מגולגלות טבעוניות, פרווה, בלי ביצים. פריכות ונמסות בפה. אני כבר אימצתי את המתכון הזה גם עם מילוי חלבי, הבצק פשוט אלוהי. פריך כל כך, רך, ממש מוצלח. לחלבי אפשר להמיר את המחמאה לחמאה, אין צורך להוסיף ביצים כלל.
מגולגלות טבעוניות שכולם מתאהבים בהן, בצק ממכר במיוחד. גם ילדים מאוהבים בעוגיות האלה.
מומלץ לפתוח את הבצק בין שני ניירות אפיה כי הבצק מאוד עדין, פחות מומלץ לפתוח על קמח כדי לא לייבש אותו. חשוב לעבוד עם בצק קר.
כדי לראות את סרטון הכנת המגולגלות הטבעוניות כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מגולגלות טבעוניות /אתי משה-חביב:
לבצק:
300 גרם קמח רגיל (שתיים וחצי כוסות קמח) +1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
50 גרם שקדים טחונים דק (קמח שקדים)- 1/2 כוס
200 גרם מחמאה/נטורינה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים+כפית חומץ או מיץ תפוזים -( 60 גרם מים/מיץ)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
מילוי:
כל ממרח שאוהבים. אפשר עם ממרח שוקולד פרווה, עם תמרים וכיו"ב.
הכנה:
לשים את כל חומרי הבצק יחד בקערת המיקסר עם וו גיטרה, ללוש עד שהבצק מתאחד למרקם אחיד, לא ללוש יותר מידיי.
להוציא את הבצק מהמיקסר ולחתוך אותו לשני חלקים שווים, לשטח כל חלק עם הידיים לצורת מלבן ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר למשך שעה לפחות. אפשר גם להקפיא ל 3 חודשים או להשאיר במקרר עד 4 ימים.
אחרי קירור הבצק במקרר להוציא ממנו את הניילון הנצמד ולרדד אותו בין שני ניירות אפיה או בין שני דפי גיטרה (או כל מה שעובד לכם, אפשר גם על משטח מקומח קלות אבל זה פחות מומלץ במקרה הזה). לשטח את הבצק לצורת מלבן, למרוח ממרח פרווה או חלבי (שוקולד מריר למריחה או כל ממרח שאוהבים), לקפל לרולדה. לעשות ככה גם עם החלק השני של הבצק (יוצאות שתי רולדות). להניח על מגש התנור עם נייר אפיה בתחתית. לסמן את הרולדות עם סכין, לחרוץ מעט ולהכניס לאפיה בחום 180 מעלות עד השחמה קלה בלבד (כ 40 דקות פלוס מינוס, אתם מכירים את התנור שלכם).
כשיוצא מהתנור לחתוך את הרולדה בסימון שעשיתם לפני האפייה (גודל החיתוך הראשוני הוא גודל העוגיה שתצא לכם, שימו לב). שמתקרר מעט לפזר אבקת סוכר ולזלול ?
מתכון מגולגלות טבעוניות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.