מיני לחמניות בייגל'ה בציפוי זעתר, שום ושמן זית, פשוט הצלחה של מתכון מושלם. כל ביס פשוט התמכרות נפלאה.
שילוב של בייגל'ה (את הבייגל'ה המפורסם שלי אתם כבר מכירים, זה שעף בכל הרשת הוירטואלית ואלפי אנשים כבר הכינו אותו אצלם בבית).. השילוב שלו ביחד עם הציפוי של הזעתר השמן והשום זה פשוט שילוב מושלם. אני מחובבי המלוח אז בהחלט המצאתי משהו מושלם עבורי.
איך הגעתי לזה בכלל? כמעט בכל מוצ"ש אני מכינה בבית מאפים של בצקים (אנשי הפחממות אנחנו.. ?) והפעם הכנתי את הבייגל'ה שלי.. זה נחטף כמו גרעינים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם.. אז החלטתי להכין עוד קילו והפעם במקום להכין את הבייגל'ה בגירסה הרגילה והידועה, הכנתי אותו כמיני לחמניות בייגל'ה/ לחמניות ביס או אפשר גם כאצבעות בייגל'ה בציפוי שהכי אופייני להן, עם שמן זית, שום כתוש וזעתר. פשוט אידיאלי.
הטעם נע בין בייגל'ה ללחמניית שום. ואת השניים אני אוהבת מאוד לכן מבחינתי השילוב הוא פשוט מושלם. לא צריך לשנות או להוסיף לו כלום. כמו שאומרים-אליפות ?
אולי המתכון נראה ארוך אבל זה רק בגלל ההסבר המפורט שלו. הכל מאוד קל ופשוט להכנה ואין אפילו צורך בהתפחה.
מוכנים?
מיני לחמניות בייגל'ה בציפוי זעתר, שום ושמן זית/ אתי משה-חביב:
לבצק לחמניות הבייגלה-
1 קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות מלאות סוכר
3 כוסות מים פושרים (חשוב שיהיו פושרים חמימים ולא קרים)
1 כפית מלאה וגדושה מלח
למי הבישול-
מלאו סיר עם מים רותחים מהקומקום והמשיכו להרתיח אותם על הגז (כמות מים של 3/4 סיר), להוסיף 1/2 כוס סוכר ולהמיס עם המים.
להגיע למצב של רתיחה ולהנמיך. להוסיף 2 כפות שטוחות של סודה לשתיה למים הרתוחים ולערבב.
לציפוי-
בצלוחית לשים:
1/2 כוס שמן זית
כפית שטוחה ומחוקה מלח גס
כף מלאה וגדושה של תבלין זעתר איכותי
כפית גדושה של שום כתוש (הקפואים זה גם מצויין)
לערבב הכל בצלוחית/קערה קטנה ולהניח בצד עד שלב הציפוי.
הכנת הבצק-
במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח והשמרים ולערבב עם כף להטמעת השמרים בקמח. להוסיף את הסוכר והמים וללוש במיקסר במהירות בין נמוכה לבינונית למשך 5 דקות (בינתיים תכינו את הציפוי). יתכן ותצטרכו עוד 1/4 כוס מים.תלוי בקמח, לעיתים סופח יותר נוזלים ולפעמים פחות. תתחילו ב 3 כוסות ותלושו לפחות דקה כדי לדעת אם יש צורך בעוד מים או לא. ברוב המקרים אין צורך.
לאחר 5 דקות הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש לעוד 3-4 דקות.
לאחר שהבצק מוכן הוציאו אותו מקערת המיקסר לשיש מקומח קלות.
הכינו מהבצק את כמות הלחמניות שתרצו, הלחמניות אמורות להיות לחמניות ביס או יותר נכון כמו אצבעות בייגלה, לא מיועדות למילוי. יוצאות בערך 35 מיני לחמניות.
להכין 35 כדורים בערך בגודל זהה (עד כמה שתצליחו) והניחו אותם על משטח מקומח וכסו עם מגבת על מנת שלא יווצר קרום יבש.
אין צורך לחכות להתפחה! ברגע שסיימתם להכין את כל העיגולים, כסו אותם ותתחילו לעבוד עם הכדור הראשון שהכנתם (ככה לעשות עם כולם..להתחיל עם הכדור הראשון שגלגלתם ולסיים עם הכדור האחרון שגילגלתם, כך הבצק ינוח את הזמן הנכון לו. חשוב לסדר את העיגולים בצורה נוחה שתוכלו לזכור מי ראשון ומי אחרון).
לקחת כל עיגול בצק וליצור ממנו אליפסה או צורה מאורכת קלות ולהניח בתבנית התנור (הניחו נייר אפייה קודם).
סדרו את הלחמניות בתבנית, כמה שנכנסות. יוצאים 2 מגשים צפופים, יתכן אפילו יותר.
הרכבת המנה-
להעביר את הלחמניות המסודרות בתבנית לתוך מי הבישול (כל פעם 3-4 בסיר, תלוי כמה נכנסות לכם לסיר) והוציאו לאחר 5-10 שניות מהמים עם כף מחוררת והחזירו למקום שלהם בתבנית.
ככה תעשו עם כל הלחמניות המסודרות בתבנית.
לאחר שסיימתם עם כל הלחמניות, תמרחו אותן עם הציפוי של הזעתר, השמן, השום והמלח (ערבבו קודם היטב את הציפוי). תמרחו עם מברשת סיליקון.
לאחר שכל הלחמניות נמרחו, הכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולאפות כ 25 דקות. עד השחמה.
שיוצאות מהתנור מירחו שוב את הלחמניות האפויות עם הציפוי שנשאר. אם לא נשאר, שימו קצת שמן זית בצלוחית הריקה (לא לנקות אותה, אלא להשתמש עם השאריות של הטעמים שיש בה ועל זה הוסיפו טיפונת שמן זית) ומירחו כל לחמניה עם פס של שמן (ממש טיפונת, לרכות וברק).
ולטרוף..?
אם נשארו לכם לחמניות, חלקו אותן בשקיות או בקופסאות והקפיאו. שתרצו לאכול הפשירו על השיש. טעים לאכול אותן גם ללא חימום אלא בטמפרטורת החדר.
אל תשכחו להגיש לצד חמאה / גבינת שמנת וסלט ירקות עשיר.
מתכון מיני לחמניות בייגלה בציפוי זעתר, שום ושמן זית
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
לחמניות מצויינות, יופי של מתכון, קל מהיר ומעולה
תודה 🙂
תודה רבה. שמחה לשמוע 🙂
טעים מתכון מדויק ישר כוח.מומלץ!!
תודה רבה. שמחה חשמוע ❤
נראה טעים
תודה רבה, זה בהחלט טעים:)