מצות במילוי גבינות נמתחות, זה כל כך טעים וממכר..אפשר להכין גם כטוסט מצה, אין סוף לאפשרויות..
מצות מטוגנות מלאות בחמאה,גבינה צהובה וקוטג'..פשוט, קל מהיר ויוצא מושלם .
מי אמר שאין מה לאכול בפסח? מצות במילוי גבינות שניתן לאכול כארוחת בוקר או ארוחת ערב, משביע וטעים..ילדים ממש אוהבים את זה וכמובן שגם המבוגרים.. במיוחד שנותנים ביס והגבינה נמתחת 🙂
מתכון פשוט, קל ומהיר להכנה , כל אחד יכול להכין ותמיד יצליח..
ממליצה בחום:)
כדי לראות את סירטון הכנת המצות במילוי גבינות ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מצות במילוי גבינות /אתי משה-חביב:
להרטיב כמות מצות שרוצים במים חמים (לא רותחים,אבל חמים מהברז). לשים בערמה ולעטוף במגבת. לשים את המצות העטופות במגבת בתוך שקית למשך חצי שעה בערך להתרככות.
למילוי-
חמאה, קוטג', גבינה צהובה.
לוקחים מצה או חצי מצה (לחצי מצה פשוט לחתוך את המצה הרטובה לחצי ,ככה מקבלים מגולגלות קטנות יותר). מורחים חמאה, לשים כף קוטג' ופרוסת גבינה צהובה או חצי פרוסה אם מכינים חצי מצה. לגלגל לרולדה.
ככה להכין מכל המצות. (כמובן ניתן למלא באיזה גבינות שיש בבית ושאוהבים,כגון גבינה מלוחה,גבינה לבנה,מוצרלה ועוד, בסוף המתכון יש גם גירסת פרווה).
***תמונות עם שלבי ההכנה נמצאות בסוף המתכון למטה***
לטבול את המצות המגולגלות בביצה טרופה- לקשקש את הביצה ולתבל במלח ופלפל.
לטבול בביצה ולטגן במחבת עם שמן (לא שמן עמוק).
לטגן מכל הצדדים עד השחמה.
לאכול חם לצד סלט טרי ורענן.
לפרווה- ניתן למלא בפירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן. לגלגל,לטבול בביצה מתובלת ולטגן.
באותה המידה ניתן למלא גם בבשר טחון.
כמובן שאפשר להכין בכל מיני צורות ולא חייב רק מגולגלות.
זה הכל. פשוט וקל להכנה 🙂
מתכון מצות במילוי גבינות
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂