מריטוצו – לחמניות איטלקיות מתוקות

מריטוצו – לחמניות איטלקיות מתוקות, במילוי קרם מסקרפונה רגיל, קרם פיסטוק, טעם טירמיסו עם קרם קפה ובעצם כל קרם שטעים לכם תוכלו להכניס לבפנים.

את המריטוצו מטגנים, פותחים כמו לחמניה, ממלאים בקרם הנבחר ומפזרים אבקת סוכר. זוללים ונהנים מכל ביס אפשרי.

את הלחמניות הכנתי עם חברה שלי לירון ספיר ולא הפסקנו להתענג מרוב אושר של טעמים.

לצפייה בסרטון הכנת המריטוצו, טיפים וסרטונים אחרים מהמטבח שלי כנסו אליי לאינסטגרם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

מריטוצו טירמיסו
מריטוצו פיסטוק ופירות יער
מריטוצו קלאסי (תמונה שלירון צילמה)
מבט פנימה (צילום של לירון)

בהתפחה
אחרי טיגון

מריטוצו – לחמניות איטלקיות מתוקות /אתי ולירון:

לבצק: 
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים – 15 גרם
70 גרם סוכר
2 ביצים
180 גרם חלב פושר
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית מחית וניל
קורט מלח

לקרם פיסטוק מסקרפונה:
1 שמנת מתוקה- 250 גרם
1 כוס חלב
1 מסקרפונה – 250 גרם
כף גדושה סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
כף מלאה מחית פיסטוק איכותית
להקציף הכל יחד למרקם יציב ורך שניתן לזילוף, חוץ ממחית הפיסטוק שאותה מוסיפים בסיום ומקפלים פנימה.

לרוטב פירות יער:
3/4 כוס פירות יער קפואים
1/4 כוס סוכר
לבשל על הגז, לטחון ולסנן. לזלף מעל.

לקרם קפה, סטייל טירמיסו:
1 שמנת מתוקה- 250 גרם
1 כוס חלב
1 מסקרפונה – 250 גרם
כף גדושה סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
כף שטוחה נס קפה מומסת ב 5 כפות מים רותחים ולקרר לפני הכנסה להקצפה.
להקציף הכל יחד לקרם יציב ורך שניתן לזילוף.

לקרם מסקרפונה רגיל:

1 שמנת מתוקה- 250 גרם
1 כוס חלב
1 מסקרפונה – 250 גרם
כף גדושה סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

הכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים עם כף. מוסיפים ביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים חלב ווניל, חמאה בהדרגה ולסיום המלח.
מתפיחים כ 40-60 דקות, מחלקים לחתיכות בגודל 50 גרם ומעצבים לצורה המתאימה, צורת אליפסה.(יוצאות כ 18 יחידות)
(איך מכינים צורת אליפסה? מכדררים כל חתיכת בצק לכדור, ככה עושים עם כולם ואז חוזרים לכדור הראשון שהכנו ופותחים אותו מעט עם הידיים לצורה שטוחה ומגלגלים לרולדה וסוגרים אותה על ידי צביטה עם האצבעות כדי שיהיו סגורים היטב ולא יפתחו). מתפיחים בצורה שבחרתם (אפשר גם רק כעיגול) בערך 80% מהנפח המוגמר.
המלצה- לגזור נייר אפייה לריבועים ולהניח את הבצק המעוצב על הניירות ולטגן יחד עם הנייר, ככה הצורה נשמרת ולא "מתפנצרת" בהעברה.
מטגנים משני הצדדים בשמן עמוק בחום 165‪-170‪ מעלות.
להוציא לרשת או לנייר סופג.
להמתין שמתקררים ואז למלא בקרם הרצוי-חותכים כמו לסנדביץ, לא עד הסוף וממלאים.
לפזר בסיום אבקת סוכר ולזלול בהנאה.

מתכון מריטוצו- לחמניות איטלקיות מתוקות 
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

זילוף קרם פיסטוק (תמונה שלירון צילמה)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מריטוצו - לחמניות איטלקיות מתוקות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *