סופגניות בורג חלביות

סופגניות בורג חלביות מדליקות, יוצאות רכות ואווריריות לא מהעולם הזה.

את הרעיון לצורת הבורג ראיתי בדף של אנסטסיה טזואי, רשומה כך בטיק טוק  anastasya tzoy, דף מרוסיה, פשוט נדלקתי על התמונות והחלטתי לאמץ לחנוכה.

אהבתי את הצורה ואת הרעיון שאפשר להכין בעצם מהצורה הזאת גם סופגניות, גם לחמניות ובעצם כל מה שעשוי מבצק.

ניתן לטבול בסוכר או סוכר עם קינמון או אבקת סוכר, מה שאתם אוהבים.

ניתן להכין את אותה צורה גם בסופגניות פרווה, המתכון כאן: https://crunchit.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%a4%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa_%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%aa_%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/

כדי לראות את סרטון הכנת הסופגניות ועוד סרטונים רבים,כנסו אליי לאינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סופגניות בורג חלביות/ קראנצ'ית:

לבצק: 
1 ק"ג קמח לבן רגיל (מנופה)
2 כפות שמרים יבשים-20גרם
3/4 כוס סוכר – 150 גרם
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (לא מומסת)
גביע שמנת חמוצה 9%-או 15%- 200 מ"ל
3 ביצים L
כוס ורבע עד כוס וחצי חלב (להתחיל בכוס ואז לזרום בהתאם)-  240 עד 360 גרם
כפית שטוחה ומחוקה של מלח-6גרם.

הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב עם כף. להוסיף את הסוכר ולערבב שוב עם הכף.
להכניס את כל המצרכים יחד לפי הסדר הכתוב לערבול למשך 8 דקות.
להתפיח. אפשר להתפיח בחוץ עד הכפלת הנפח- קחו בחשבון שזה לוקח המון המון זמן כי הבצק מועשר, לעיתים גם שעתיים. אפשר ורצוי להתפיח לילה במקרר (במידה והתפחתם במקרר תפחיתו את כמות השמרים החצי).
אני ממליצה לשים להתפחה ללילה במקרר בתוך קערת התפחה או קערה עטופה בשקית, ככה ההתפחה מבוקרת והבצק מקבל טעמים ומרקמים הרבה יותר טובים. אם הלכתם על התפחת הבצק במקרר, תפחיתו מהשמרים לכף בקיץ, בחורף כף ורבע שמרים.
לאחר שהבצק תפח,להוריד את הנפח על ידי לישה קלה עם הידיים.
לרדד את הבצק לעובי ס"מ ולקרוץ ממנו עיגולים (כמות הסופגניות תלויה בגודל העיגולים שתכינו) או שתחלקו את הבצק לכדורים בגודל 50-70 גרם.
לתת לכדורים מנוחה של 10-20 דקות. לפתוח כל כדור למצב שטוח ולגלגל לרולדה. להניח בצד. לעשות ככה עם כל העיגולים.

לחזור לרולדה שגילגלנו קודם, להתחיל מהראשונה שהנחנו בצד. לפתוח את הרולדה לנחש גדול. את ה"נחש" להניח בצורת ח וללפף את שתי הרצועות שנוצרו לצורת בורג. להניח את הברגים שהכנתם על נייר אפיה ועליהם מגבת להתפחה נוספת, עד שהם הופכים לשמנמנים ונפוחים.
לטגן את הבצק משני הצדדים בשמן עמוק, בחום 160-170 מעלות,להוציא עם כף מחוררת לצלחת/מגש עם נייר סופג. כך לעשות עם כל הבצק.

לטבול בסוכר/אבקת סוכר/ סוכר עם קינמון או כל מה שאתם אוהבים.

מתכון סופגניות בורג חלביות

בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
סופגניות בורג חלביות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *