מתכון מגולגלות במילויים שונים, נקראות גם רולדות תמרים. עוגיות ממכרות בטירוף בטעמים שונים, תמרים, אגוזים, שוקולד, ריבה, קוקוס, חלבה ועוד. בצק קל להכנה, פריך ונימוח. לשומרי הכשרות-המתכון פרווה.
העוגיות הכי ממכרות שיש, הכי טעימות ואלה בדיוק העוגיות שהאורחים הכי נהנים לקבל.. תמיד קולעות בול לטעם של כולם ואין מישהו שלא נהנה לאכול אותן..
את המתכון לרולדות התמרים קיבלתי מאמא שלי, שהיא אלופת הבישולים והאפייה, זה מתכון שהיא מכינה כבר שנים. המתכון הכי מוצלח וממכר שיש.
תמיד שאני מכינה את העוגיות ומריחה את ריח האפייה אני נזכרת בבית ילדותי, איך היינו משתגעים מהריח ובאים לנשנש מהעוגיות שהן חמות מהתנור..יאממי..
אז גם אצלי בבית הכנסתי את מסורת הרולדות המגולגלות ושאני מכינה הילדות מכינות יחד איתי וכולנו מנשנשים שהעוגיות יוצאות חמות מהתנור..
וכמובן שכולם יודעים שהפינה היא שלי 😉
רולדות מגולגלות במילויים שונים / אתי משה-חביב:
4 כוסות קמח (560 גרם)
1 אבקת אפייה (10 גרם)
1 מרגרינה/מחמאה – 200 גרם (אפשר להמיר לחמאה באותו היחס) – להוציא שעה קודם מהמקרר.
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 ביצה L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 גרם)
1 סוכר וניל (10 גרם)
הכנה-
ללוש הכל יחד לבצק רך ונעים. ניתן ללוש ידנית וניתן ללוש במיקסר עם וו גיטרה.
לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקרר לשעה לפחות. ניתן לשמור את הבצק עטוף בניילון נצמד במקרר גם 3 ימים. ניתן גם להקפיא את הבצק.
מילוי אפשרי:
-למרוח ממרח תמרים ולפזר אגוזי מלך קצוצים.
-למרוח קונפיטורה או ריבת תות ולפזר קוקוס.
– למרוח ממרח שוקולד חלב או מריר.
-למרוח ממרח חלבה ונוטלה.
-ממרחים קנויים: נוטלה, השחר, לוטוס, ריבת חלב וכו וכו.
הכנה:
לחלק את הבצק ל 4 כדורים שווים.
לפתוח כל כדור למלבן. את רידוד הבצק לעשות על משטח מקומח כי הבצק רך ועדין. למרוח את המילוי שרוצים ומגלגלים כרולדה.
כך להכין מארבעת הכדורים.
להעביר למגש עם נייר אפייה.
לחרוץ על כל רולדה פסים ישרים או באלכסון עם סכין (הפסים שיהיו זה הגודל של העוגיה,שם תיחתך הרולדה שתצא מהתנור,לכן תסמנו בגודל סביר-לא גדול מידיי ולא קטן מידיי).
להכניס את התבנית עם הרולדות לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות למשך 25-35 דקות (להסתכל על הצבע אחרי 25 דקות לראות אם טיפונת קיבל צבע,לא משחימים את הבצק יותר מידיי).
לאחר שהרולדות מוכנות, להוציא מהתנור, לחתוך במקום שסימנתם ולפזר המווווןןןן אבקת סוכר..
ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות.
מתכון לרולדות מגולגלות במילויים שונים,
בתיאבון ובהצלחה,אתי:)


אולי יעניין אותך






היי,
האם אפשר חמאה במקום מרגרינה?
מדובר על 200 גרם?
אפשר חמאה, באותו היחס של המרגרינה .
הי מה אפשר במקום תפוזים???
כדאי להיצמד למתכון כי מיץ התפוזים תורם מאוד למרקם.:)
אם ממש לא רוצים מיץ תפוזים אז להמיר למים.
ע"מ לדעת מה היחס בין מרגרינה לחמאה,על כמה גרם מרגרינה מדובר?
1 חבילת מרגרינה= 200 גרם. ניתן להמיר למחמאה או חמאה באותו היחס 🙂
איתי את אלופה כל המתכונים שניסיתי מעולים….ישר כוח
תודה רבה..שמחה לשמוע 🙂
באיזה כוס להשתמש
כוס מידה. אם זאת כוס אחרת אני מציינת במתכון.
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
בטח
היי
האם האפיה ב180 בטורבו או רגיל? ותודה על המתכון?
לא טורבו. אפיה רגילה-חום עליון ותחתון.
ממליצה בחום לאפות עם קמח כוסמין מלא. תודה על כל המתכונים הנפלאים
תודה על הטיפ. שמחה שאהבת.
חיפשתי הרבה זמן מתכון לעוגיות
הבצק שלך אליפות
המילוי נוטלה עם קוקוס
תודה יקרה
איזה כייף, שמחה שאהבת:)
האם אפשר להשמיט את הביצה?
אפשר. תוסיפי מעט מים במקום, 2-3 כפות.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
עדיף שלא. החמאהנותנת פריכות למאפה.
היי אתי
אפשר למלא בתפוחים מבושלים ?
בטח
יצאו טעימות אך רכות מידי
תאפי קצת יותר זמן, בכל תנור זמן האפיה משתנה. אם את רוצה אותן קשות יותר פשוט תאפי עוד. בהצלחה ❤️
יעשה לקראת כיפור תודה על המתכון יאמי יאמי גמר חתימה טובה
הכי מתאים שיש