מעמולים

מעמולים במילוי אגוזים או תמרים.. עוד מתכון מושלם למשלוח המנות.. 🙂 בצק רך ונימוח, נמס בפה בטעם ממכר. את המעמולים הכרתי מסבתא של בעלי, סבתא רחל שהיא אלופת המעמולים. המתכון מבוסס על המתכון שלה וכמובן הצורה נעשתה מכף עץ מיוחדת שיש לה במיוחד למעמולים.

בצק פריך, פשוט וקל להכנה, שתמיד יוצא מוצלח. המילוי מיוחד ונותן טעם מדהים. ממליצה לכם בחום ואהבה.. אחר כך תודו לי 😉

מוכנים? בפורים הזה לא יפסיקו לדבר על המעמולים שלכם..

מעמולים
מעמולים

מעמולים /אתי משה-חביב:

1 ק"ג קמח רגיל מנופה
2 שקיות אבקת אפיה
2 חבילות מרגרינה (400 גרם)-לחתוך לקוביות ולהמיס במיקרוגל במשך 30 שניות.
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מי ורדים
*יתכן ויהיה צורך להוסיף טיפונת מים.תלוי בבצק.אפשר גם עוד מי ורדים במקום המים. מה שאוהבים.

הכנה-
להכניס את כל החומרים יחד למיקסר וללוש היטב.
מילוי-
למילוי אגוזים-לקילו מעמול אגוזים: לטחון 1 ק"ג אגוזי מלך,להוסיף להם 1/4 כוס סוכר, ומי ורדים (בערך 1/2 כוס) עד שהעיסה כבר לא פירורית וניתנת למילוי.
למילוי תמרים-לקילו מעמול תמרים: 2 חבילות תמרים בואקום, למעוך ולבדוק שאין גושים. להוסיף כפית קינמון וטיפונת ציפורן וקצת שמן.

לפתוח חתיכת בצק, למלא במילוי ולסגור לצורת מעמול שרוצים. יש שמכינים עם צבת מיוחדת למעמולים, יש עם כף עץ מיוחדת למעמולים ואפשר גם להכין עוגיה עגולה פשוטה . להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לאפייה של כ- 30 דקות. עד הזהבה קלה.
להכין קערה או קופסא עמוקה ולמלא בה אבקת סוכר.
אפשר להכין לקילו קמח חצי מכל מילוי.
שהמעמולים יוצאים מהתנור לחכות טיפה ואז להעביר בכל פעם כמה לתוך קערת הסוכר ולטבול אותם מכל הכיוונים באבקה.

מתכון מעמולים

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

מעמולים
מעמולים

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מעמולים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *