עוגיות קוואקר קראנצ'יות

עוגיות קוואקר קראנצ'יות, קריספיות בטירוף כמו שאני אוהבת.

נתקלתי בלא מעט עוגיות קוואקר אבל הן תמיד היו רכות מבפנים ולא פריכות מספיק או עם טעם לוואי, ניסיתי אין ספור פעמים להכין עוגיות קוואקר במרקם קשיח ומתפצח בפה אבל כל פעם קיבלתי עוגיה קצת קשה מסביב ובמרכז היתה רכה. לא אוהבת.

אבללל.. לא התיאשתי! המשכתי לנסות וכל פעם שיניתי, הוספתי, החלפתי עד שסופסוף הגעתי למתכון המנצח לעוגית קוואקר היסטרית. קשיחה וקריספית, עוגיות קוואקר קראנצ'יות. כי אין על דברים קראנצ'ים (אומרת לכם בתור קראנצ'ית:):)

כן, יש הרבה רכיבים בעוגיה אחת אבל הכל בקערה אחת ולתנור, פשוט מאוד.

הייתי חייבת לשתף אתכם ואני רוצה שתכינו ותשתפו אותי.. מוזמנים לשלוח לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם או פשוט לתייג אותי.

ואם אתם עדיין לא עוקבים באינסטגרם? אז זה הזמן, תלחצו כאן כדי להיכנס: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

עוגיות קוואקר קראנצ'יות /קראנצ'ית:

מה צריך? 
כוס וחצי קוואקר, ניתן לשלב עם קוואקר מלא או לשלב קוואקר דק עם גס (150 גרם)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה
50 גרם אגוזי מלך טבעיים או פקאן טבעי טחונים גס
2 כפות קוקוס לבן- 20 גרם
3 כפות שומשום – 30 גרם
30 גרם סוכר חום כהה קלאסי
45 גרם סוכר חום בהיר דמררה או לבן או גולדן
60 גרם דבש/מייפל (או שילוב)
50 גרם שמן (1/4 כוס)
טחינה- 60 גרם- 2 כפות גדושות
כף קמח רגיל, לגירסה ללא גלוטן לשים קמח ללא גלוטן או קמח אורז
1 סוכר וניל

*ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס שוקולד קצוץ- 30 גרם

הכנה:
לערבב יבשים יחד, עליהם לשים רטובים ולערבב.
להניח תלוליות של העיסה על מגש עם נייר אפיה. לעצב קצת – להדק ולסדר, זה יוצא יותר קראנצ'י וזאת המטרה וגם כדי שיהיה מראה עגול ואסתטי.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו. אפיה של 15 דקות בלבד. לא לגעת בעוגיות כשהן יוצאות מהתנור, לתת להן להתקרר מעט ותקבלו לכם עוגיות קראנצ'יות מטורפות .

ניתן לשמור במקפיא עד 3 חודשים או בחוץ עד שבוע.. אם תצליחו להחזיק מעמד ..

מתכון עוגיות קוואקר קראנצ'יות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגיות קוואקר קראנצ'יות
תאריך פרסום
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *