סופגניות חלביות עגלגלות, אווריריות, קלילות ולא ספוגות בשמן בזכות טיפים מעולים שכתבתי לכם. בשביל להגיע לתוצאה הרצויה של סופגניות אווריריות ,לא בצקיות ובלי שמן תקפידו על:
- מד חום – השמן צריך להגיע לחום של 160-170 מעלות. אל תוותרו על מד חום במטבח שלכם.
- התפחה טובה וארוכה של הבצק לאחר עיצוב צורת הכדור. רק כאשר הכדור בצק תפח היטב והמשקל שלו הופך להיות קליל אז הוא מוכן לטיגון. אם תטגנו בצק שלא תפח כראוי הסופגניה רק תישרף מבחוץ ותישאר בצקית מבפנים. הטיגון יתארך ויתסכל אתכם, לכן לא לפחד להתפיח כמו שצריך.
- ממליצה לכם להניח את כדורי הבצק על גזירי חתיכות נייר אפייה על מנת להקל על הרמת הסופגניה לתוך השמן מבלי "לפנצר" אותה. לטגן בהתחלה עם הנייר ואז להוציא בעזרת מלקחיים.
לאחר שהקפדתם על הטיפים האלה תוכלו להוציא סופגניה מהסרטים ולא תרצו לקנות בשום מקום.
סרטון להכנת הסופגנייה תוכלו למצוא אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
כדי להכין סופגנייה קלאסית פרווה כנסו לקישור הזה:
סופגניות חלביות/ קראנצ'ית:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן רגיל (מנופה)
2 כפות שמרים יבשים-20גרם
3/4 כוס סוכר – 150 גרם
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (לא מומסת)
גביע שמנת חמוצה 9%-או 15%- 200 מ"ל
3 ביצים L
כוס ורבע עד כוס וחצי חלב (להתחיל בכוס ואז לזרום בהתאם)- 240 עד 360 גרם
כפית שטוחה ומחוקה של מלח-6גרם.
הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב עם הכף.
להכניס את כל המצרכים יחד לפי הסדר הכתוב לערבול למשך 8 דקות.
להתפיח. אפשר להתפיח בחוץ עד הכפלת הנפח- קחו בחשבון שזה לוקח המון המון זמן כי הבצק מועשר, לעיתים גם שעתיים. אפשר ורצוי להתפיח לילה במקרר, במידה ואתם מתפיחים במקרר תפחיתו את כמות השמרים.
אני ממליצה לשים להתפחה ללילה במקרר בתוך קערת התפחה או קערה עטופה בשקית, ככה ההתפחה מבוקרת והבצק מקבל טעמים ומרקמים הרבה יותר טובים. אם הלכתם על התפחת הבצק במקרר, תפחיתו מהשמרים לכף בקיץ, בחורף כף ורבע שמרים.
לאחר שהבצק תפח, להוריד את הנפח על ידי לישה קלה עם הידיים.
לרדד את הבצק לעובי ס"מ ולקרוץ ממנו עיגולים (כמות הסופגניות תלויה בגודל העיגולים שתכינו) או תחלקו את הבצק לכדורים בגודל 50-70 גרם ולכדרר כל חתיכת בצק לכדור.
להניח את העיגולים על נייר אפיה ועל העיגולים להניח מגבת להתפחה נוספת, עד שהם הופכים לשמנמנים ונפוחים- ההתפחה חשובה ביותר! (ראו טיפים בהקדמה לפוסט).
לטגן את הבצק משני הצדדים בשמן עמוק, בחום 160-170 מעלות (חשוב! ראו טיפים בהקדמה למתכון), להוציא עם כף מחוררת לצלחת/מגש עם נייר סופג. כך לעשות עם כל כדורי הבצק.
למלא בריבה/שוקולד/כל מה שאוהבים. ניתן לפזר אבקת סוכר או לטבול בסוכר לבן.
מתכון סופגניות חלביות
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂