סופגניות מרובעות מלוחות עם עשבי תיבול בבצק, במילוי גבינת שמנת בציפוי שמן זית מעורבב עם עשבי תיבול .
סופגניות כאלה עוד לא ראיתם, גם מרובעות וגם מלוחות, פשוט להיט. והבצק פשוט אלוהי, עשיר בעשבי תיבול נהדרים שנותנים ארומה וטעם יוצאים מן הכלל.
כדי לראות את סירטון הכנת הסופגניות (ועוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
סופגניות מרובעות מלוחות/קראנצ'ית:
לבצק:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כף דבש
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן (קנולה או זית)-100 גרם
מים – 600 גרם
כפית שטוחה מלח
לתוספת בתוך הבצק:
כ 1/4 כוס אורגנו טרי-רק העלים
כ 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה טריה- רק העלים
כ 1/4 כוס עירית טריה קצוצה
כף או שניים של טימין טרי – רק העלים
*סך הכל 3/4 כוס ירק קצוץ. ניתן לשלב גם קצת כוסברה קצוצה אם אוהבים.
הכנה:
בקערת המיקסר לשים קמח ושמרים ולערבב עם כף. להוסיף סוכר, דבש, שמן ומים ומעל הכל את המלח-להניח הכל לפי הסדר הכתוב במתכון. ללוש עם וו לישה את כל המצרכים יחד כ 10 דקות. לאחר 10 דקות לישה במהירות נמוכה להוסיף את עשבי התיבול וללוש עוד 3 דקות. להתפיח ל 30-40 דקות.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים. לפתוח כל חלק למלבן/ריבוע ולחתוך או לקרוץ אותו לריבועים. את הריבועים להניח על ניירות אפיה חתוכים.
לכסות ולהתפיח עד שהריבועים הופכים לתפוחים ושמנמנים. כמובן שניתן להכין גם בצורה המסורתית העגולה.
להעביר לסיר עם שמן עמוק, בחום 160-170 מעלות. לטגן משני הכיוונים.
להעביר לנייר סופג.
למלא בגבינת שמנת או כל דבר אחר שנראה לכם ?
סופגניות מלוחות ומרובעות כאלה עוד לא אכלתם, מושלמות ממש.
מתכון סופגניות מרובעות מלוחות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.