינסטגרם או בפייסבוק.
5 דקות הכנה, 15 דקות בתנור וסיימתם. מוכנים?
עוגיות רייבה /אתי משה-חביב:
רכיבים:
כמות ל 50 עוגיות קטנות.
600 גרם קמח רגיל (4 כוסות+ 2 כפות גדושות)
200 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר (שקית)
2 כפות סוכר (24 גרם)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
הכנה:
להכניס הכל לקערת המיקסר וללוש עם וו גיטרה עד למרקם של בצק במרקם קטיפתי. הבצק מתחיל כמו פירורים וחול ולאט לאט תוך כדי ערבול הוא מסתדר ומתגבש.
לסדר את מגש התנור עם נייר אפייה, להכין עיגולים קטנים מהבצק ולהניח בתבנית.
לחרוץ על העוגיה איקס עם סכין, רק בחלק העליון ולא כל כך עמוק, ממש סימון קל. במרכז האיקס להניח שקד מולבן, בוטן או במקרה שלי שמתי נטיף שוקולד מריר (שוקולד צ'יפס), לדחוף עם האצבע/אגודל את השקד/בוטן/שוקולד צ'יפס (מה שתבחרו) כלפי פנים העוגיה (לא בהגזמה :).
אם בחרתם בשקד/בוטן נהוג לפזר גם קינמון. אם בחרתם שוקולד צ'יפס אין צורך לפזר כלום, אם בכל זאת אתם רוצים אפשר כמובן לפזר אבקת סוכר (לפני האפייה או אחרי).
להכניס את העוגיות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15-17 דקות. העוגיה מוכנה כאשר התחתית שלה שחומה והחלק העליון נשאר לבן..אל תחכו עד שהעוגיה תשחים כי זה הצבע שלה- לבן. רק החלק התחתון אמור לקבל מעט צבע.
שהעוגיות יוצאות מהתנור, לא לגעת בהן עדיין, להשאיר אותן על המגש לפחות 5 דקות, אחרת הן יתפוררו לכם. הן אמורות עוד להתגבש וזה יקרה כאשר הן יתקררו.
מזהירה מראש שהן העוגיות הכי טעימות בעולם והן ממכרות בצורה מטורפת.
מתכון עוגיות רייבה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
בס"ד
שלום אתי, מה שלומך?
שאלה לגבי המתכון הנ"ל – אין צורך בא. אפייה?
ואם אני רוצה לשים בוטן בתוך העוגייה כדאי לחצות אותו או לשים שלם? ופיזור הקינמון הוא טרם האפייה?
תודה רבה! אתר מהמם!!
תודה רבה 🙂
אין אבקת אפייה.
את הבוטן אפשר שלם ואפשר חצוי,מומלץ חצוי.
פיזור הקינמון לפני האפיה.
בהצלחה ❤
שלום וברכה ותודה על המתכונים,
יש אפשרות להחליף חמאה/מרגרינה בשמן קוקוס?
תודה
בעוגיות האלה לא מומלץ להחליף.
הכנתי לפי ההוראות. אך הבצק לא התגבש . נשאר פירורי.
אפשר להמשיך ללוש עם הידיים להתגבשות או להוסיף כף או שתיים של מים לבצק (לעיתים הקמח צריך קצת יותר נוזלים).
בהצלחה 🙂
היי יקירה העוגיות נראות מעולות
רצה להכין רק לפני אשמח לדעת האם החמאה צריכה להיות קרה או מומסת?
להוציא חצי שעה, שעה לפני השימוש. בקיץ חצי שעה, בחורף שעה.
שלום אתי את מפזרת אבקת סוכר אחרי האפייה ?
כי כך נראה בתמונה ולא מצויין במתכון
לא חובה, לפי הטעם האישי. אפשר עם אבקת סוכר ואפשר בלי.