מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו

עוגת מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו היא אחת העוגות היותר טובות וטעימות שהכנתי ואכלתי. העוגה יוצאת רכה ונימוחה, בטעמי קפה עדינים ואוורירית מאוד.
עוגת הטירמיסו המקורית מורכבת מביסקוטים, מסקרפונה, אספרסו, ביצים, סוכר וליקר אמרטו. כל אחד לוקח את הטירמיסו לעולם שלו ולטעם האישי שלו. המקור מורכב מהרכיבים שציינתי למעלה. יש שמוסיפים שמנת מתוקה, יש כאלה שמשתמשים רק בחלמונים, יש כאלה שמכינים בלי ביצים בכלל ועוד מגוון סוגי טירמיסו כאלה ואחרים.
הפעם אני החלטתי שהעוגה שתהיה מוס ולכן הוספתי לה ג'לטין על מנת שתוכל להישמר גם בהקפאה במידת הצורך. (באתר יש עוד 2 סוגי טירמיסו- טירמיסו קלאסי,הכי קרוב למקור. והשני עוגת טירמיסו קלה להכנה ללא ביצים). זה בעצם המתכון השלישי באתר של עוגת טירמיסו (אין ספק שאנחנו אוהבים את העוגה הזאת ;).. ).
כמו כן, הפעם גם הכנסתי את החלבונים למתכון ולא רק חלמונים, מה שנותן יותר אווריריות לעוגה ונפח.

הטירמיסו היא עוגת גבינה איטלקית שפירושה הוא "הרם אותי" וזה בשל הקושי לחלץ אותה מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.
את המוס טירמיסו שלי הכנתי עם ג'לטין ולכן "להרים אותו" יהיה קלי קלות..חחח… העוגה יציבה ועמידה ונחתכת בצורה ישרה ומדוייקת. אני הכנתי עוגה גבוהה מאוד, בערך 10 ס"מ של עוגה ובכל זאת נשארה יציבה ועמידה.
המרקם של העוגה רך ונימוח,בטעמי קפה עדינים. העוגה קלילה יחסית לעוגת טירמיסו.

הערות חשובות לפני שמתחילים:
בגלל שהעוגה מורכבת משלבים בהכנה וכל כמה מרכיבים מוקצפים ו/או מומסים בנפרד, חשוב לעבוד בסדר מסויים שלא תלכו לאיבוד וגם שהחומרים לא יזרקו לפח כי השלב לפניהם יהיה מוכן אחרי הזמן הנקוב.
לכן..
1. התחילו עם המסת גרגירי הנס קפה במים הרותחים והכניסו למקרר.
2. המיסו את הג'לטין במים קרים והניחו בצד.
3. להקציף את הגבינות ולשים בקערה גדולה בצד.
4. להקציף חלבונים עם חצי מכמות הסוכר.
5. להכין ליידכם מסננת לסינון הג'לטין ולסינון החלמונים הטרופים בסוכר.
6. הכינו סיר עם מים רותחים וקערה חסינת חום לחלמונים עם הסוכר.
7. לטרוף את החלמונים עם הסוכר היטב היטב על באן מארי ולסיום הוסיפו את הברנדי/ליקר
8. סינון ואיחוד תערובות לפי הכתוב בהוראות.

אז נכון שהעוגה מורכבת משלבים ודורשת ריכוז וזמן, אבל באמת שאין לכם סיבה לחשוש, אלה שלבים לא מסובכים או מורכבים. תעבדו לפי ההוראות ותקבלו תוצאה מושלמת. מבטיחה לכם עוגה מדהימה וטעימה ברמה אחת מעל כל מה שאתם מכירים.
באמת אחת הטובות והטעימות ביותר שאי פעם תאכלו, ואני לא חסידה של טעמי קפה במתוקים ובכל זאת מצאתי את עצמי מתאהבת בעוגה הזאת בכל פעם מחדש.

ספרו לי עד כמה אהבתם.. 🙂 שלחו לי הודעה באינסטגרם עם תמונה של העוגה שהכנתם ❤

מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו/אתי משה-חביב:

מתאים לרינג קוטר 24 בגובה של 10 ס"מ

מה צריך?
חבילה וחצי ביסקוטים

למילוי-
3 ביצים xl
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
500 גרם גבינת מסקרפונה
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
6 גרם ג'לטין מומס ב 30 גרם מים קרים
2 כפות מלאות ברנדי או ליקר אמרטו

לטבילת הביסקוטים-
2 כפות גדושות נס קפה מגולען
כוס מים רותחים (240 מ"ל)

אופציה לקישוט:
אבקת קקאו
ו/או
קרם קפוצ'ינו.

לקרם קפוצ'ינו:
1 כף אבקת נס קפה
2 כפות מלאות מים רותחים
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/4 כוס חלב (60 גרם)
כף מלאה אבקת סוכר
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

הכנה:
להכין צלוחית עמוקה עם המצרכים לטבילת הביסקוטים. להניח בצד להתקררות.
להכין מראש גם את הג'לטין-לשים את גרגירי הג'לטין בצלוחית עם 30 גרם מים ולערבב. להניח בצד.
בינתיים להכין את המילוי
להפריד ביצים.
להקציף את השמנת המתוקה יחד עם המסקרפונה לקצף תפוח ולהעביר לקערה גדולה מאוד ולהניח בצד.
להקציף את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף לבן ותפוח.
לשים בקערה חסינת חום את החלמונים עם הסוכר שנשאר ולטרוף היטב במטרפה ידנית. להניח את הקערה בבאן-מרי (סיר עם מים רותחים ועליו מניחים את הקערה עם החלמונים והסוכר), לטרוף היטב כל הזמן שזה בקערה עד שהחלמונים מחליפים צבע ויש נפח לתערובת. להוריד מהאש ולהמשיך לערבב. להוסיף את הברנדי/ליקר אמרטו ולהמשיך לטרוף.
לסנן את תערובת החלמונים לתוך הקערה עם הגבינות המוקצפות (חשוב לסנן!), לערבב היטב.
להמיס את הג'לטין במיקרוגל, עניין של 10 שניות בערך.. לערבב. לסנן את הג'לטין המומס לתוך הגבינות עם החלמונים ולערבב היטב.
לחבר בתנועות קיפול את תערובת החלמונים והגבינות עם תערובת החלבונים המוקצפת לתערובת אחידה.

לקרם קפוצ'ינו-
תחילה להמיס את הנס קפה במים הרותחים ולערבב היטב עד שאין גושים. לקרר במקרר.
להקציף את כל מרכיבי הציפוי יחד עם הנס המומס הקר לקצפת תפוחה. לא נוקשה.
להעביר את תוכן הציפוי המוכן לשקית זילוף ולקשט את העוגה.

סידור העוגה בתבנית-
לטבול ביסקוטים בקערה עם הקפה המומס שהכנו בהתחלה, כל ביסקוט לתבול ממש שניה מכל צד. אני טובלת רק צד אחד כי לא אוהבת שזה הופך להיות רך מידיי. להניח בתחתית העוגה ביסקוטים טבולים שמכסים את התחתית, לשים מהמילוי, שוב טובלים את הביסקוטים ומסדרים מעל המילוי ושוב שמים מילוי. ככה עד שנגמר המילוי. מסיימים עם מילוי בחלק העליון.
לסיום לפזר אבקת קקאו לקישוט או לזלף קרם קפוצ'ינו ומעליו לפזר קקאו.
הקרם אינו חובה בעוגה אך נותן לה טאץ וטעם נוסף שמשדרג.

את העוגה חובה לשמור בקירור! יש לחכות 6 שעות לפחות לפני החיתוך הראשוני.
ניתן להקפיא את העוגה ובהפשרה להעביר למקרר.
אם החלטתם לשמור במקרר העוגה יכולה להישמר עד 5 ימים לכל היותר בגלל שיש בה ביצים לא מבושלות.

מתכון מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

4 thoughts on “מוס טירמיסו וקרם קפוצ'ינו

  1. היי, האם אפשר גם את החלבונים לשים בבן מארי לפני ההקצפה בכדי שלא יהיו מבושלות?

    1. יש כמה דרכים:
      1. לשים ניילון נצמד בתחתית של הרינג, לא בפנים, אלא בחוץ ,שישמש כתחתית לרינג. לעטוף את התחתית.
      2. לשים נייר כסף בתחתית ולהצמיד לרינג מבחוץ.
      לא שמים את התחתית בפנים, רק מבחוץ ומלמטה כלפי חוץ. קשה להסביר במילים..מקווה שהבנת.

      בנוסף, מומלץ לשים שקף בתוך הרינג פנימה צמוד לדפנות על מנת לחלץ את העוגה בקלות. ניתן לשים גם נייר אפיה במקום שקף.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *